Restaurant Angelin

Restaurant Angelin


| 30.09.2003


Om man på Restaurant Angelin velger «crema catalana», får man antagelig opprinnelsen til franskmennenes crème brûlée. Den er meget god og meget rimelig – selv i euroland.

Trenger du en enekel restaurantadresse i regionen Murcia har du her et godt tips. Etter for eksempel en ekspedisjon til den lille byen Orihuela, blant annet for å bese katedralens berømte Velasquez-maleri «Thomas Aquinas' fristelse», tar du veien mot landsbyene Beniel og El Mojo, og leter deg frem til et skilt som viser vei til restaurant Angelin.

Det er vel verdt omveien. Området er grisgrendt, og kan virke tørt og ugjestmildt. Det er jo tross alt ikke så langt til Lorca, byen som er kjent for å være omgitt av Europas tørreste landskap. En unnselig inngang, som plutselig åpenbarer en tettpakket tapasbar med mengder av skinker hengede over hodene på gjestene. Stemningen er høy, og man kommer straks i godt humør: Utenfor er det ingenting bortsett fra parkeringsplassen, som tyder på at her er et populært treffsted med utmerket mat. En ny, like unnselig dør fører fra tapasavdelingen inn til et stort restaurantlokale, med plass til mangt et stort selskap. Antagelig er Ristaurante Angelin områdets selskapslokale nummer en. Ikke én turist å se bortsett fra i speilet. Dette er et typisk lokalt spisested. Personalet er ytterst velvillig, men behersker kun få ord engelsk.

Og menyen er omfattende, særlig når det gjelder fisk og sjømat. En raus salat med nydelig, nytrukket, kald tunfisk og perfekte asparges til den utrolig lave pris av 1, 80 euro pro pers åpner måltidet! Deretter følger et par utsøkte forretter, som et fat med stedets spesialitet, pata negra-skinke fra Jabugo, et fat med kokte, store reker, deretter grillede miniblekksprut. Risotto med blekksprut serveres til saltinnbakt, hel fisk, som for eksempel kan være en dorado, havbrasme. Men la gjerne en korrekt pannestekt sjøtunge eller havabbor utgjøre hovedretten, om du da ikke foretrekker en svær porsjon suverent grillkjøtt av lam eller geitekidd. Til fisken er en albariño fra Martin Codax til 8 euro en glimrende idé (tørr, og med florale overtoner av fersken og melon), mens en rød Vina Mayor 1999 fra Ribero del Duero til 13 euro går godt til grillkjøttet (rubinrød farge, fruktig, fyldig, lang ettersmak, ikke overdreven bruk av fat).

Stedets crema catalana, den antagelig opprinnelige oppskriften for franskmennenes crème brûlée, er meget god. Hvorfor man antar at den opprinnelig kommer fra Spania? Fordi de store kokken Escoffier, som ellers nevner alt som kryper og går av franske matretter i sin store kokebok fra 1800-tallet ikke har med crème brülée, mens den er omtalt i mange eldre kokebøker fra den spanske siden av grensen.

Angelin er en god adresse, hvor man ikke skulle tro noe slikt fantes. Verdt en liten omvei om man er i området. Vanskelig å finne, men den som leter blir jo ofte belønnet. At man i ettertid finner ut at restauranten er nevnt i en viss dekkprodusents røde bok, er ikke overraskende, men desto mer gledelig: Kjør innom.

Restaurant Angelin
55, Vereda del Rollo
30130 Beniel
Tel 0034  968  6011  00 
Fax 0034  965  3052  87