…I dag lanseres årets utgave av Guide Rouge – Red Guide for byer i Europa. Det er i denne versjonen man finner de skandinaviske hovedstedene. Michelins røde hotell- og restaurantguide brukes av stadig flere nordmenn. En stjerne i boken er en uomtvistelig anerkjennelse for en restaurant.
…Fellesferien er nyttig når man vil snakke med en kokk. Som matskribent kan en vanlig arbeidsdag gi snaut med tid når jeg vil finne ut noe mer enn det aller mest opplagte om en restaurant eller en kokk. Det er alltids mulig å sludre med kokken etter service; på den…
…Taste of Oslo arrangeres for første gang 29. august−1.september. Det blir en fest for stor og liten, for gammel og ung, for nytere og deg som liker å lage god mat selv.
…Jonathan Howell blir kjøkkensjef og Nicolas Blomgren Facchin blir vinansvarlig når Fursetgruppens Festningen restaurant åpner 16. oktober. Howell kaller konseptet fine brasserie med vekt på Josper-grillet kjøtt og fisk.
…restauranter han selv liker - fra hverdagsrestaurant til toppnivå.
Michelin offentliggjorde nye tildelinger i dag
…Sous-chef Annette Berger ser mot opprinnelsen - råvarer på toppnivå.
…Mette Kristin Haugvaldstad begynte som lærling hos Björn Svensson.
Møt Daniel Hasvold Jung på Fauna Restaurant.
Filip Langhoff og Linda Stenman-Langhoff med *
Good France
Scoring i eget mål
I forbindelse...
Hav, himmel, sol og god smak
Nye restauranter i Spisekartet
...Try just a little bit harder!
Nordens første trestjerners restauranter
Restauranter som bærer ...
- Dommerne
…kåret til verdens beste italienske restaurant utenfor Italia
Videregående skole deltar for andre gang.
Bare for rike?
Nynordisk according to Michelin
Michelin Guide Nordic Countries 2018
God fisk og dårlig ris blir dårlig sushi
Fra Bray...
Det tredje..
på ETT BORD
- for a change
Sabi Omakase har Michelin-stjerne
To retter for 250 kroner..
…Tradisjonsmat, alternative julemenyer eller julefritt
Kontrast flytter
…Jo, Bagatelle stenger, men brasseriet Lille B fortsetter.
…restauranter i Oslo sommeren 2014. Details in Norwegian and English.
Sammensveiset team
En restaurantanmelder...
i Stockholm!
Per Thøstesen på ORO Restaurant
Sett fra Europa…
Arakataka er død. Leve Arakataka!
…Spisekartet viser åpne restauranter
…Spisekartet har fått en kjenner til å anmelde ITALIA. Han skriver blant annet «De informative tekstinnslagene i matboken ITALIA fungerer godt, fordi de verken er overdrevent stereotype eller for lettvinte. Her undervurderes ikke leserne.»
…Et av de berømte spanske paradores er Parador «San Francisco» de Granada i Alhambra med de gastronomiske spesialitetene gazpacho og tortilla. Paradoren i Carmona er innredet i et maurisk fort, med storslagen utsikt, gedigen spisesal og innendørs åpen maurisk patio med mudéjarfontene.
…Casa alfonso ligger midt i en rundkjøring, mer eller mindre en halv time fra Torrevieja. Denne parador er det verdt å lete etter!
…Hvis du kunne velge et sted å feire julebord som alle ville huske helt frem til sommeren – du ville gjort det? Stratos har fortsatt noen ledige kvelder i desember og januar.
…Denne restauranten inngår i en slags «trend», hvor klassisk fransk kjøkken tillages moderne og rimelig av unge, meget kompetente kokker. Hyggelige feminin service, uformelt antrukket og hardt arbeidende, med gutta på kjøkkenet.
…For 18 euro kan du få en ypperlig forrett med seks forskjellige dim sunh. En fin, tynn deig omslutter nydelig farse av ulik art, som eksempelvis av rekekjøtt, fisk, kamskjell, grønnsaker, and. Til dette en utsøkt sursøt saus, som også skiller seg betraktelig fra gjennomsnittet.
…En lunsj du vil huske til 21 euro – i Paris? Ja, Ze Kitchen Galerie har flere morsomme og fordelaktige kombinasjoner. På veggene henger samtidskunst, og bestikket er designet av Philippe Starck. Kjøkkenet byr på minst like store opplevelser.
…Risotto med kamskjell, sjøkrepshale og stor havrekehale i rødvinsmørk risotto,med ganske markant hummerfond. Eller kalveskank med små gulrøtter og andre fint tilskårne grønnsaker, samt et perfekt innslag av syre. Kom til Conti og chef Michel Ranvier.
…Riverside-prosjektet, som driver selvstendiggjøring av ungdom og kompetansegivende aktiviteter, har fått et tilskudd: Elvebredden Catering. Bak selskapet står Espen M. Gryt, utdannet kokk og medlem av Kokkenes Mesterlaug.
…I Kirkeveien, nesten nede ved Middelthunsgate, har Lofotstua ligget i over 30 år. Interiøret er ikke forandret nevneverdig siden åpningen, og kokken er den samme. En håndfull spisesteder i Oslo serverer god fisk, men i hele Norge er det neppe et sted med en så stor fiskemeny. Men nå er…
…«Le Beaujolais nouveau est arrivé!» har man sagt i over førti år. Og hvordan er den? Det franske brasseriet «A Touch of France» holder seg til en Beaujolais village, som er den beste versjonen av Beaujolais nouveau. I skrivende stund foreligger ingen andre bedømmelser, men les hva vi synes.
…Ja, mellom klokken 17 og 19 serverer Oro hovedrett og dessert for 250 kroner. Det kan for eksempel være kalvefilet, som serveres med soppterte og glasert sølvløk, kirsebær-valhronasaus og potet Voisin. Til dessert akkurat nå, ananascarpaccio med fersken-rosmarinsorbet. Tips oss gjerne om gode måltider på redaksjonen@spisekartet.no
…Spisekartet intervjuer unge kokker på topp restauranter
…I regi av Eksportutvalget for fisk ble skreisesongen åpnet på Valentindagen – i fiskeforretninger og på serveringssteder i hele landet. Skreien er «kjærlighetsfisken» – i hvert fall er den det ypperste symbol på formeringslyst og fysisk nytelse.
…Sult Restaurant feirer 10 år, og inviterer gamle og nye gjester til en spesialkomponert meny fra 1996 – med 10 år gamle priser. Du kan også velge fra en drikkemeny med priser fra 1996.
…Arak er hvit fisk tilberedt i bananblad. Å pakke opp denne fiskeretten ved bordet er en sann glede. Opp mot deg strømmer fine dufter fra asiatiske kryddere, og fisken er perfekt tilberedt.
…Bent Stiansen var kjøkkensjef på De fem stuer inntil han vant Bocuse d'Or i 1994. Siden har restauranten ikke vært som under Bent Stiansen. Nå skal kjøkkensjef Jørn Dahl gjøre De fem stuer til et spisested som hotellet kan være stolt av. Snart presenterer Spisekartet det nye kjøkkenet. I dag…
…restauranter i toppsjiktet i Oslo. Er det plass til flere topprestauranter?
…To dager i mai kunne gjestene på Restaurant Oscarsgate spise et måltid utenom det vanlige. Hva så? Det gjør hver eneste gjest på Oscarsgate – hver gang.
…Den populære København-portalen aok.dk ba brukerne kåre sin foretrukne enstjerners restaurant i Danmark. Era Ora vant overlegent.
Italiensk ved fjorden
…De fleste gjestene på Restauranteik velger vinpakken, som omhyggelig er plukket ut til ukens femretters meny. I tillegg kan man velge fra et rikholdig vinkart. Eller man kan gå til spesialvinkartet.
…Ja, den har faktisk kommet allerede. De første fangstene er tatt og levert på Røst og Senja eller i Vesterålen på Andøya. I alle fall det lofotværinger kaller oppsigstorsk, en torskestamme som lever litt nærmere Lofoten enn selve skreien.
…restauranter som tilbyr «god mat til moderate priser». Stockholm har fem restauranter med Bib Gourmand, Gøteborg to og København fire.