Løiten Juleaquavit 2020

Løiten Juleaquavit 2020


| 14.12.2020

Løiten Aquavitens Venner Løiten Brænderi Aqvavit Akevitt Jul Egil Vold Norsk
En helt ny juleakevitt

– Løiten Brænderi er en del av norsk kulturarv og en fremtredende merkevare i akevittporteføljen. Årets Løiten Juleaquavit er den tredje i rekken, og med det har den blitt en juletradisjon. Tre år på rad er lik tradisjon, konstaterer Egil Vold, president for Løiten Aquavitens Venner.

Juleaquavit i kjent «Løiten-stil»

– Løiten Linie Aquavit er den meste kjente akevitten i Norge, og med over 163 år med produksjon av Løiten Aquavit så er det klart at en Juleakevitt i Løitens stil er en akevitt av høy kvalitet. Dette er jo en forholdsvis eksklusiv vare også, da det kun produseres et moderat antall av Løiten Juleaquavit hvert år. Engasjementet og interessen rundt juleakevitten er derfor stor, hvert år, sier Vold.

Han legger til at med Løiten Juleaquavit har Arcus klart å holde på «god Løiten reseptur». –  Man kjenner at det er en «Løiten aquavit» man drikker, sier han.

Løiten Juleaquavit er en smaksrik akevitt med et rikt krydderbilde. Den har en fremtredende smak av karve – som gjerne er et kjennetegn for Løiten, samt toner av sitrus og klassiske julekrydder som pomerans, kanel og kardemomme. Den har en fin sødme og fatpreg fra 12 måneders lagring på sherryfat.

– Løiten Juleaquavit er det perfekte følge til både ribbe og pinnekjøtt, og til og med torsk, forteller Vold. Jeg har til og med prøvd den til ørret og til gravlaks, og der kom den absolutt til sin rette. Som om ikke dette er nok, så mener jeg at man også fint kan bruke den som en avec til kaffen og til juledesserter.