På’n igjen

På’n igjen


| 21.05.2015

Lars Erik Underthun Gunnar Hvarnes Ørjan Johannessen Mathallen Oslo Årets kokk 2015 Bocuse d’Or Adam Bjerck Christopher W. Davidsen Øyvind Bø Dalelv
Årets kokk kåres i Mathallen

Et halvt års tid etter at Ørjan Johannessen vant den verdensfinalen i Bocuse d’Or, er Norges elite i konkurransekokker klare for Årets Kokk den 13. oktober 2015. Vinneren blir Norges deltaker i Bocuse d’Or.

De seks kokkene som skal konkurrere om å bli Norges deltaker i Bocuse d’Or kommer fra hele landet. Fra venstre:

  • Christian André Pettersen , assisterende kjøkkensjef på Spiseriet i Stavanger (konserthuset).
  • Jan-Erik Hauge, Tango bar og kjøkken, Stavanger. Kokkelandslaget 2013-2017.
  • Adrian Løvold, kjøkkensjef på Sabrura Solsiden i Trondheim .
  • Øyvind Bø Dalelv, kokk på Statholdergaarden i Oslo. Kokkelandslaget 2013-2017.
  • Christopher W. Davidsen, kokk på Scandic Nidelven i Stavanger.
  • Adam Bjerck, konsulent for Bare restaurant AS og medeier i Adamsmatkasse.

Christian André Pettersen har deltatt i mange konkurranser. Han vant blant annet Linie Awards i 2014, og sitter selv i juryen for årets Linie Award.

Faglig leder for Årets kokk Gunnar Hvarnes vant bronse i Bocuse d’Or i 2011, og konkurrerte selv i Mathallen i 2013. - Vi kjenner Mathallen godt, og klarer her å bygge opp seks konkurransekjøkken som holder det internasjonale nivået som kreves. I tillegg er det flott at arrangementet legges midt i Oslo sentrum, det inviterer både bransjefolk og matinteresserte til faglig samvær rundt konkurransen, avslutter han.

Lars Erik Underthun er styreleder i Bocuse d’Or Norge og tok sølv i konkurransen i 1991. - Miljøet ved Mathallen har tilrettelagt for dette samarbeidet på en forbilledlig måte, og vi gleder oss til å utvikle tidenes Årets kokk-konkurranse.

Bocuse d‘Or i Lyon ble etablert for 30 år siden, og i løpet av de 15 verdensmesterskapene til nå, har Norge tatt hjem fem gull, totalt ni pallplasseringer. Kun Frankrike slår Norge, med en pallplass. De 12 Bocuse-kokkene som har skapt disse fantastiske resultatene, er i dag blant Norges fremste og mest folkekjære kokker, og blir å treffe som dommere under konkurransen i Mathallen i Oslo 13. oktober i år.

Foto: Fredrik Ringe


Relaterte nettsted

  • http://www.nkl.no/