Linie Awards 2015

Linie Awards 2015


| 11.06.2015

Bartender-konkurranse Linie Awards 2015 Kokkekonkurranse Monica Berg Chris André Pettersen Taneli Myllyvirta Charlotta Berggren Stockholm Svensk Finsk
Gratulerer Finland, gratulerer Sverige!

Første kvinne på toppen i Linie Awards

Svenske Charlotta Berggren fra Stockholm og Taneli Myllyvirta fra Finland gikk av med seieren under Nordens mest prestisjefulle konkurranse for unge kokker og bartendere, Linie Award. Norske Monica Berg fikk hederspris.

I lokalene som årlig huser Nobelfesten i Stockholm ble 25 år gamle Taneli Myllyvirta kåret til årets største kokketalent. Charlotta Berggren, 26, vant over sine mannlige konkurrenter og ble kåret til det beste bartendertalentet, i konkurranse mot håpefulle fra Norge, Finland, Danmark og Tyskland.

Det er første gang en kvinne vinner en av konkurransene i Linie Awards historie.

Det er 11 års siden konkurransen ble avholdt første gang, og 10 år siden den internasjonale talentkonkurransen, da unge Even Ramsvik vant.  Årets konkurranse er den første som ble arrangert utenfor Norge, og det er også første deltakelse for Tysklands del. 

Nordens beste unge bartender er svensk – og kvinne
I Linie Awards konkurranse for bartendere gikk Charlotta fra Stockholm til topps. Ifølge juryen vant Berggrens drink fordi den hadde en perfekt balanse med kreativ bruk av nordiske råvarer som passet godt med hovedingrediensen, Lysholm Linie Aquavit. Drinken hennes bestod av akevitt, gulrotjuice, sitron, punsch og sirup.

Berggren var i strålende humør etter utdelingen, og uttalte at hun ønsket å se flere kvinner konkurrere profesjonelt i fremtiden.

- Det føles fantastisk. Det gikk ikke inn på meg at jeg var den eneste jenta som konkurrerte, det er jeg vant med. Jeg håper at det er enda flere jenter som er med i konkurransen til neste år, forteller Linie Awards første kvinnelige seiersdronning.

Andre kokkeseier for Finland
Det er andre gang Finland går seirende ut av kokkekonkurransen i Linie Award. I fjor vant bodøværingen Chris André Pettersen gullet, som til daglig jobber på Spiseriet i Stavanger, mens sist gang finnene vant var i 2006. Seiersretten var en stekt slettvar med sjøkrepssaus smaksatt med tinnved, kokt fennikel, majones med brunt sukker og syltede østers.

- Jeg ga alt jeg hadde, og heldigvis var det nok. I forberedelsesfasen har jeg vært mye ute i skogen på jakt etter friske og naturlige urter som kunne løfte fram retten. Jeg jobber 60 timer i uken, og på fritiden har jeg funnet, eksperimentert og perfeksjonert bruken av urter og krydder til retten, sa en preget finsk vinner rett etter avgjørelsen falt.

Juryleder for kokkekonkurransen, Jacob Holmström, beskriver seieren som meget fortjent, og konkurransen som helhet som nok et skritt i riktig retning for nordisk kokkekunst sett under ett.

Monica Berg vant hederspris
Tidligere barsjef i Aqua Vita Bar i Oslo, Monica Berg, fikk Linie Awards hederspris for å ha bidratt på særskilt vis til å promotere og løfte fram norske mat- og drikketradisjoner. Berg har i løpet av de siste årene blitt en stjerne i internasjonal sammenheng samtidig som at hun har drevet baren Pollen Street Social i London.

Hun ble i fjor nominert til den gjeve prisen ”International Bartender of the Year” på arrangementet ”Tales of the Cocktail” i New Orleans.