Gout de France 2018

Gout de France 2018


| 13.03.2018

Sandefjord Kristiansand Tromsø Good France Oslo Gout de France Norsk Ali Boundib Fransk Herman Fredrikson
3000 menyer på fem kontintent

 

Når tre tusen kjøkkensjefer setter opp en fransk meny eller sin vri på en fransk meny og inviterer hele verden til et måltid, da handler det ikke først og fremst om gourmeterie, franske delikatesser eller dyre burgundere. Det handler om fellesskapet rundt måltidet.

Den 21. mars vil Gout de France arrangeres 20 steder i Norge, og for andre år på rad deltar Rå videregående skole i Tromsø. Bent Stiansen, Nordens første vinner av Bocuse d’Or og eier av Statholdergaarden, er ambassadør for Gout de France i Norge.

Hele arrangementet er inspirert av den franske kokkelegenden August Escoffiers som tok initiativ til “les Diners d’Epicure” - den samme menyen servert på samme dato i byer rundt i verden. Gout de France inviterer hver kjøkkensjef til å lage sin personlige meny.

Fransk mat er utbredt over hele verden, anerkjent som det klassiske kjøkken og den dominerende referansen når det er snakk om tilberedelse og teknikker. Ja, så ligger det vel også en anerkjennelse av det lokale kjøkken og det lokale råvartilfang i hele verden når Gout de France inviterer hver kokk til å lage sin egen meny.

Restaurant Smak, Tromsø
Nordens Paris har en selvfølgelig plass i Gout de France. Verdens nordligste kjøkkensjef i Gout de France er Espen Ramnestad, som er med for andre gang.
www.restaurant-smak.no

Rå videregående skole, Borkenes i Kvæfjord kommune
Elevene på kokkelinjen Rå VGS er også med for andre gang. I år inviterer de 40 gjester til middag på skolens restaurant.
Telefon: 77789400

Kalas og Canasta, Trondheim
Kim Andre Olsen servere sin vri på de franske klassikerne Salat Nicoise, smørstekt kveite, kylling, franske oster og glasert sitronmousse. Amuse bouche og petit fours hører med.
www.kalasogcanasta.no

To Rom og Kjøkken, Trondheim
Kjøkkensjef Marius Benum Jenssen kombinerer fransk gastronomi med det beste av trønderske råvarer i menyen. Benum Jenssen deltok også i 2017.
www.toromogkjokken.no

Strand restaurant, Bærum
Verdens nest best kokk Tom Victor Gausdal er kjøkkensjef på Strand restaurant, som deltok også  2015. Maten gjenspeiler årstidene og hva som er tilgjengelig i naturen i hver sesong.
www.strandrestaurant.no

Jacob og Gabriel Folkegormet, Skien
Kjøkkensjef Lars Ludvig Jacobsen deltar for andre gang. Jacobsen har vært lidenskapelig opptatt av fransk gastronomi siden han som attenåring spiste bondekost i Alsace, Paris, Burgund og Champagne.
jacoboggabriel.no

Smak Brasseri, Sandefjord
Uformelle Smak brasseri legger vekt på sesongens aller beste råvarer i gode kombinasjoner. Menyen skiftes i takt med sesongen og kjøkkenet inspireres av daglige tilsig av gode råvarer.
www.smaksandefjord.no

Steenhuset, Arendal
Kjøkkensjef Herman Fredrikson er med for andre år på rad.  “Det å samles rundt et matfat er noe helt essensielt i livet”. De serverer originale, klassiske franske retter på Gout de France.
www.steenhuset.com

Le Monde, Kristiansand
Kjøkkensjef Ali Boundib deltar i Gout de France for andre gang. Han bruker regionens ferskste råvarer for å komponere middelhavske retter som tilfredsstiller både øyne og gane.
www.lemonde.no