JOR åpner

JOR åpner


| 06.10.2015

Åsa Maria Isabell Lindblom Nicolai Schaanning Larsen Thomas Moen Torggata Rockefeller Oslo Nordisk Norsk
JOR innfrir assossiasjonene

... om råvarer fra småskalaprodusenter, nært og norsk så god de kan. Kjøkkenet følger sesongene, er vegetar- og veganvennlig men også vennlig mot kjøtt- og fiskespisere - og mot dyrene selv.

Menyen byr på stor eller liten smak av JOR med tilhørende vinmenyer. Eller du kan velge forretter fra spisekartet, som jordskokk, rødbete eller "Din løk". Hovedretten kan være dagens kjøtt, fisk eller vegetar. Eller hva med tofu-omelett? Kanskje noe "Lufttørket"?

Vinkartet inneholder mest økologisk og også noe naturvin.

"Jordskokk " peker nok ut retningen i kjøkkenet, som byr på forseggjort, ujålete mat. Smakene presenterer råvarene i rendyrket form, komplettert av urter og mild olivenolje med typisk god norsk spekeskinke og friterte skiver av bittesmå mandelpoteter(?). Nordisk stil i sin beste form.

Tre erfarne restaurantfolk slo seg sammen og skapte JOR, på hjørnet av Torggata og Bernt Ankers gate. Både på kjøkkenet og i restauranten er ansatte erfarne og ulike. De utfyller hverandre.

Jeg har vel aldri opplevd en så rolig åpning av en restaurant. Selvsagt er det hektisk og mange detaljer som kommer på plass i siste liten. Alle ansatte er spente og gleder seg. Denne tirsdagskvelden i oktober ble nok en fest for alle som deltok.

 


Relaterte restauranter