Skreisesongen offisielt åpnet

Skreisesongen offisielt åpnet


| 15.02.2007


I regi av Eksportutvalget for fisk ble skreisesongen åpnet på Valentindagen – i fiskeforretninger og på serveringssteder i hele landet. Skreien er «kjærlighetsfisken» – i hvert fall er den det ypperste symbol på formeringslyst og fysisk nytelse.

I Oslo var bransjen samlet på Ekebergrestauranten, mens par og andre livsnytere møttes til fiskeorgier på en rekke restauranter andre steder.

Ekebergrestauranten lager skreien i flere varianter, og måltidet begynt med en amuse bouche av lever på melba med rødkål. Forretten var skreikjaker og tunger med urtesalat og syltet cherrytomat. Hovedretten var ristet ryggstykke, eplecrudité, trøffel-potetpuré, pepperstekt rogn og rødbetsjy. Sjokoladedessert med bringebær som smakte villbringebær.

Til forskjell fra annen fisk har skreien et forspill før fiskeeggene befruktes. Skreien legger varsomt «hodene mot hverandre som et ømt kjærtegn og glir langsomt bort før fem års lengsel tar heftig overhånd og farten øker, buk mot buk. Det koker i sjøen og en million nye egg er befruktet.»

Jens Pikenes sang sesongen inn og tente unge og gamle kvinnehjerter. Og fikk til og med litt liv i trette mannebein. Ifølge Pikenes gjorde «Ekspertutvalget for fisk en strålende innsats for erotikken».