Fru K - ny restaurant på Tjuvholmen

Fru K - ny restaurant på Tjuvholmen


| 19.03.2013


Kari Innerå er kjøkkensjef og Haakon Sand er restaurantsjef på den elegante hotellrestauranten. Ingen hvite duker, ingen stive typer blant personalet.

Fru K dyrker kontraster, og med den ene foten i mattradisjonen og den andre i den urbane og dynamiske kulturen som definerer nye Tjuvholmen, utvikler Fru K sin egenart.Filosofien går ut på å hente ut det beste fra norsk mattradisjon og gi det nytt innhold i dagens virkelighet. Sesongens råvarer er grunnlaget for Fru Ks kjøkken. Med stor respekt for bønder og fiskere, bruker kjøkkensjef Kari mye tid på å finne de rette leverandørene.

Hos Fru K er det verken hvite duker eller stive servitører. Med en fleksibel meny ønskes alle velkommen, enten man kommer for et måltid etter et galleribesøk, en forretningslunsj eller skal feire noe helt spesielt.

Menyen

Menyen inneholder råvarer fra ypperlige norske leverandører, og blir et ypperlig utstillingsvindu for norsk kvalitetsmat. Frokosten alene er en grunn til å besøke restauranten: Perfekt egg Florentine eller Perfekt egg Benedicte er to retter i en lang liste som begynner med frokostbuffet.

Med egen meny til frokost, lunsj og middag, egen syvretters meny, selskapsmeny og barnemeny har Fru K en stor og interessant meny. Rettene er basert på norske og nordiske råvarer. Å dømme fra menyen er rettene komponert med omtanke for de norske smakene og med Kari Innerås forståelse for råvarenes egenskaper og egenart. Prisnivået ligger i det øverste sjiktet.

Lederteamet

Kari Innerå konkurrerte i flere år nasjonalt og internasjonalt. I tillegg til at hun var på det beste landslaget Norge har hatt og tok gull i 2008, har hun vunnet nordisk mesterskap og Throphee passion i Paris. Innerå var med da eliten på mat- og drikkefeltet åpnet Cru i 2008. Der har hun vært kjøkkensjef fram til hun nå er kjøkkensjef på Fru K.

Da Innerå var ferdig med læretiden, gikk til jobben som chef de partie på Marco Pierre Whites London-restaurant Mirabelle. Med det setter hun seg i respekt hos en hvilken som helst bransjeperson. For folk flest teller det nok mer at Kari Innerå var kjøkkensjef på Bagatelle fra 2006 til 2008.

Fru K får derfor en sjelden stabil kjøkkensjef, som står godt til hotellets skyhøye ambisjoner.

Restaurateur Haakon Sand kommer fra den verdensberømte italienske The River Restaurant i London.

Assisterende kjøkkensjef Johan Laursen kommer fra jobben som souschef på Norges klart mest kjente restaurant Maaemo.

Alle bilder: Marte Garmann


Relaterte nettsted

  • http://www.fru-k.no