NM for hobbykokker

NM for hobbykokker


| 04.12.2006


Det femte NM for hobbykokker ble avviklet den siste helgen i november på messen «Hjem og Fritid». Arrangør er Lucullus Matgleder, som tilbyr matreiser – ikke minst komplette og rimelige turer til Bocuse d'Or.

Arrangementet er blitt et høydepunkt for alle som vil ta en utfordring og vise hvilke koketalenter som utfolder seg på hjemmekjøkkenene landet rundt.

Årets NM for hobbykokker ble avholdt på «Hjem&fritid» den 25. november. Kjøkkenleverandøren ALBIN hadde satt opp seks konkurransekjøkken med avansert utstyr fra Miele og Huseby. Her møtte til sammen seks finalelag fra Trondheim, Tønsberg. Langesund, Bærum og Oslo.

Forretten skulle bestå av minst 60 % kveite – levert av Fiskcentralen. Hovedrett av minst 60 % kylling – levert av Stangekylling, og dessert av minst 60 % eple – levert av Fruktringen. Lagene har fire timer til å lage en treretters meny for 10 personer.

I juryen satt kjøkkensjef Trond Andresen fra Le Canard, kjøkkensjef Bjørn Svensson fra Restaurant Oscarsgate, markedsjef Linda S. Jonas fra Stangekylling og matansvarlig Astrid Dieserud fra arrangøren Lucullus matgleder AS.

Finalistene kvalifiserte seg for flere måneder siden og har hatt god tid til forberedelser og trening. Noen går i treningsleir for å få fullt fokus på oppgavene. Det settes opp kjøreplaner og tidsskjemaer ned i minste detalj. Men selv om alvoret og konkurranseinstinktet er på topp, kommuniserer lagene med hverandre underveis og har en hyggelig tone.

Resultater
Gull «Rått Kjøtt Parti» fra Oslo. Lagkaptein Sølve Huse, Håvard Kolle Riis og Amund Holmboe Basmo.

Sølv «Catpack» fra Trondheim. Lagkaptein Jørgen Selfors, Morten Fiskvik og Jahn Stensen.

Bronse «Tutta og Gutta» fra Bærum. Lagkaptein Annelene Berntsen, Bård Berntsen og Harald Andersen.

Vinnerlaget får en tur til Lyon og Bocuse d'Or, hvor Norge deltar med store forventinger.