Julekonjakk

Julekonjakk


| 20.12.2004


Hvert år lager Jon Bertelsen en ny julekonjakk. I motsetning til de andre produsentene – til og med Leopold Gourmels egne – forsøker han alltid å lage en julekonjakk som er anderledes enn tidligere årganger. Og hvordan smaker årets

Bertelsen har komponert årets julekonjakk med fem årganger, fra 1985 til 1990. Det er neppe lettjente penger han er ute etter når han legger ned så mye arbeid i en konjakk som selges i meget kort sesong. Han har søkt etter aprikos, litt sitrus, krydder – og jamen har han lykkes bra. Dagens Næringslivs Tom Marthinsen skriver «Duft av tre, appelsin, tørkede frukter og sjokolade. Rund, kraftig, men samtidig delikat.»

«Du kan godt tenke fruktkake!» Sier Bertelsen selv. Hans konjakker passer for dem som setter pris på druenes aromastoffer. Og denne julekonjakken har spesielt mye av dette. Kanskje er årets julekonjakk fra Bertelsen den beste noen gang, i hvert fall den beste på lenge. Og Dagens Næringsliv skriver også at dette kanskje er det beste kjøpet.