Kokkelandslaget: Gull i kaldmat

Kokkelandslaget: Gull i kaldmat


| 21.11.2006


Culinary World Cup avholdes i Luxembourg denne uken. Søndag tok Det Norske Kokkelandslaget gull i kaldmat. Laget leverte til gull i alle tre kategorier!

Et års intenst arbeid har gitt imponerende resultater. Laget hadde som mål å bli blant de tre beste. Søndagens seier er et godt utgangspunkt. Det Norske Kokkelandslaget har tidligere gjort det best på kaldmat, men dette er et nytt lag. Spenningen er stor foran onsdagens konkurranse.

Norges kaldmatbuffet hadde Norges kyst som tema, og menyene var preget av norske råvarer og stedsnavn. Helheten rundt maten og konseptet gav Norge en utstilling som trakk både publikum og dommere.

Onsdag 22. november er det varm mat konkurranse for Norge. Da skal Det Norske Kokkelandslaget servere norsk torsk, norsk kongekrabbe og norsk lam til 105 gjester. Med disse hovedråvarene skal fem av kokkene på laget servere en utsøkt treretters meny til sine gjester.

Vi som ikke er dommere, aner kanskje hvor hard konkurransen er, men har selvsagt ikke forutsetninger for å bedømme innsatsen. Men vi kan beundre bildene av det laget har levert. Det vi ser er helt nytt – det ser ut som et langt sprang framover og oppover. GRATULERER!

Resultatet av Culinary Worlds Cup er klart først torsdag 23.november. Her er Det Norske Kokkelandslaget:

Sven Erik Renaa, Team manager, Gastronomisk Institutt, Stavanger
Gunnar Hvarnes, Kaptein, Gastronomisk Institutt, Stavanger<br>Henrik Orre, kokk, Flavours, Oslo
Geir Skeie, kokk, Palace Grill, Oslo
Kjartan Skjelde, Tango Bar og Kjøkken, Stavanger
Espen Vesterdal Larsen, konditor, Gastronomisk Institutt, Oslo
Sverre Sætre, konditor, Sverre Sætre AS, Oslo
Øyvind Vestrheim, kokk, Falcon Crest, Oslo
Andreas Myhrvold, commis, Fiskeeksperten Reinhartsen, Kristiansand
Karl Erik Pallensen, commis, Charles & De, Sandnes
Even Ramsvik, frilans, Sogn & Fjordane / Oslo