Mat-kit på Ahaan

Mat-kit på Ahaan


| 28.11.2020

Catering kokk hjem Tony Pedersen Oslo Mat-kit Hvite uker Catering Takeaway
Mer enn takeaway

Gode restauranter tilbyr catering for henting eller med budtjenester. I våres begynte noen få restauranter å tilby mat-kit, som man ferdigstiller hjemme på noen minutter. Det har vært suksess!
Mat-kit passer for deg som heller vil bruke et kvarter på kjøkkenet og oppnå et godt resultat akkurat når det passer deg. Det kan handle om å koke opp noe, varme noe i ovnen eller stekeovnen og sett sammen ingrediensene til et innbydende måltid.

Først ute i Oslo var Katla, og i dag tilbyr flere av resturantene i Lava-gruppen mat-kit fra Sentralen, Golden Chimp, Smalhans, Katla og Hitchhiker. Aymara og Restaurant Einer er blant andre restauranter som tilby mat-kit.

Torsdag 26. November tok Ahaan opp igjen tilbudet med mat-kit. To kokker jobber full tid med å lage maten, og kundene henter maten mellom fem og seks. Hjemme hos seg selv kan man tilberede og spise maten i løpet av et kvarter. Eller du kan gjøre det dagen etter. Måltidet er komponert som et restaurantmåltid som ikke krever spesielt utstyr eller ferdigheter utover koking, steking og kunsten å passe tiden.
Neste uke fortsetter Ahaan med en ny meny. Bestilling og betaling gjøres på Vipps, og der ser man også menyen. De fleste bestiller hovedretten og en dessert eller tre retter. Man kan bestille en enkelt salat om det er det man ønsker. Vi ser at 80 prosent av de som bestiller mat nå, også bestilte mat fra oss i mars. Det er jo hyggelig å se at kundene kommer tilbake, sier Tony Pedersen, medeier i Ahaan og Plah.

Det blir lite matsvinn på den måten?
– Ja, nettopp. For kunden fungerer dette som hverdagsmat og som festmat. Man velger selv drikke til fra det man har hjemme. Dagens meny har en andesalat til 136 kroner, mens hovedretten kai soi med hjemmelagde nudler koster 216 kroner. Til dessert kan man velge kokossorbet, vaniljeis, ganasje eller makroner. Prisene varierer noe etter råvarer og komposisjon.

Hva med vinforslag?
– Ingen har spurt etter det. Men det kan være noe å vurdere framover. Alle måltider leveres med instruksjoner til hver rett. På vår Instagram-konto ser du retten slik den er i boksen du henter, ferdig servert på bordet og på tallerkenen. Man trenger en kjele til å koke nudlene, mens kyllingen kan varmes i ovn eller en stekepanne - eller i mikro, om man vil det.

Og råvarene er de samme gode?
– Ja, kyllingen er for eksempel fra Holte.

Kokk hjem til deg
– Noen bestiller et måltid til en person, mens andre bestiller mat til åtte personer. Det er stor variasjon på hva som bestilles og antall cuverterer. Vi er jo vant med å servere mat hjemme hos kunder. Det er gjerne 40- og 50-årslag når man bestiller måltider med kokk. For det koster jo å ha en kokk i flere timer. Men når man er en større gruppe, blir prisen på måltidet som på en restaurant. Og så blir vinen opplagt rimeligere enn på restaurant.

– Det er virkelig synd at vi ikke får vite om det blir mulig å holde åpent fra 15. Desember. Bestilling av råvarer, klargjøring og forberedelser på kjøkkenet tar tid, og det blir vanskelig å planlegge. Når vi ikke vet det i tide, kan ikke gjestene heller bestille på forhånd. Så planlegger de noe annet. På toppen av det tenker myndighetene altså at restauranter skal åpne for 7-8 dager før restauaranten stenger til jul.

– Jeg vet ikke hvor godt de får det til, de restaurantene som holder åpent nå. En tommelfingerregel tilsier at matsalget lønner kokkene mens drikkesalget lønner servitørene. Det blir vanskelig å drive restaurant når du ikke kan ha servitører på jobb.

OBS Vipps skal legge ned sin Vipps-butikk, så bestillingen vil flyttes til en annen plattform. Følg med på restaurantenes sider.