Kino eller middag i Paris? Begge deler!


| 07.08.2003


For 18 euro kan du få en ypperlig forrett med seks forskjellige dim sunh. En fin, tynn deig omslutter nydelig farse av ulik art, som eksempelvis av rekekjøtt, fisk, kamskjell, grønnsaker, and. Til dette en utsøkt sursøt saus, som også skiller seg betraktelig fra gjennomsnittet.

Vong er ikke hva det var, sies det. Men å komme til Chez Vong en kveld hvor du må lete litt for å finne den lille gaten rue de la Grande Truanderie bak hallene i Paris, er som gradvis å bli del av en tidlig James Bond-film. Metallskiltet som henger og dingler utenfor, mørket som denne gaten tviholder på, alle de mer eller mindre skumle eksistensene som finner det for godt å streve rundt i dette folksomme kvartalet, alt gjør at du blir litt glad for å komme deg inn. Du bukkes frem gjennom flere avdelinger av silkekledde kelnere, og passerer lave bord med eksotiske gjester, noen store beplantninger, skremmende figurer, og det er like før du forventer at James Bond eller en fiende kommer flyvende baklengs med en dolk i pannen gjennom et av de store hjerteformede vinduene. Så blir du geleidet til et vakkert bord. Serveringen er meget oppmerksom, tidvis inntil det servile, og dessuten preget av et hierarki mellom personalet. Man blir bukket ut nesten enda dypere enn ved inntoget, fulgt av innehaverens nesten overstadige, velmenende asiatiske latter. Filmen tar liksom ikke slutt før du sitter på metroen hjem. Chez Vong har også en filial i 8. arrondissement, nær Champs-Elysées. (Inngangen er kanskje mer spennende i restauranten ved hallene, om man altså har litt livlig fantasi).

Menyen hos chez Vong er ganske omfattende, og ikke lett å finne ut av. Men én ting må Vong ha bevart, kunsten å lage dumplings, dampede nudelpakker, eller dim sunh. Du får det på mange asiatiske restauranter, og det kan være alt annet enn delikat, med tykk deig rundt intetsigende farse. Hos Vong er dette usedvanlig nyansert mat, og for 18 euro kan du få en ypperlig forrett med seks forskjellige dim sunh. En fin, tynn deig omslutter nydelig farse av ulik art, som eksempelvis av rekekjøtt, fisk, kamskjell, grønnsaker, and. Til dette en utsøkt sursøt saus, som også skiller seg betraktelig fra gjennomsnittet.

Av hovedrettene kan nevnes kylling med 5 krydder, som er ovnsbakt kyllingkjøtt i terninger servert i en mild saus med grønnsaker, som man skal pakke inn i salatblader og på asiatisk vis dyppe i en fabelaktig søtlig, mørk saus. Kyllingen prises til 21 euro. Anden er også en god løsning på Chez Vong, og om man ikke tar seg tid eller råd til canard laqué (80 euro, må bestilles på forhånd) er en canard au cinque mondes en fin variant. Den kommer uten noe videre tilbehør, som renskåret andekjøtt med et nydelig kantonesisk pepper (pepperet er oppvarmet i panne sammen med grovt salt, og deretter knust til pulver) og en utsøkt kryddersaus. Den flyr bare så altfor fort avsted, og etterlater seg en post på regningen tilsvarende 23 euro. Men den er verdt det, såvidt. Man kunne rett og slett ha ønsket seg noe mer av denne anden.

Med syltet ingefær og jasminte til dessert er følelsen av å ha vært med på en reise ganske så fullkommen. Vong er ikke noe billig sted, og gir seg da heller ikke ut for å være det. Med en halv flaske rød Sancerre kommer en slik middag på omlag 90 euro for to. Men man har jo vært med i en film.

CHEZ VONG

10 rue de la Grande Truanderie. F-75001 Paris. Tel +33  1402  60936.<br>27 rue du Colisée. F-75008  Paris. Tel +33  1435  97712.


Relaterte nettsted

  • http://www.chez-vong.com