Juleakevitt 2018

Juleakevitt 2018

Sjefsdestillatør Ivan Abrahamsen Sjefsdestillatør Ivan Abrahamsen i bødkeriet. Bocuse d'Or-vinner Christian André Pettersen presenterer sin juleribbe. Krydret juleribbe - snart på Spisekartet

| 07.11.2018

Gilde Juleaquavit 2018 Akevitt Ivan Abrahamsen Christian André Pettersen Norsk
Krydret svineribbe

Bartendere i mega-metropoler og kule avkroker elsker å bruke akevitt i drinker. Akevitt har kvaliteter som bartendere elsker og coctailister på kjøkkenbenken velger for å prøve ut spennende drinker.

Den som velger akevitt i julesesongen kan gjerne være en tradisjonalist som står i en flere århundrelang ubrutt tradisjon. Eller man velger akevitten til jul fordi den er kul.

Gilde Juleaquavit
ble lansert for første gang i 1988. Gilde Juleaquavit er den originale juleakevitten; et trygt valg, men med en litt mer moderne stil enn de tradisjonelle akevittene. Hvert år spares en andel Juleaquavit som benyttes som base for neste årgang (Solerametoden).

Helt grunnleggende er dagens jul en feiring av «de varige verdier» – av tradisjon, familie, nestekjærlighet og ettertanke. Årets design er en hyllest dette. Julen minner oss på at vi må huske å ta vare på og bry oss om hverandre. Motivene på flasken er i så måte et symbol på akkurat dette. Illustrert gjennom tradisjonelle elementer vi gjerne forbinder med jul, som julenek og dompapen, og firkløver, som igjen er kjennetegn på generøsitet, hell, lykke og varme.

2018-versjonen av Gilde Juleaquavit ble lansert i midten av september og er allerede i hyllene hos mange utsalg. Årets juleaquavit er den 31. i rekken, og den første signert av Master blender Ivan Abrahamsen etter at Halvor Hauch gav fra seg stafettpinnen i fjor. Designet viser samspillet mellom tradisjon og innovasjon, inspirert av den skandinaviske vinteren og tradisjonelle juleforberedelser.

Akevitten tilberedes gjennom den unike solerametoden: Hvert år spares en andel juleakevitt som benyttes som base for neste årgang. På den måten vil Gilde Juleaquavit alltid inneholde dråper fra alle tidligere årganger.


— Historien til Gilde Juleaquavit er historien om 31 år med kjærlighet til norsk matkultur. Dette er en smaksrik og velkomponert akevitt som egner seg utmerket til tradisjonell julemat. Årets Gilde
Juleaquavit har et tydelig innslag av fataromaer som karamell, kaffe, toffee, og mørk sjokolade. Krydderpreg av sitrus, karve og anis, og noter av hetvin med sherry og tørket frukt, sier master blender i Arcus, Ivan Abrahamsen

Nå vet du at den første juleakevitten lansert i 1988. Visste du at det ble produsert 120.00 liter det året? Omtrent halvparten ble solgt og resten gikk inn i neste års juleakevitt. Dette blir starten på Solerametoden i norske juleakevitt-produksjon, og metoden holder stand den dag i dag.

Ribbe du aldri har smakt. Snart kommer oppskrift på krydret juleribbe med tilbehør.