Vann & Brød åpner 1.mars

Vann & Brød åpner 1.mars


| 30.01.2005


Grønland har rimelig middagsservering, billig øl, kafeer med meny fra Midt-Østen og Østen. Og kanskje først og fremst café con bar. Første mars åpner Vann & Brød, «et sted for deg som liker å sitte inne».

Gamle Grønland politistasjon huser musikkskole og kulturverksted. I første etasje kommer en kafe med sterke spanske innslag. Interiøret er «fengslende» – spartansk og grovt, nakent men også tidsriktig. Kjøkkenet fikk plass i den tidligere fengselscellen. Her kommer «kokk-servitører» for å skape et godt og enkelt spisested med skikkelig håndlagde spanske spesialiteter og et rikelig utvalg av spanske viner.

Det er Espen Gryt, tidligere kjøkkensjef på Rust, som åpner stedet. I fjor sommer gledet han mange med kyllingsandwich og gode småretter ved Akerselvens bredd – Elvebredden.

Selvsagt blir det spansk øl i tillegg til fatøl. Det blir et godt utvalt av cognac, spansk brandy og Sangria i mugger.

Menyen vil ha tapas på tapas – en stor meny med blant annet pata-negra-choritzo, gambas, kamskjell og patatas bravas, paella, tortilla og stekt klippfisk. Til lunsj serveres tapas, et utvalg bocatadillos, mektige kaker og kafe con leche.

Menyen vil ha en fast tapasmeny og dagens tapasretter med blant annet pata-negra-choritzo, gambas, kamskjell og patatas bravas, paella, tortilla og stekt klippfisk. Lunsjen omfatter blant annet av tapas og bocadillos, mens dessertene består av sjokoladekonfekter, biscotti, sjokolademousse, flambert créme catalan, sitronsorbet i vodka og frozen strawberry daiquiri.

I det som tidligere var luftegården til fengselet åpnes uteservering langs murveggene med muligheter for utendørs kino, levende musikk og grilling.

Vann & Brød er godt forberedt til åpningen, men ikke alle stillinger er besatt. De som liker stilen og stedet, kan kontakte Espen Gryt på 9703 1041 eller se http://www.vannogbrod.no

.

Relaterte nettsted

  • http://www.vannogbrod.no