Smaksrike minner fra Persia

Smaksrike minner fra Persia


| 21.10.2014

Kokebok Lily Bandehy Eldorado bokhandel Oslo Iransk Persisk Norsk
Smaker og dufter fra Tusen og en natt

Lily Bandehy lanserte i dag boken Smaksrike minner fra Persia på Eldorado bokhandel, Oslos overlegent mest spennende og innholdsrike bokhandel i Torggata.

- Jeg finner igjen mange smaker fra Persia i Norge. Ved Østensjø vokser det mynte, som jeg tok med hjem og dyrker i potter. Oregano kan jeg plukke så mange steder i Norge. Norge har mange gode råvarer, som fenalår, pinnekjøtt og norske epler. 

Boken handler om persisk kultur og historie gjennom Bandehys oppskrifter og kommentarer. Boken er utgitt av Inkognito i samarbeid med Pepper publishing. Flere av Inkognitos fotografer har bidrattt med matbilder og bilder fra dagens Iran.

- Nordmenn kjenner italiensk, fransk, thailandsk, mexicansk, kinesisk og japansk kjøkken. Det kan virke som noen av dem har ventet på noe annet spennende og eksotisk. Blant alle kokebøkene som blir gitt ut finnes det ikke en om persisk.  Hverken i Norge, Sverige eller Nederland har det vært utgitt noen persisk kokebok. Ved hjelp av maten og  beskrivelser av våre mattradisjoner, prøver jeg å bringe lesere til et måltid i et persisk hjem. Gi dem opplevelsen av å reise i «Tusen og en natt» og kjenne duften av safran og kanel.

- Vi har lett for å invitere folk på en kopp te og småkaker. Et måltid er nøkkelen til prat og man blir kjent med hverandre. Et måltid er kulturutveksling og det skaper forståelse for hverandre.