Patrick Hassel fra Thornströms Kök vant Linie Award

Patrick Hassel fra Thornströms Kök vant Linie Award


| 12.06.2011


Den sjuende Linie Award er nok det mest vellykkede, og i år ble det også kåret en bartender. Den vant Halvor Digernes fra Fuglen. Konkurransen går ut på å lage den beste drinken basert på Linie Aquavit, mens kokkene konkurrerer om den beste hovedretten basert på nordiske ingredienser tilpasset Linie Aquavit.

I den nye konkurransen om å lage den beste drinken var Roar Hildonen juryformann. "Når vi ser og smaker drinkene er det mange og gode smaker. Men når vi bruker kriteriene for bedømmelsen - en drink som fremhever og passer til Linie Aqavit, er det en bartender som utmerker seg." Og det var altså Halvor Digernes, som eier og driver Fuglen.

Thomas Waugh, hovedbartender på Death and Company i New York, var begeistret for både den norske akevitten og bartendernes drinker. "Vi er alltid på jakt etter nye smaker, og akevitt er akkurat et sånt brennevin som har mye smak og er et godt utgangspunkt for å skape gode drinker."

Geir Skeie var også i år juryformann for kokkekonkurransen. "Vinneren var dristig og hadde brukt kraftige smaker. Det var en klar vinner."

Patrick Hassel vant 15 000 kroner og et to ukers arbeidsstipend på restauranten Mathias Dahlgren i Stockholm, kåret til Nordens beste restaurant i februar i år.

Halvor Digernes vant 15 000 kroner og et arbeidsopphold ved baren Death and Company i New York.