Kokkelandslaget til American Culinary classics

Kokkelandslaget til American Culinary classics


| 14.05.2007


Konkurransen i Chicago er den tredje største av landskampene, og også en World-Cup-konkurranse. Den foregår fra 19. til 22.mai, og Norges Kokkelandslag skal konkurrere 20 og 22.mai. Foto: Sebastian Kalvik.

Lagets meny ble presentert på Sørumsand videregående skole for kokkekolleger og andre inviterte gjester. Landbruksdepartementet engasjerer seg også i Kokkelandslagets aktiviteter, og forsøker å støtte på det norske lagets innsats for det norske kjøkken og norske råvarer. Statssekretær i Landbruksdepartement Ola Heggem satte stor pris på å smake menyen og ble invitert til fotografering med laget.

Konkurransen American Culinary classics består av en meny som serveres for 85 betalende gjester og av et koldtbord mest ment for utstilling og bare noe smaking. Menyen til gjestene består av varm forrett, varm hovedrett og dessert. Dommerne tar stikkprøver. – Viktig at hver rett er jevnt preppet, forteller Sven Erik Renaa. – Alle rettene skal se like ut, enten det er servering nummer 1 eller 86. Og det er jo noe alle kokker vet, at den siste tallerkene som går ut fra kjøkket har lett for å bli annerledes enn de første.

– Vi har valgt norske råvarer, som kveite, kongekrabbe og jordbær. Vi vet ikke hvordan råvarene er i USA, men de viktigste kommer fra Norge. Og så håper vi på gode jordbær i USA. Det tror jeg vi får.

I tillegg skal det lages en koldtbord-buffet. Den inneholder en god del oppgaver, og hvert element skal glasseres med gelatin, ettersom de skal stå en hel dag. Maten er ikke ment å skulel spises; utseendet teller mest. Koldtbordet inneholder elementer som forrett, dessert, kake og petit fours. Dommerne smaker på litt, resten skal stå og se bra ut hele dagen.

Alle foto: Sebastian Kalvik