Søk etter oslo ga 598 tilslag

Oslo-restauranter i Norgescup

Oslo-restauranter i Norgescup

Magasinet 01.04.2003

Sort villgris i Oslo sentrum

Sort villgris i Oslo sentrum

Magasinet 28.11.2003

Oslo Spiseforretning

Magasinet 29.01.2004

Michelins rangering av Oslo-restauranter

Michelins rangering av Oslo-restauranter

Magasinet 15.03.2005

…I dag lanseres årets utgave av Guide Rouge – Red Guide for byer i Europa. Det er i denne versjonen man finner de skandinaviske hovedstedene. Michelins røde hotell- og restaurantguide brukes av stadig flere nordmenn. En stjerne i boken er en uomtvistelig anerkjennelse for en restaurant.

Et lite stykke Frankrike midt i Oslo
Taste of Oslo

Taste of Oslo

Magasinet Lanseringer 20.08.2013

…Oslo arrangeres for første gang 29. august−1.september. Det blir en fest for stor og liten, for gammel og ung, for nytere og deg som liker å lage god mat selv.

Se bilder fra Taste of Oslo

Se bilder fra Taste of Oslo

Magasinet 01.09.2013

…Hver dag kom mange publikummere for å lære, smake og prøve kokkekunster med veiledning fra erfarne fagfolk.

Taste of Oslo også i 2014

Taste of Oslo også i 2014

Magasinet 07.11.2013

…Oslo neste år også. Se bilder fra alt det som foregikk i august-september 2013.

Heller Oslo enn Barcelona

Heller Oslo enn Barcelona

Magasinet Intervjuer 23.04.2014

…Pascal Lehman prioriterte å jobbe med Björn Svensson.

Bass Oslo

Thorvald Meyers gate 26 C
Musikk og middag i desemberkulden

Musikk og middag i desemberkulden

Magasinet 11.12.2002

…Frelsesarmeen og Maneo inviterte til en helt spesiell aften med god mat og Steinar Albrigtsen med band denne uken.

«Gastronomi og kritikk» – seminar fredag 13.mai

Magasinet Bransjenyheter 05.11.2005

…Her er en mulighet til å høre Henry Notaker, forfatter av blant annet «Gastronomi. Til bords med historien». Anne-Lise Middelthon holder foredrag om farmakologisering av mat. Hun er antropolig og har skrevet om moderne matvaner. Henry Notaker snakker om estetisk kritikk gastronomiens historie. Seminaret holdes i vakre Universitetsbiblioteket på Blindern.

Champagneria med tapas og småretter

Champagneria med tapas og småretter

Magasinet Bransjenyheter, Intervjuer, Restaurantomtaler 18.10.2005

…Oslo får en ny tapabar nesten hver uke for tiden. Det finnes allerede gode tapasbarer, utsøkte, rimelige og spesielle. Frogner har nettopp fått en tapasbar med vekt på champagne og musserende vin.

Real Food

Magasinet Lanseringer, Nytt om navn 25.10.2006

…Rune Pal er en kokk som liker seg når han lager mat. Han står gjerne over gassblussene, enten det er på egne kjøkken eller hos kolleger han trives med. Kontorkokk blir han aldri. Fredag 27.oktober åpnet Real Fast Food kafé i Karenslyst allé.

Sult – fra forrige århundre

Sult – fra forrige århundre

Magasinet Nytt om navn 30.11.2006

…Sult Restaurant feirer 10 år, og inviterer gamle og nye gjester til en spesialkomponert meny fra 1996 – med 10 år gamle priser. Du kan også velge fra en drikkemeny med priser fra 1996.

Skreisesongen offisielt åpnet

Skreisesongen offisielt åpnet

Magasinet Lanseringer 15.02.2007

…I regi av Eksportutvalget for fisk ble skreisesongen åpnet på Valentindagen – i fiskeforretninger og på serveringssteder i hele landet. Skreien er «kjærlighetsfisken» – i hvert fall er den det ypperste symbol på formeringslyst og fysisk nytelse.

Kokkelandslaget til topp

Kokkelandslaget til topp

Magasinet Konkurranser 23.05.2007

…Det norske Kokkelandslaget gjennomførte en solid konkurranse i American Culinary Classics i Chicago i går. Etter gull i grenen varm mat, og en solid tredjeplass for kald mat ble det en klar førsteplass sammenlagt. – En tøff og fin konkurranse, og vi er godt fornøyd, sier lagleder Sven Erik Renaa.

21. Umami

…Oslo i 2011. I et intervju med NRK forteller hun at ”Umami betyr «velsmakende» på japansk. Det har lenge vært en kjent smak i det asiatiske kjøkken, men vi spiser umami i Vesten også, gjerne uten å vite om det. Det er smaken av proteiner. Så om du har veldig…

Geir Skeie vant Europeiske Bocuse d’Or

Magasinet Bransjenyheter, Konkurranser 02.07.2008

…Oslo og Jonas Lundgren for Sverige fra Restaurant Bagatelle i Oslo. Og gullet gikk til Norge for fjerde gang! Dermed er Norges rating i Bocuse d'Or på nivå med Frankrikes.

Nykommere og unge markerer seg

Magasinet 06.06.2000

Magma Bar & Restaurant

Magasinet Intervjuer 22.03.2000

…Når Sonja Lee og Laurent Surville åpner Magma Bar & Restaurant i april, er bransjens oppmerksomhet rettet mot Bygdøy allé 53. Den store massen gløder allerede av forventning.

Intervju med Eyvind Hellstrøm

Bølgen & Moi Briskeby åpnet 9. oktober

Magasinet 30.08.2000

…Spisekartet gleder seg over mange nyåpninger i år. Noen hevder at det skjer en overetablering av restauranter i toppsjiktet i Oslo. Er det plass til flere topprestauranter? oslo

Tips oss

Magasinet 01.01.2000

Bølgen & Moi Briskeby

Magasinet 01.01.2000

Mares i den røde fra Michelin

Mares i den røde fra Michelin

Magasinet 03.06.2003

Ferskvannskreps - laveste pris?

Ferskvannskreps - laveste pris?

Magasinet 22.08.2002

Elvebredden Catering – en del av Riverside

Elvebredden Catering – en del av Riverside

Magasinet 05.08.2003

…Riverside-prosjektet, som driver selvstendiggjøring av ungdom og kompetansegivende aktiviteter, har fått et tilskudd: Elvebredden Catering. Bak selskapet står Espen M. Gryt, utdannet kokk og medlem av Kokkenes Mesterlaug.

Bondens Marked - med store forbokstaver

Bondens Marked - med store forbokstaver

Magasinet 09.08.2003

…Bønder i byen. Det er ikke første gang. Men det er første gang med eget varemerke. En fin start dette her, med økologisk kjøtt, kaldpresset rapsolje og kaldpresset solbær. Men bøndene har mye mer å by på. Kommer flere neste gang?

Bokanmeldelse ITALIA

Magasinet 18.10.2003

…Spisekartet har fått en kjenner til å anmelde ITALIA. Han skriver blant annet «De informative tekstinnslagene i matboken ITALIA fungerer godt, fordi de verken er overdrevent stereotype eller for lettvinte. Her undervurderes ikke leserne.»

Utstilling på Café Allé

Magasinet 25.03.2004

Tapasbar med utsikt

Magasinet 29.04.2004

Åh, endelig

Magasinet 17.05.2004

…Oslo har noen utendørsperler du kanskje ikke visste om. En av dem ligger ved Christiania Torv, nemlig Det Gamle Rådhus. I uteserveringen på det Gamle Rådhus får man velkomponert mat laget fra bunnen av, uten støv og støy – en oase i Oslo sentrum. Le Canard er uimotståelig!

Al Ceppo i Roma

Magasinet 04.09.2004

…Storartet kjøkken med råvarebehandling i høysetet. Prisene, de er stort sett søte på Al Ceppo. Al Ceppo er et av disse stedene der du fremdeles slipper turiststrømmene, og til lyden av stamgjesters modulerte tale kan du trekke deg tilbake i deg selv og bare innta det ene italienske matinntrykket etter…

Kokkelandslaget 2001–2004

Magasinet 11.10.2004

…De har allerede tatt gull, i Singapore 2002 der de fikk 1.plass sammenlagt med gull for varmmat, bronse for kaldmat og gull for varmmat i finalen. I Erfurt er det kokke-OL 18.–21. oktober. Spisekartet viser noen av kokkene i arbeid og glimt av landslagets samlede erfaring og prestasjoner.

Den tredje torsdag i november

Magasinet 18.11.2004

…«Le Beaujolais nouveau est arrivé!» har man sagt i over førti år. Og hvordan er den? Det franske brasseriet «A Touch of France» holder seg til en Beaujolais village, som er den beste versjonen av Beaujolais nouveau. I skrivende stund foreligger ingen andre bedømmelser, men les hva vi synes.

Hverdagsmat

Magasinet 29.11.2004

…Jeg må innrømme, at dette er en bok jeg kommer til å bruke mye. Det finnes naturligvis mange kokebøker som tar for seg vår trauste hverdagsmat, men det er ytterst få som makter det kunststykke å både ivareta hverdagsmatens egen aura av tradisjon – hjemmets historie, din barndoms grønne dal,…

Skrei

Skrei

Magasinet 20.01.2005

…Oslo serverer god fisk, men i hele Norge er det neppe et sted med en så stor fiskemeny. Men nå er skreisesongen i gang.

Trøffelhelten i Piemonte - I

Trøffelhelten i Piemonte - I

Magasinet 28.02.2005

…Av Niklas Hart. Foto: Julie Hart og Niklas Hart. Alle italienere har en bestemor som lager verdens beste pasta. Den er ikke god nok for Davide Palluda. Alt kan nemlig forbedres. Kjøkkenet hans er ikke bare et sted der maten lages. Det er også et laboratorium der smaker balanseres og…

Høyt men nært

Høyt men nært

Magasinet 11.05.2005

…Det kan ikke gå rolig for seg når Ekebergrestauranten åpner. Ombyggingen gikk på imponerende kort tid, og mange mennesker og biter skal på plass. Nå som alle har sett bilder av stedet i avisene, kan vi se nærmere på

«Gastronomi og kritikk» – seminar fredag 13.mai

«Gastronomi og kritikk» – seminar fredag 13.mai

Magasinet 11.05.2005

…Her er en mulighet til å høre Henry Notaker, forfatter av blant annet «Gastronomi. Til bords med historien». Anne-Lise Middelthon holder foredrag om farmakologisering av mat. Hun er antropolig og har skrevet om moderne matvaner. Henry Notaker snakker om estetisk kritikk gastronomiens historie. Seminaret holdes i vakre Universitetsbiblioteket på Blindern.…

Til sommerferien

Til sommerferien

Magasinet 19.05.2005

…Nå er den «gode røde» i bokhandelen. Michelins Red Guide hvor Scandinavia er omtalt, heter «Main Cities of Europe 2005". Man behøver ikke gå etter stjerner for å ha glede av den. Her finner man rimelige og gode overnattingsmuligheter i alle europas hovedsteder og

På Alexander Kiellands plass

På Alexander Kiellands plass

Magasinet 09.08.2005

Tapas vinner fram

Tapas vinner fram

Magasinet 12.08.2005

Café Christiania – en severdighet

Café Christiania – en severdighet

Magasinet Bransjenyheter, Nye restauranter, Nytt om navn 26.09.2005

…Stig Neverdal har ansvaret for den nye restauranten ved Wessels plass. Mellom håndverk og restaurering viser han Spisekartet restauranten under ombygging. Hele kjøkkenet bygges på nytt for å gjøre jobben enklest mulig for kokker og servitører.

Sjokolade! Men mye mer…

Sjokolade! Men mye mer…

Magasinet Bransjenyheter, Intervjuer, Nye restauranter 11.10.2005

…Oslo, med kalde gufs langs fortauene, snø i luften og innpakkede, lukkede innfødte. Du sulter ikke, hverken som Hamsun eller Charlie Bucket. I et vindu får du øye på en sjokoladeskulptur – en glinsende, lekker eventyrfigur. Og bak der en fransk konditor i ferd med å legge sjokoladetrekk på småkaker.

Sporten

Sporten

Magasinet Bransjenyheter 14.10.2005

Lønnsomt vinkart på Restauranteik

Lønnsomt vinkart på Restauranteik

Magasinet Nye restaurantvurderinger 07.11.2005

…De fleste gjestene på Restauranteik velger vinpakken, som omhyggelig er plukket ut til ukens femretters meny. I tillegg kan man velge fra et rikholdig vinkart. Eller man kan gå til spesialvinkartet.

Morsdag, søndagsmiddag St. Valentine
Hva gjør en restaurant til Bib Gourmand?

Hva gjør en restaurant til Bib Gourmand?

Magasinet Bransjenyheter, Restaurantomtaler 02.01.2006

…Restaurantåret 2005 bød på mange gode nyheter. Sett utenfra er Norges første Bib Gourmand i en særstilling. For første gang fikk en norsk restaurant betegnelsen Bib Gourmand i Michelins Red Guide. Den gis til restauranter som tilbyr «god mat til moderate priser». Stockholm har fem restauranter med Bib Gourmand, Gøteborg…

Skreien kommer!

Skreien kommer!

Magasinet Spesiell meny 23.01.2006

…Ja, den har faktisk kommet allerede. De første fangstene er tatt og levert på Røst og Senja eller i Vesterålen på Andøya. I alle fall det lofotværinger kaller oppsigstorsk, en torskestamme som lever litt nærmere Lofoten enn selve skreien.

Nye tider på Le Canard

Nye tider på Le Canard

Magasinet Bransjenyheter 15.03.2006

…Siden i høst har eierne planlagt eierskiftet, som nå er gjennomført. «Vi planlegger små og store endringer fremover,» sier kjøkkensjef Trond Andresen, som selv har en eierandel på 10 prosent

Main Cities of Europe

Main Cities of Europe

Magasinet Bransjenyheter 17.03.2006

…Oslo mistet en Michelin-stjerne. For mange er andre nyheter minst like viktige. Spisekartet bringer dem så snart vi kan.

Restaurantbesøk i påsken

Fjorden

Magasinet Reise, Restaurantomtaler 31.05.2006

…Når solen varmer, frister uteserveringene. Det blir flere for hvert år, men et bord som vipper på fortauskanten i eksos og støy er ikke det samme som noen timer med vakker utsikt og sommerlige lyder. Da er fjorden best.

Dus med hele verden

Dus med hele verden

Magasinet Restaurantomtaler 31.07.2006

Tre oslorestauranter med «Best of…»
Kokkelandslaget: Gull i kaldmat

Kokkelandslaget: Gull i kaldmat

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 21.11.2006

…Culinary World Cup avholdes i Luxembourg denne uken. Søndag tok Det Norske Kokkelandslaget gull i kaldmat. Laget leverte til gull i alle tre kategorier!

Sjømat i skur 33

Sjømat i skur 33

Magasinet Bransjenyheter, Nye restauranter 29.05.2014

Italiensk ved fjorden

NM for hobbykokker

NM for hobbykokker

Magasinet Konkurranser 04.12.2006

…Det femte NM for hobbykokker ble avviklet den siste helgen i november på messen «Hjem og Fritid». Arrangør er Lucullus Matgleder, som tilbyr matreiser – ikke minst komplette og rimelige turer til Bocuse d'Or.

Når du vil opp…

Magasinet Restaurantomtaler 12.06.2007

Alain Devanive Tolosa på Oscarsgate

Magasinet Gjestespill, Lanseringer 19.06.2009

…To dager i mai kunne gjestene på Restaurant Oscarsgate spise et måltid utenom det vanlige. Hva så? Det gjør hver eneste gjest på Oscarsgate – hver gang.

Bocuse-d’Or-vinner åpner fiskerestaurant

Magasinet Nye restauranter, Nytt om navn 19.08.2010

…Ved siden av den tradisjonsrike fiskeforretningen Berggren i Sandefjord bygges det nye fiskemottaket. Helt inntil Berggren kommer Geir Skeies restaurant Brygga 11.

Annonse