Pondicherry

Pondicherry

Dillawala6 Pondicherry Promenad Eat my Cakes Hotel De L'Orient

| 04.03.2017

India Pondicherry, Tamil Nadu Indisk Fransk
- for a change

Har du lest Charlie og sjokoladefabrikken, husker du kanskje prins Pondicherry, han som bestilte et helt slott av sjokolade fra Willy Wonka?

India vant sin uavhengighet i 1947. Men byen og regionterritoriet Pondicherry forble en fransk koloni fram til 1954. Den formelle overgivelsen av kolonien skjedde først i 1962. Pondicherry har en lang kolonihistorie før Frankrike forble kolonimakten i 200 år. Blant annet var det en periode under dansk styre. Men forholdet til Frankrike - frihet, likhet og brorskap - var på mange bedre enn Indias forhold til Storbritannia, med sin klassedeling og generelt nedlatende syn på lokalbefolkningen.

I alle fall har Pondicherry i dag mange restaurerte bygninger i fransk kolonistil. I det europeiske kvarteret finner du en fransk eller franskinspirert kafe og en og annen fransk restaurant mer eller mindre i hver gate. Selv indiske restauranter har europeiske innslag, om ikke annet så på drikkemenyen. Mange av de beste restaurantene er gjennomført vegetariske og alkoholfrie. Det er ikke uvanlig at en restaurant serverer øl uten at det står på menyen.

På toppen av hotellet Pondicherry Promenad, like ved Gandhi-statuen på strandpromenaden, kan du nyte utsikten og den begynnende skumringen og Happy Hour med overraskende varianter av klassiske drinker. Dillawala6 serverer friske drinker i krus. Jordbærdrinken inneholder ikke så mye Lier-jordbær at det gjør noe. Maten er forskjellig fra det vanlige masala-baserte kjøkkenet. Her er poteter i kummin og urter eller piri piri med forsiktig stekte grønnsaker.

Eller du kan bestille grillmat på indisk vis hvis du er heldig å finne et hotell som Kadal The Beach Hotel. Vakkert, velsmakende, vel anrettet og behagelig avslappende servert av staben.

Hotel De L'Orient er et restaurert hotell med suiter som har franske navn, mens vanlige rom har for eksempel nederlandske navn. Atriet er en restaurant. Eat My Cakes er en av mange steder som serverer bare søtsaker. I øyeblikket kommer jeg på bare en annen restaurant som serverer bare desserter, nemlig Postres i Helsinki.

Hvordan gikk det med bestillingen av sjokoladeslottet? Willy Wonka leverte, selvsagt. Akkurat som ønsket. Men det var tidlig i hans karriere, og lenge før den smeltefrie iskremen. Smeltefri sjokolade hadde verden ennå ikke sett. Så Willy Wonka lyktes dessverre ikke å hindre prins Pondicherrys naturlige og uunngåelige søte død i sjokoladeslottet.

Anbefalte steder i Pondicherry

  • Dillawala6
  • Hotel De L'Orient - vakkert Heritage-hotell med restaurant
  • Pondicherry Promenad - Hotell ved strandpromenaden med restaurant i første etasje og toppterrassen
  • Surguru - flere uhøytidelige og populære restauranter
  • Jubilee Restaurant
  • Sri Balaji Mess
  • La Villa - vakkert hotell og restaurant i fransk kolonistil
  • Eat my cakes - søtsaker
  • Zuka på Mission Street - serverer sjokolade i alle tenkelige former