Linie Award – tre vinnere

Linie Award – tre vinnere


| 07.06.2014

drink-konkurranse kokkekonkurranse Linie Award 2014 Even Ramsvik Halvor Digernes Halvor Heuch Torkjell Berulfsen Anne Maurseth Christian Andre Pettersen Oskar Karl Josef Johansson
Christian Andre Pettersen, Oskar Karl Josef Johansson og Halvor Heuch.

Før vinnerne av årets Linie Award ble kåret, begynte Torkjell Berulfsen på juryens begrunnelse for Linie Awards hederspris. Begynnelsen var ganske generell, men det ble fort klart at den i korte trekk beskrev

Halvor Heuchs karriere i Arcus. ”Men han har jo fått prisen for lenge siden?”

Nei, den mest opplagte hedersmann og promotør for norsk mat- og drikkekultur har ikke fått prisen – før i år. Sånn sett var Halvor Heuch den best begrunnede prisutdelingen i årets Linie Award.

Fire finalister fra Danmark, Finland, Norge og Sverige konkurrerer hvert år i Nordens største drink- og kokkekonkurranse. Juryen i drink-konkurransen mente at de har en vanskelig oppgave med å kåre vinneren med de fire sterke finalistene. Alle deltagerne hadde livlige supportere blant publikum, og Anne Maurseth ble heiet fram fra de ”norske” bordene. Det var ikke nok, for svenske Oskar Karl Josef Johansson var best.

Juryleder Halvor Digernes mener Oskar Karl Josef Johannsson viser talent og presisjon. I drinken “Kummimjanne” har han brukt både sukkererter og grønt eple i kombinasjon med Linie aquavit.

Christian Andre Pettersen vant kokkekonkurransen med grillet sjøkreps nigiri, Linie Aquavit laks, norsk komle, vaktelegg, grønnkål, sukkertare og pepperrot-emulsjon med aromater.

- Han vant fordi han hadde et fokusert produkt, som bar tydelig preg av at den var innøvd og utprøvd og dermed en feilfri prestasjon. Retten var fint balansert og den beste matchen til Linie aquavit.

Pettersen har høye ambisjoner som konkurransekokk. – Målet er å vinne Bocuse d’Or i 2019.

Konkurransen er først og fremst et springbrett for finalistenes karriere, men som tilleggspremie får de dra på en kulinarisk reise til Tokyo med jurylederne Even Ramsvik og Halvor Digernes.

- I Tokyo vil Christian og Oskar få undervisning av anerkjente asiatiske kokker og bartendere og opparbeide seg unik mat- og drinkerfaring, sier Ramsvik.


Relaterte restauranter