Michael Munk vant Linie Award


| 03.11.2007


På kort tid har Linie Award prestert å bli Nordens viktigste kokkekonkurranse. I år vant danske Michael Munk fra Tree-Top Restaurant i Munkebjerg, like ved Vejle.

I år ble konkurransen avholdt på Clarion Hotel Royal Christiania, og den første oppgaven var fingermat basert på svensk løyrom, finsk gjørs, danske fjordreker, islandsk røye og norsk kongekrabbe. Andre oppgave var en varm hovedrett av islandsk lam.

Begge rettene skal komponeres av nordiske råvarer og matche Linie Aquavit. Hovedretten skal bruke Linie Aquavit som en ingrediens.

Michael Munk lagde lammefilet med dill og sesongens grønt og med saus av bjørnebær og Linie skum. Som vinner fikk han et to ukers arbeidsdopphold hos den franske stjernekokken Regis Marcon i Syd-Frankrike og et utviklingsstipend på 30 000 kroner. I tillegg får han delta som dommer på Linie Award 2008.

Til stede i år var 240 personer fra presse, bransjeorganisasjoner, sponsorer og kokkemiljøet – og spesielt interesserte. Aldri før har så mange kokker vært til stede på Linie Award.

De andre deltakerne i konkurransen har allerede bevist et høyt nivå ved å kvalifisere seg til konkurransen. Fra de andre nordiske land deltok Jonas Svensson , 22 år gammal og kjøkkensjef på Guldkanten i Uppsala; Olli Takanen, 23 år og kokk på Restaurant Sundmans Krog summer 2007; Atli Már Yngvason, 25 år og kokk på Bagatelle Restaurant; Morten Skinstad Haakenstad, 24 år og Sous-Chef ved Engø Gård Hotell og Restaurant.

– Konkurransen er en unik sjanse for unge kokker til å komme seg et steg videre. Vinneren får skaffet seg meget verdifull erfaring og inspirasjon fra et av verdens beste kjøkken, sier Eyvind Hellstrøm. I dommerpanelet satt også den overlegent mest kompetente juryen i Linie Awards historie, nemlig Antii Norka, fjorårets vinner av Linie Award, Rasmus Koefoed, bronse OG sølv i Bocuse d’Or; Bengt Sjöström, Restaurant Linnea i Gøteborg, Siggi Hall, tv-kokk og eier av Siggi Hall i Reykjavik og juryformann Eyvind Hellstrøm.