Champagneria med tapas og småretter

Champagneria med tapas og småretter

Champagneria. Champagneria. Champagneria. Champagneria. Champagneria. Champagneria. Champagneria. Champagneria. Champagneria. Champagneria. Champagneria. Champagneria. Champagneria.

| 18.10.2005


Det kan se ut som Oslo får en ny tapabar nesten hver uke for tiden. Det finnes allerede gode tapasbarer, utsøkte, rimelige og spesielle. Frogner har nettopp fått en tapasbar med vekt på champagne og musserende vin.

Champagneria serverer lunsj allerede fra kl 11 hver dag. På menyen står også kamskjell. Prisen er 35 kroner, så man kan lure på hvor mye kamskjell man får i denne tapasen. Det er grunn til å stusse når svaret er to-tre kamskjell.


Hva?

– Ja, svarer Juan Carlos Perez. Han er kjøkkensjef på Champagneria. – Det er utrolig godt. Vi kjører italiensk ansjos sammen med smør. Steker kamskjellene raskt på den ene siden og legger ansjossmør oppå. Det som renner ned på stekepannen blir karamellisert og retten er klar for servering.


Men jeg lurte på hvordan man klarer å servere to–tre kamskjell til 35 kroner?

– Vi klarer det i hvert fall. Det er kanskje ikke det vi tjener mest på. Men alle tapas her er lavt priset. Vi har klassiske tapas, nyskapende tapas og småretter. Jeg tror nok du skal tråkke litt rundt for å finne bedre priser enn her. En liten tapastallerken koster 95 kroner, en stor koster 145 kroner.

– En annen rett som det er verdt å nevne, er fritert paellabolle. Vi lager paella, har i manchego og panerer bollene i potetmospulver og fritterer dem. Jørn Dahl som lærte meg det. Han brukte den typen panering i NM i år, der han fikk en fjerdeplass. Jørn Dahl har hjulpet oss under forberedelsene og oppstarten her. En kokk som har fulgt Jørn flere steder helt fra læretiden på Feinschmecker er Thomas Tokerød Pettersen. Han jobber på kjøkkenet her nå. For min egen del kjenner jeg Spania fra oppveksten og reiser til Madrid og det sørlige Spania.


Og vinmenyen har mange musserende viner i tillegg til champagne?

– Ja, og en cava fra Spania som Champagneria importerer selv. En helflaske koster 196 kroner. Den kommer fra Can Paixano Barcelona. Det kalles ofte Champagneria, som dette stedet er inspirert av. Tanken hos oss er å lage et sted hvor du kan spise litt, stort eller smått, nesten hele dagen. Og et sted hvor du kan nyte god cava, vin eller champagne til gode priser.


Relaterte nettsted

  • http://www.champagneria.com