St. Lars står opp igjen

St. Lars står opp igjen

St. Lars uteservering St. Lars chambre separée St. Lars Florentina Stl Lars Coppa St. Lars St. Lars St. Lars St. Lars St. Lars

| 11.06.2014

St.Lars Grill Niclas Magnus Nilsson Jessenløkken spekeri Bislett Oslo
Grillrestauranten med chambre separée.

Grillrestauranten på Bislett har innredet et chambre separée. Rommet er skilt fra restauranten med glassinnfattede vegger og et tykt, lyddempende draperi i døråpningen. I rommet henger maleriet av St. Laurentius. Inntil 30 gjester kan feire en spesiell anledning, smake viner eller rett og slett hygge seg med kolleger.

Grillmenyen er utvidet med sesongens grønnsaker som asparges, vårlam med knust squash og calvadosmarinerte svinekoteletter. St Lars burger, entrecôte og et bredt utvalg velhengt kjøtt er faste gjester på grillen. ”Ukens kjøtt” kan være alt fra hest, nakkestykker fra iberico til cote de bouef fra Trøndelag, hengemørnet i fem uker.

I Norge har vi ikke vært vant til t-bensteker eller cote de bouef på 800 gram -  eller enda større. På St.Lars kommer de fra Trøndelag via Strøm-Larsen, der de har hengt 3-4 uker eller mer. Eller la deg ganske enkelt friste av ertesuppe med bobler.

Spekematen kommer fra nabolaget. Jesenløkken spekeri har levert coppa og spekepølser. Flere godsaker er under produksjon. Jessenløkken spekeri leverer til Magnus Nilsson ved Fäviken som er på 19. plass i World’s 50 best restaurants. Ja, og så til St Lars.

Nå kan du også melde deg på for å lære grilling og enkle røyketeknikker på St Lars, slik 50-60 amatørkokker allerede har gjort.

Enda en nyhet? St Lars har begynt å tilby catering i form av ”kokk hjem til deg”.

Vinkartet på St.Lars har naturligvis mange rødviner, noen av dem er klassikere fra Europa eller mindre kjente funn fra land utenfor Europa. Hvitvinlisten er imponerende til å være en restaurant som satser såpass mye på mat fra grillen. Den byr på utvalgte flasker fra Pfalz via Burgund og Ribeira Sacra til Sonoma i California og Marlborough i New Zealand. Vinprisene ligger mellom 475 og 4900 kroner per flaske.