Kokkelandslaget til topp

Kokkelandslaget til topp


| 23.05.2007


Det norske Kokkelandslaget gjennomførte en solid konkurranse i American Culinary Classics i Chicago i går. Etter gull i grenen varm mat, og en solid tredjeplass for kald mat ble det en klar førsteplass sammenlagt. – En tøff og fin konkurranse, og vi er godt fornøyd, sier lagleder Sven Erik Renaa.

I hard konkurranse med elleve andre nasjoner har det norske Kokkelandslaget nok en gang markert seg. Etter gull i grenen varm mat og en solid bronse i kald mat, gikk landslaget til topps sammenlagt. -Bordet i dag var helt fantastisk, sier Ragnhild Espeland som er daglig leder for Kokkelandslaget. -Maten, tallerkener, dekorasjon og lys viste kvalitet, eleganse og formsans, sier hun.

Hardt kjør
I konkurransen Kald mat var oppgaven tredelt. Først tapas og forretter, så dagens tre retter og en fem retters meny, og til slutt kaker, desserter og konfekter.

Etter intense timer på kjøkkenet og for noen av kokkene 30 timers arbeid uten søvn presenterte de norske kokkene et bord som vakte oppsikt. Laget hadde et bord på rundt 12 m2 hvor alle rettene fikk sin plass. Blomstene, gule iris og lys bidro til nye elementer som dommerne studerte nøye.

Fin oppkjøring
Konkurransen i Chicago er den andre internasjonale konkurransen Kokkelandslaget har gjennomført. I fjor gjorde de rent bord i Culinary World Cup i Luxemburg der de tok gull både i varm mat og kald mat. -Vi er meget godt fornøyd så langt. Vi har fått bryne oss i to harde konkurranser, og dette er veldig fin oppkjøring til OL i Tyskland neste år, sier Sven Erik Renaa.

Laget
Deltagerne på det norske kokkelandslaget arbeider til daglig på de beste kjøkkener, og de kommer fra de forskjelligste steder rundt i landet. Det er lederen som setter opp laget, og de trener sammen i fire år og har kokke-OL som det store målet. Neste OL arrangeres i Erfurt i Tyskland 19. og 22. oktober.

Kokkelandslaget består av 11 fagfolk, i tillegg er det med to rådgivere. I konkurransene er det imidlertid lov med kun seks personer på kjøkkenet. Daglig leder og koordinator er Ragnhild Espeland. Steffen Engelhard, Statoil, og Tom Victor Gausdal, Flavours i Oslo er rådgivere.

Alle fotos Tom Haga