Søk etter ga 1036 tilslag

1. Enoteca

…Den direkte oversettelsen er vindepot eller vinsamling. I virkeligheten er enoteca et utsalgssted for vin der kundene mot rimelig betaling kan smake viner og kjøpe vin. Meningen med vinsamlingen er å tilby et større sortiment av distriktets viner og førstehånds informasjon om vinene. Derfor har enotecaet gjerne små kvanta av…

3. Confit

…Kjøtt (som oftest and) sakte kokt i sitt eget fett.

4. Brut natural

Tørreste variant. Under 3gr sukker per liter.

5. Extra brut

Under 6gr sukker per liter vin.

6. Brut

Under 15gr sukker per liter.

7. Extra Sec

12 til 20gr sukker per liter vin.

8. Velouté

…Type hvit saus med lik bestandel av smør og suppebase oftest bestående av fisk eller fjærkre.

Musikk og middag i desemberkulden

Musikk og middag i desemberkulden

Magasinet 11.12.2002

…Frelsesarmeen og Maneo inviterte til en helt spesiell aften med god mat og Steinar Albrigtsen med band denne uken.

La Tour d’Argent i Paris

La Tour d’Argent i Paris

Magasinet 06.03.2003

…Et av de mest berømte spisestedene i Paris er Tour d'Argent. Innehaveren, Claude Terrail, synes det er for tidlig å la sønnen overta. Han har jo bare passert 83 år. Han er personlig til stede i restauranten hver dag. Hvordan er et måtid her?

Klippfisk- og potetsalat med oliven

Klippfisk- og potetsalat med oliven

Magasinet 27.03.2003

…Kokeboken Fisk og Vin fra Gastranomisk Institutt gjør noe helt spesielt for en hobbykokk Du har spist god mat og drukket god vin, javel. Neste gang kombinerer du mat og vin slik at både maten og vinen berikes.

De fem stuer satser stort igjen

De fem stuer satser stort igjen

Magasinet 09.04.2003

…Bent Stiansen var kjøkkensjef på De fem stuer inntil han vant Bocuse d'Or i 1994. Siden har restauranten ikke vært som under Bent Stiansen. Nå skal kjøkkensjef Jørn Dahl gjøre De fem stuer til et spisested som hotellet kan være stolt av. Snart presenterer Spisekartet det nye kjøkkenet. I dag…

Kjøkken i høyden

Kjøkken i høyden

Magasinet 25.04.2003

…På De Fem Stuer er miljøet og utsikten verdt mer enn reisen opp til Holmenkollen. I lengre perioder var kjøkkenet ikke på høyden med resten. Men nå...

Au coin des gourmets i Paris

Au coin des gourmets i Paris

Magasinet 14.05.2003

…Arak er hvit fisk tilberedt i bananblad. Å pakke opp denne fiskeretten ved bordet er en sann glede. Opp mot deg strømmer fine dufter fra asiatiske kryddere, og fisken er perfekt tilberedt.

15. Arak

Arak er hvit fisk tilberedt i bananblad

Torsk med byggryn, svineknoker, sopp og chili-sitronsmør

Torsk med byggryn, svineknoker, sopp og chili-sitronsmør

Magasinet 09.09.2004

…I boken FISK OG VIN får du gode råd og oppskrifter om hvordan du kombinerer mat og vin til en større opplevelse. I forbindelse med Matforsks seminar om bygg, presenterer vi en oppskrift med torsk og bygg. Gled deg til å prøve!

«Gastronomi og kritikk» – seminar fredag 13.mai

Magasinet Bransjenyheter 05.11.2005

…Her er en mulighet til å høre Henry Notaker, forfatter av blant annet «Gastronomi. Til bords med historien». Anne-Lise Middelthon holder foredrag om farmakologisering av mat. Hun er antropolig og har skrevet om moderne matvaner. Henry Notaker snakker om estetisk kritikk gastronomiens historie. Seminaret holdes i vakre Universitetsbiblioteket på Blindern.

18. Amuse-Bouche

En liten appetittvekker før måltidet.

20. Guide Rouge

Først utgitt i 1900…

På bistrot i Paris: «L’Opportun»

På bistrot i Paris: «L’Opportun»

Magasinet 24.05.2005

…Å lunsje på en typisk tradisjonell pariserbistrot er noe av det mest franske du kan gjøre. Og om man rent tilfeldigvis er innom byen ved Seinens bredder, kan en solid lunsj være en gastronomisk opplevelse

I Front

I Front

Magasinet 02.06.2005

…Trond Svendgaard har vært i teten selv før han var commis med Charles Tjessem i Bocuse D'Or. Han åpnet restaurant for fjerde gang i går – på Aker Brygge. Svendgaard er 24 år... Høy kvalitet på mat, vin og service fra et lag Svendgaard har valgt. Lav terskel og hovedretter…

Oasen

Oasen

Magasinet Nye restaurantvurderinger 13.10.2005

Peter Nagy – årets lutefiskelsker

Peter Nagy – årets lutefiskelsker

Magasinet Bransjenyheter, Lanseringer 13.10.2005

…I en lang tradisjon innledet Det Gamle Rådhus lutefisksesongen. Med spesialtappet juleøl, jubileumsakevitt og Ringerikspoteter inntok en fornem forsamling årets første lutefiskmåltid. Arne Sunde – lutefiskelsker av 2003 – la opp stykker av Vestre Piccola.

Champagneria med tapas og småretter

Champagneria med tapas og småretter

Magasinet Bransjenyheter, Intervjuer, Restaurantomtaler 18.10.2005

…Det kan se ut som Oslo får en ny tapabar nesten hver uke for tiden. Det finnes allerede gode tapasbarer, utsøkte, rimelige og spesielle. Frogner har nettopp fått en tapasbar med vekt på champagne og musserende vin.

Vinn helaften for to på Raymonds

Magasinet Konkurranser 20.06.2006

…Spisekartet trekker ut en vinner av helaften for to på Raymonds Mat og Vinhus. Alle nye abonnenter på nyhetsbrevet er med i trekningen.

Britt Eva Møllseter Årets Lutefiskelsker

Britt Eva Møllseter Årets Lutefiskelsker

Magasinet Lanseringer, Nytt om navn 13.10.2006

…Restaurant Det Gamle Raadhus var overfylt av lutefiskelskere i går, der årets første lutefisk behørig ble smakt og vurdert av presse og profesjonelle.

Riedel vinglass – ren fysikk

Riedel vinglass – ren fysikk

Magasinet Lanseringer, Produsenter & råvarer 19.10.2006

…«Jeg vet ikke hvilke viner som valgt til smakingen, og det spiller ingen rolle. For Riedel vinglass kan du stole 100 prosent på. Hvorfor? Fordi det er fysikk.» De 600 som deltok på smakingen i Gamle Logen, opplevde det mer som magi. Men eksperimentene kan etterprøves...

Real Food

Magasinet Lanseringer, Nytt om navn 25.10.2006

…Rune Pal er en kokk som liker seg når han lager mat. Han står gjerne over gassblussene, enten det er på egne kjøkken eller hos kolleger han trives med. Kontorkokk blir han aldri. Fredag 27.oktober åpnet Real Fast Food kafé i Karenslyst allé.

Cognac – tre bøker i en

Magasinet Bokomtaler 29.11.2006

…«Cognac» er det nye forlaget Tellus Works Publishings andre bok. Undertittelen sier «Historien, guiden og de norske cognaceventyrerne». Og den vakre boken byr på historien om hvordan cognacen nærmest ble ...

Sult – fra forrige århundre

Sult – fra forrige århundre

Magasinet Nytt om navn 30.11.2006

…Sult Restaurant feirer 10 år, og inviterer gamle og nye gjester til en spesialkomponert meny fra 1996 – med 10 år gamle priser. Du kan også velge fra en drikkemeny med priser fra 1996.

Skreisesongen offisielt åpnet

Skreisesongen offisielt åpnet

Magasinet Lanseringer 15.02.2007

…I regi av Eksportutvalget for fisk ble skreisesongen åpnet på Valentindagen – i fiskeforretninger og på serveringssteder i hele landet. Skreien er «kjærlighetsfisken» – i hvert fall er den det ypperste symbol på formeringslyst og fysisk nytelse.

Restaurant til nye høyder

Restaurant til nye høyder

Magasinet Lanseringer, Restaurantomtaler 16.04.2007

…Når en kokk sluttet på Bagatelle for å bli kjøkkensjef på en hotellrestaurant, er det for å skape synlige endringer. Restauranten 34 på Radisson SAS Plaza Hotell har lenge scoret høyt og er svært godt besøkt

Kjøkkensjef og kjøkkensjef på Mink

Kjøkkensjef og kjøkkensjef på Mink

Magasinet Intervjuer, Nytt om navn 21.04.2007

…Etter en svak periode har Mink en stund kommet tilbake til det høye og stabile nivået restauranten hadde. Det kreves innsats og høy motivasjon for å holde stabil, høy kvalitet på en restaurant. Servitører og kokker på Mink trives med det.

Weinbach på Brasserie Blanche

Weinbach på Brasserie Blanche

Magasinet 24.04.2007

…Kjøkkensjef Ove Jakobsen er godt kjent med Alsace, der han har jobbet på blant andre Auberge de l`Ill og Le Cerf. Han har laget en femretters meny til viner fra en av de mest anerkjente produsentene i Alsace, Domaine Winbach.

Kokkelandslaget til American Culinary classics

Kokkelandslaget til American Culinary classics

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 14.05.2007

…Konkurransen i Chicago er den tredje største av landskampene, og også en World-Cup-konkurranse. Den foregår fra 19. til 22.mai, og Norges Kokkelandslag skal konkurrere 20 og 22.mai. Foto: Sebastian Kalvik.

Kokkelandslaget til topp

Kokkelandslaget til topp

Magasinet Konkurranser 23.05.2007

…Det norske Kokkelandslaget gjennomførte en solid konkurranse i American Culinary Classics i Chicago i går. Etter gull i grenen varm mat, og en solid tredjeplass for kald mat ble det en klar førsteplass sammenlagt. – En tøff og fin konkurranse, og vi er godt fornøyd, sier lagleder Sven Erik Renaa.

Tim Wendelboe i Grünersgate 1

Tim Wendelboe i Grünersgate 1

Magasinet Intervjuer, Nytt om navn 04.07.2007

…Lørdag 30.jun åpnet Tim Wendelboe kaffebrenneri, skole og espressobar. I sommer blir åpninstidene 8–18 og 11-18 lørdag og søndag.

Bocuse d’Or Europe 2008

Bocuse d’Or Europe 2008

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 29.08.2007

…Det franske gass- og oljeselskapet Total er den første hovedsamarbeidspartner for Europamesterskapet i kokekunst 2008.

Michael Munk vant Linie Award

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 03.11.2007

…På kort tid har Linie Award prestert å bli Nordens viktigste kokkekonkurranse. I år vant danske Michael Munk fra Tree-Top Restaurant i Munkebjerg, like ved Vejle.

41. Umami

…Opprinnelig japansk begrep som betegner en femte grunnsmak i tillegg til surt, søtt, salt og bittert. Umami er en smaksforsterker og ble påvist av den japanske forskeren Kikunae Ikeda i 1908. Han fant også ut at mononatriumglutamat smaker umami. Stoffet mononatriumglutamat er et salt av aminosyren glutaminsyre, en av de…

Prøver å spre godt humør

Prøver å spre godt humør

Magasinet Intervjuer 31.03.2014

…Spisekartet intervjuer unge kokker på topprestauranter. I dag Frederic Klev på Fauna Restaurant

Fra løvskogen i Alba til Le Canard

Fra løvskogen i Alba til Le Canard

Magasinet Gjestespill, Produsenter & råvarer 09.11.2007

…Kjøkkensjefen på Le Canard Trond Andresen, var denne uken i Alba for å plukke hvite trøfler. Han kjøpte også med seg noen trøfler som han serverer for gjestene resten av uken. Her forteller han selv om turen.

Sverre Sætre på Briskeby

Magasinet Bransjenyheter, Nytt om navn 24.11.2007

…I november åpnet konditor Sverre Sætre konditori og sjokoladmakeri på Briskeby. I Niels Juelsgate 70 med inngang fra Briskebyveien finner du håndlaget konfekt og sjokolade, kaker og utvalgt kaffe. Lokalet er også utsalg fra Mocca kaffebrenneri. Smett inn for kaffesmaking alle hverdager kl 10!

Baltazar 10 år – italiensk uke

Magasinet Bransjenyheter, Lanseringer 25.11.2007

…Fra mandag 26.november til søndag 2.desember serverer Baltazar en spesiell meny med utvalgte viner. Baltazar Ristorante & Enoteca byr på både klassisk og moderne italiensk gastronomi denne uken.

Store porsjoner – Friday’s

Magasinet 10.01.2008

Friday’s Bergen innfrir

Magasinet 24.01.2008

Varmt og kaldt på Kampen

Magasinet 29.01.2008

Lunsj på Smak av Oro

Magasinet 14.02.2008

Sulten og tørst? Anbefales!

Magasinet 30.04.2008

…Akkurat passende stor meny. Mange nyskapende, fristende og spennende retter, men ikke alle er så gjennomført som de fremstår i menyen. Godt vinkart og mange viner på glass. Ujålete servitører.

Geir Skeie vant Europeiske Bocuse d’Or

Magasinet Bransjenyheter, Konkurranser 02.07.2008

…I år deltok tre «norske» kokker i Bocuse d'Or, nemlig Geir Skeie for Norge fra Solvold i Sandefjord, Filipp Langhoff for Finland fra Spisestedet Feinschmecker i Oslo og Jonas Lundgren for Sverige fra Restaurant Bagatelle i Oslo. Og gullet gikk til Norge for fjerde gang! Dermed er Norges rating i…

Kokkelandslaget til OL i oktober

Lauritz Ruus Bar

Magasinet Lanseringer, Nye restauranter 14.09.2008

…Lunsj er et vanskelig konsept i Norge. Med Lauritz Ruus har Jørn Lie skapt en lunsj som er sosial, norsk og med råvarer fra kvalitetsprodusenter.

Saken er mer enn biff

Magasinet 23.10.2008

…Det norske kokkelandslaget vant sammenlagt-gullet i OL i dag, 23.oktober 2008. Laget vant gull i varmmat og gull i kaldmat med 499 av 500 poeng. Du kan godt huske dagen, for den er historisk. Det norske kokkelandslaget har tidligere vunnet en rekke medaljer og vært best i flere grener -…

Nordiske Mestere

Magasinet 06.06.2000

…I år var det mange dyktige deltakere i Norgesmesterskapet for kokkelærlinger. Men Per Ivar Berget og Rannveig Bergheim vant og vant. Først NM og så Nordisk Mesterskap. Det første Berget sier er at han tror han ikke vant mesterskapet.

Nykommere og unge markerer seg

Magasinet 06.06.2000

Magma Bar & Restaurant

Magasinet Intervjuer 22.03.2000

…Når Sonja Lee og Laurent Surville åpner Magma Bar & Restaurant i april, er bransjens oppmerksomhet rettet mot Bygdøy allé 53. Den store massen gløder allerede av forventning.

Intervju med Eyvind Hellstrøm

Bølgen & Moi Briskeby åpnet 9. oktober

Magasinet 30.08.2000

…Spisekartet gleder seg over mange nyåpninger i år. Noen hevder at det skjer en overetablering av restauranter i toppsjiktet i Oslo. Er det plass til flere topprestauranter?

Mares Brasserie - årets beste

Magasinet 01.01.2000

Magma åpner 26. april

Magasinet 01.01.2000

Tips oss

Magasinet 01.01.2000

Vinn gratis måltid

Magasinet 04.04.2000

Gull og bronse til Java Espressobar

Stem på din kaffebar!

Magasinet 01.01.2000

Kokk 2000

Kokk 2000

Magasinet 01.01.2000

Bølgen & Moi Briskeby

Magasinet 01.01.2000

Gull til Java

Magasinet 01.01.2000

Kokkelandslaget

Magasinet 01.01.2000

Mares i den røde fra Michelin

Mares i den røde fra Michelin

Magasinet 03.06.2003

Oro åpnet 30 august

Oro åpnet 30 august

Magasinet 01.01.2000

Ny versjon

Magasinet 06.01.2001

Springbank  – gammelg merke i ny tapning

Omtaler i august

Magasinet 08.07.2001

Rust never sleeps

Magasinet 10.04.2001

Klassiske Statholdergården

Klassiske Statholdergården

Magasinet 14.09.2001

Stange på Baltazar

Magasinet 18.10.2001

Sushi-huset vakler ikke

Magasinet 14.12.2001

Mocca kaffebar og brenneri

Mocca kaffebar og brenneri

Magasinet 15.12.2001

Tradisjonell kaffeservering

Magasinet 18.12.2001

Som du vil - Maneo

Som du vil - Maneo

Magasinet 24.01.2002

Gourmet på Frogner

Gourmet på Frogner

Magasinet 23.02.2002

Gastronomisk tempel i København Era Ora
Korea scorer!

Korea scorer!

Magasinet 28.05.2002

Bølgen & Moi i Trondheim

Bølgen & Moi i Trondheim

Magasinet 12.06.2002

Mares hav og himmel

Mares hav og himmel

Magasinet 22.06.2002

Stor lunsj på Pascal konditori

Magasinet 06.08.2002

Sans for Toscana

Sans for Toscana

Magasinet 13.08.2002

Annonse