Sanne Santinos

Sanne Santinos


| 10.02.2016

Mobilio Domenico Karenslyst alle Oslo vest Skøyen Sjølyst Oslo Italiensk Nye eiere Santinos Bar
... fikk nye eiere i januar.

De norske eierne har mange års erfaring i Oslo, men også fra restaurantdrift i Tyskland, Spania og Italia. Santinos - det er bare Santinos Sjølyst i Karenslyst allé. De andre Santinos-restaurantene får andre navn og andre eiere.

Nøkkelpersonalet er italienere, og konseptet er gjennomført italiensk. I løpet av de første par ukene er teamet tilført nye ansatte som har fått opplæring i det nye konseptet. Restaurantsjefen er Claudia Ciobanu fra Italia, og kjøkkensjefen er Mobilio Domenico fra Sicilia.

Hva ellers er nytt?

Daglig leder Jens Rojahn har gjennomført bare noen av forbedringene. -- Vi har innredet en helt ny bar med et stort utvalg av brennevin. I denne perioden har vi lagt vekt på rom og gin. Bartenderen er spesialist på gin & tonic; vi har ti ulike typer.

Endringene på menyen er gjennomført i første omgang. Men den vil utvikles videre. Santinos beholder pizza, pasta og risotto. Dagens treretter er ny hver dag. Nylaget? -- Ja, nylaget selvfølgelig. Nylaget mat og ny meny hver dag.

En egen selskapsmeny komponeres med tre-, fire- eller fem retter. For gjester som vil ha en rask lunsj er det mulig å bestille slik at maten er klar på klokkeslettet. Alt på menyen kan bestilles for takeaway.

Menyen har innslag av det regionale Sicilia-kjøkkenet. Alt er helt og fullt laget på Santinos kjøkken med ett eneste unntak: Canneloni er ikke så lett å laget. Ferske canneloni blir fløyet inn fra Sicilia.

Vinlisten spenner fra billige viner til dyre årgangsviner. Vinlisten har vekt på italienske rødviner, der vi finner en rekke amaroner - den eldste fra 1964. I tillegg inneholder den 18 champagner i ulik årgang og volum, fire prosecco og et par franske musserende viner. Hvitvinene er italienske, franske og noe fra den nye verden, ikke minst et par fra New Zealand. Den ene er Cloudy Bay Chardonnay, som i 2009-årgangen fikk 87 poeng av Merete Bø i Dagens Næringsliv. Den andre er Cloudy Bay Sauvignon 2014, som fikk samme poengsum i Dagens Næringsliv.

Utendørslounge

I tillegg til restaurantens 110 stoler, kan 10 gjester serveres i baren. Til sommersesongen blir det lounge og bar med DJ for inntil 120 personer. Men først skal glassene ut mot Karenslyst allé byttes ut med trær for å skape en hyggeligere stemning for gjestene.

-- Der får man kanskje lyst til å nyte en Birra Morena - Italias eldste ølmerke på fat. For den som vil ha noe alkoholfritt har vi sørget for spesialimportert italiensk brus. "Brus" er egentlig  misvisende. Vi snakker om kullsyredrikker med saft fra sitroner eller appelsiner. Sitronene er dyrket på Amalfikysten i Sør-Italia og appelsinene fra Adriaterhavskysten, beskyttet av organisasjonen Slow Food. Sitronvarianten Gazzosa er for eksempel egnet som følge til rå fisk eller skalldyr.

Gjestene vil se flere forandringer på Santinos. På veggene henger bilder fra Galleri Haaken, blant annet bilder av Knut Rose og Thor Furulund. Disse bildene vil skiftes ut etter en periode.

I dag er Santinos åpen til klokken 24. Når den nye sjenkeloven trer i kraft, vil restauranten være åpen hver dag til 03.

SPONSET ARTIKKEL

 


Relaterte restauranter

Relaterte nettsted

  • http://www.santinos.no