Eksempler fra menyen
Forrett89 - 164
Hovedrett164 - 236
Dessert59 - 89
Priser i NOK pr. 29.12.2016

Egen presentasjon

Matrettene på Yaya’s er satt sammen av våre thailandske og svenske kokker. Alt er tilpasset en norsk gane, altså ikke for sterkt krydret. Dersom du ønsker maten din krydret litt ekstra, så gi beskjed til servitøren din. All maten lages fra grunnen av, ingenting er ferdig på forhånd. Målet er at gjestene skal slippe å vente på maten, men dersom det kommer mange gjester samtidig må man beregne noe ventetid. Til gjengjeld skal vi forsøke å servere alle på bordet samtidig, slik at ikke vennene dine har spist ferdig når du får din mat.

Ideen til YaYa’s startet for en god del år siden, på en hvit sandstrand i tropiske omgivelser, på et sted kalt Railay Beach i Thailand. Vi hadde på det tidspunktet vært i Thailand et par ganger, besøkt mange ulike steder, også de mest bortgjemte plassene, som stort sett bare kunne oppdages ved hjelp av Lonely Planet guiden. Overalt satt vi igjen med den samme positive følelsen; hyggelige mennesker, kritthvite strender, krystallklart vann med tropiske fisker, kokospalmer som strakte seg over oss, bungalower lett tilbaketrukket fra stranden, og små hyggelige beach restauranter som serverte en kombinasjon av thailandske og internasjonale retter til svært hyggelige priser. Der man kunne sitte i timesvis, spise, drikke, lese, spille kort, eller diskutere verdenspolitikk med sidemannen.

Navnet Yaya’s kom opprinnelig fra en kamerat av oss som hadde sett navnet på en bar i Thailand, nærmere bestemt på Railay Beach. Vi ble fortalt at navnet betyr “bestemor” på thailandsk. Senere har det vist seg at ‘Ya’ betyr bestemor, og at YaYa dermed skulle bety BestemorBestemor. Det hersker likevel litt usikkerhet rundt dette i Thailand, og det hele avhenger litt av hvem du spør. Vi mener uansett at navnet har en positiv glød, og vi ser ikke noe problem i å fortsette å kalle vår thailandske bestemor for Yaya, inntil saken blir ytterligere avklart. Så velkommen til vår thailandske bestemor!

Yaya’s Sentrum
Sist oppdatert 29.12.2016