Antti Nurkka vant Linie Award 2006

Antti Nurkka vant Linie Award 2006

Thorarinn Eggertsson i intenst arbeid med hurtigmikseren. De to rettene som ga Nurkka seieren. De to rettene som ga Nurkka seieren. Den norske finalisten Ronny Kolvik fra Haga Restaurant vant en tredjeplass i en meget jevn konkurranse. Her gratuleres han av Eyvind Hellstrøm. Antti Nurkka fra Finland med prisen og den nordiske juryen.

| 02.11.2006


For tredje år på rad ble Linie Award arrangert, og i år var konkurransen ytterligere utvidet til alle nordiske land. Finske Antti Nurkka vant. I juryen satt kokker, matskribenter og matjournalister fra hele norden med Eyvind Hellstrøm som juryleder.

Islandske Thorarinn Eggertsson kom på andre plass, med to retter som etter juryens vurdering var teknisk sett de beste. Eggertsson driver Reykjaviks-restauranten Salt, og hadde laget sprø, saltet torsk og sjøkreps i butterdeig med syltede tomater, grønne erter, sjøgress og krepsesaus, samt islandsk viltkjøtt med villsopp, asparges, lav artisjokk og madeira-saus.

Antti Nurkka fra Finland imponerte juryen med sin komposisjon og smakssammensetning av nordiske råvarer og garnityr som passer til Linie Aquavit. - Denne kvelden åpner så mange dører. Konkurransen var tøff i dag, men dette gir meg virkelig muligheten til å bli en god kokk, det er kjempestort, det forandrer alt og gir så mange muligheter, sa Nurkka.

- Antti klarte oppgaven best, sier juryformann Eyvind Hellstrøm fra Bagatelle. - Han matchet retten sin optimalt opp mot Linie Aquavit, både som drikke til, og som en integrert komponent i maten. I tillegg klarte han å få frem særegenheten som ligger i det nordiske kjøkkenet, fortsetter han.<br> <br>Med seg i juryen hadde Hellstrøm flere av drivkreftene bak det nye nordiske kjøkken, blant annet stjernekokken Lasse Lundquist fra Finland og sommelier Pontus Elofson fra NOMA i København. TV-kokkene Bengt Sjöström, Siggi Hall og Andreas Viestad fra henholdsvis Sverige, Island og Norge. Som i de to tidligere mesterskapene satt Norges eneste offisielle destillatør, Halvor Heuch fra Arcus, også i juryen i årets Linie Awards.

Arne Hjeltnes var som alltid en saklig og ikke minst morsom konferansier. Kari Traa var stuntreporter på kjøkkenet, og sammen delte de delte sammen ut årets hederspris. Traa var den som ble mest overrasket over tildelingen av årets hederspris. Den tilfalt nemlig henne selv for sin innsats for Linie Aquavit. – Jeg spurte på forhånd om noen visste hvem som skulle vinne denne prisen, men det var det ingen som ville si meg, sa en rørt Kari Traa.

Den norske finalisten Ronny Kolvik fra Haga Restaurant vant en tredjeplass i en meget jevn konkurranse. Her gratuleres han av Eyvind Hellstrøm.