…Rune Pal er en kokk som liker seg når han lager mat. Han står gjerne over gassblussene, enten det er på egne kjøkken eller hos kolleger han trives med. Kontorkokk blir han aldri. Fredag 27.oktober åpnet Real Fast Food kafé i Karenslyst allé.
…Vesten også, gjerne uten å vite om det. Det er smaken av proteiner. Så om du har veldig lyst på biff, er det gjerne umamismaken du kjenner et sug etter. Og den er en egen smak − studier har vist at det ikke er mulig å få til umamismak ved…
…Oslo serverer god fisk, men i hele Norge er det neppe et sted med en så stor fiskemeny. Men nå er skreisesongen i gang.
…Vesterålen på Andøya. I alle fall det lofotværinger kaller oppsigstorsk, en torskestamme som lever litt nærmere Lofoten enn selve skreien.
…Culinary World Cup avholdes i Luxembourg denne uken. Søndag tok Det Norske Kokkelandslaget gull i kaldmat. Laget leverte til gull i alle tre kategorier!
…Ved siden av den tradisjonsrike fiskeforretningen Berggren i Sandefjord bygges det nye fiskemottaket. Helt inntil Berggren kommer Geir Skeies restaurant Brygga 11.
Fem kokker
En restaurantanmelder...
Scoring i eget mål
på ETT BORD