Bocuse d’Or Europe 2008

Bocuse d’Or Europe 2008


| 29.08.2007


Det franske gass- og oljeselskapet Total er den første hovedsamarbeidspartner for Europamesterskapet i kokekunst 2008.

Eyvind Hellstrøm offentliggjorde i dag at arrangementet Bocuse d’Or Europe – Europamesterskapet i kokkekunst – har fått en dynamisk hovedsamarbeidspartner i TOTAL E & P Norge. Mesterskapet går av stabelen i Norges olje- og gastronomi-hovedstad Stavanger 1. og 2. juli 2008 og samler kokker fra 20 nasjoner.

Bocuse d’Or samler hver annet år kokketalenter fra hele verden i Lyon for å vise sine ferdigheter og sitt lands kulinariske spesialiteter. Norge er utpekt til å arrangere det første Europamesterskapet som både gir tittelen “Bocuse d’Or Europe” og er kvalifiserende til finalen i Lyon i 2009.

«Dette er en unik mulighet og et krafttak for Norge. Det krever samarbeidspartnere både fra privat næringsliv og det offentlige. Det er derfor viktig og svært gledelig for oss at en internasjonal aktør, med god lokal forankring i Stavanger, ser mulighetene i prosjektet. Spesielt hyggelig og nyttig med Total E&P Norge er den franske linken» erklærer president i Bocuse d’Or Europe, Eyvind Hellstrøm.

Adminstrerende direktør for Total E&P Norge AS Patrice de Viviès, sa blant annet at «for oss i TOTAL E&P NORGE AS er det et mål ved våre sponsoraktiviteter å bidra til å skape nært samarbeid og utveksling av kunnskap og verdier mellom Norge og Frankrike. Samarbeidet med Bocuse d’Or er et godt eksempel på dette. Som et stort internasjonalt konsern sponser vi lokale og regionale kulturarrangement. Når Stavanger nå for første gang skal arrangere Europamesterskap i kokkekunst ønsker vi å bidra til gjennomføringen av denne begivenheten.»

Det å kunne beherske varme og temperatur er det viktigste for å gjøre det godt i Bocuse d’Or kokkekonkurranse. TOTAL Norge blir en samarbeidspartner som vil bidra både til temperatur og varme både på kjøkkenet og tribunene. Vi gleder oss!
Eyvind Hellstrøm - president Bocuse d’Or Europe