Skagerrak på Svanen

Skagerrak på Svanen


| 07.09.2019

Skagerrak Nordic Dry Gin Sitrus Gin Yunus Yildiz Skagerrak Oslo Sentrum Oslo Svensk Dansk Nordisk
Skagerrak Gin @ Svanen

Kjemikere med spesialkompetanse på destillering og noen av Nordens dyktigste bartendere støttet av generasjoners erfaring i Arcus gikk sammen for å lage en gin med Nordisk smaksprofil.Resultatet er en gin med preg av einebær og - sitrus! Hvordan er det mulig?

De som står bak Skagerrak Nordic Dry Gin forteller om utallige timer på laben, fylt med glede, frustrasjon, kjærlighet og nysgjerrighet i tett samarbeid med noen av Nordens aller beste bartendere.

– Vi har utviklet en Gin vi er særdeles stolte av! I prosessen har vi testet mer enn 50 innovative bær-, krydder- og urtedestillater, utviklet mer enn 20 ulike gin-destillater og kombinert de ulike elementene til mer enn 80 ulike resepter.

Nordic Dry Gin kom på markedet i juni 2019, og søndag kveld den 8. september blir det en uhøytidelig og intim lansering hos Yunus Yildiz på Svanen Cocktailbar for hotell- og restaurantansatte.

Skagerrak Nordic Dry Gin inneholder klassiske gin ingredienser som einerbær, pomerans, koriander og kvannerot. I tillegg er det brukt hylleblomst kamomille som bidrar med lette, florale toner og bær som havtorn og nype, som gir fruktige, søtlige toner. Det er også brukt søl, tangarten som brukes i det nordiske kjøkken. Den gir et sjøaktig, saltlignende preg. Men det er karven som gir sitrus og kompleksitet.

Når man destillerer sprit som er lagt med karve, kan destillatøren skille de ulike destillatene etter hvert som de produseres. Karve inneholder flere smaks- og luktstoffer, og nøyaktig destillering gjør det mulig å hente ut sitrus og bruke den slik at man ønsker.

Spriten som kommer tidlig under destilleringen inneholder mest av de flyktige stoffene, de som fordamper lettest. Når man overvåker og kontrollerer destilleringen nøye, kan man skille et destillat som i størt grad  inneholder de flyktige stoffene. Og sitrus er en flyktig olje. Bare prøv å lukte på et sitronzest som har ligget en dag; det er lite eller ingenting igjen. Derfor kan en rendyrket nordisk gin ha preg av sitrus.

Yunus Yildiz’ Svanen er en sjelden fugl – av drinksalget på lanseringen gir han 40 prosent til The Ocean Cleanup Project. Yildiz forklarer –Slik at vi kan fortsette å produsere Skagerrak Nordic Dry Gin i fremtiden. Den henter tross alt flere av sine signaturingredienser i Skagerrak – havet som binder Norden sammen.

Bransjefolk, meld dere på til Yunus Yildiz!


Relaterte restauranter