Gull igjen

Gull igjen


| 16.05.2009


Mandag 11.mai åpnet Terje Ness Oro restaurant og bar, nesten ti år etter at restauranten åpnet første gang. Rune Pal, læremester for flere av de beste norske restaurantkokkene, skal ha ansvar for Oro bar med lunsj og middag på menyen. Oro restaurant tilbyr femretter med vinmeny - velg én eller flere retter. Johan Svedlund er den tredje eieren, kjent fra internasjonalt anerkjente baren på Nobilis.

Restauranten er pusset opp, innredet på en annen måte og med en lettere og minst like elegang stil. Åpningskvelden er restauranten pyntet med grener av Magnolia.

Restaurantlokalet har de berømte lysekronene, peisen og det åpne kjøkkenet. Baren har eget lite kjøkken men først og fremst den sentrale baren. Den store endringen er et chambre separée med egen inngang fra Tordenskioldsgate, innredet med vegger malt med norske fjellandskaper. Det kan gjerne være fra Førde eller Jølster, Terje Ness' hjemtrakter.

Det er bare å se fram til stilen på kjøkkenet; med Terje Ness og Rune Pal er det uansett mye godt å se fram til.

Thomas Rosén, som har jobbet med Terje Ness i flere år, sto på Oro-kjøkkenet åpningskvelden. «Dette er ikke bra. Dette er VELDIG bra!».