…Østlandet; de fleste har mye å lære om grilling av Whitson. Har du ikke smakt sjømat eller italienske retter fra Whitson i Stavanger, kan du i alle fall lære av mannen selv.
…Østen og Australia. Vinene som ble presentert er smaksrike og egenartede.
…Østen og Østen. Og kanskje først og fremst café con bar. Første mars åpner Vann & Brød, «et sted for deg som liker å sitte inne».
…En dag i høstkjølige Oslo, med kalde gufs langs fortauene, snø i luften og innpakkede, lukkede innfødte. Du sulter ikke, hverken som Hamsun eller Charlie Bucket. I et vindu får du øye på en sjokoladeskulptur – en glinsende, lekker eventyrfigur. Og bak der en fransk konditor i ferd med å…
…Ja, den har faktisk kommet allerede. De første fangstene er tatt og levert på Røst og Senja eller i Vesterålen på Andøya. I alle fall det lofotværinger kaller oppsigstorsk, en torskestamme som lever litt nærmere Lofoten enn selve skreien.
…Siden i høst har eierne planlagt eierskiftet, som nå er gjennomført. «Vi planlegger små og store endringer fremover,» sier kjøkkensjef Trond Andresen, som selv har en eierandel på 10 prosent
…Når bare transport og avtaler er i orden, vil Café Renseriet tilby fersk fjellørret fisket på stang. Kanskje kommer andre godsaker fra traktene rundt om også. Men prisene holder de på østkantnivå.
Italiensk ved fjorden
…Vi kan lengte til forrige sommer eller vi kan la fortiden fare og lengte til høsten. Vinhøsten. Spisekartet opplevde vinhøsten i Sør-Italia på nært hold.
…Druene håndplukkes til mange kvalitetsviner. Druene behandles skånsomt og plukkerne kan sortere bort druer som ikke tilfredsstiller de høyeste kvalitetskrav. Det kan ikke en maskinhøster, men den plukker druer effektivt og imponerende skånsomt likevel.
…Druene regnet bort i Burgund-sommeren og enkelt tapte halve avlingen. Men med godværet i siste del av juli og helt frem til høsting reddet sesongen i år. Hele Nord-Europa delte regn og lave temperaturer i sommer, og så kom den den varme ettersommeren. - En vin som folket vil like,…
…Ørjan Johannessen vant Årets kokk i 2013, og med det har han vunnet tittelen to ganger. Han vant Bocuse d'Or Europe i 2012 og vant prisen Beste fiskerett i Boucus d'Or i 2013. Se Spisekartets bildeserie fra konkurransen.
…Johan Laursen på Fru K deler en høstlig treretter med Spisekartets lesere.