Søk etter norsk ga 196 tilslag

Norsk gull i nordisk

Norsk gull i nordisk

Magasinet 03.05.2005

…Bjørn Cameron Aleksander vant gull i nordisk mesterskap for kokker 30.april. Det er første gang norge har vunnet dette mesterskapet, som arrangeres av Nordisk Kjøkkensjefs Forening.

Norsk gull i Culinay World Cup

Norsk gull i Culinay World Cup

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 26.11.2006

…Norske Kokkelandslaget vant gull i kaldmat og gull i varmmat. i Culinary World Cup. Sammenlagt fikk laget 499 av 520 poeng. Sverige vant sølv og Singapore bronse.

Norsk på Nytt

Norsk på Nytt

Magasinet 06.12.2016

Kokken fra Troms

La Tour d’Argent i Paris

La Tour d’Argent i Paris

Magasinet 06.03.2003

…Et av de mest berømte spisestedene i Paris er Tour d'Argent. Innehaveren, Claude Terrail, synes det er for tidlig å la sønnen overta. Han har jo bare passert 83 år. Han er personlig til stede i restauranten hver dag. Hvordan er et måtid her?

De fem stuer satser stort igjen

De fem stuer satser stort igjen

Magasinet 09.04.2003

…Bent Stiansen var kjøkkensjef på De fem stuer inntil han vant Bocuse d'Or i 1994. Siden har restauranten ikke vært som under Bent Stiansen. Nå skal kjøkkensjef Jørn Dahl gjøre De fem stuer til et spisested som hotellet kan være stolt av. Snart presenterer Spisekartet det nye kjøkkenet. I dag…

«Gastronomi og kritikk» – seminar fredag 13.mai

Magasinet Bransjenyheter 05.11.2005

…Her er en mulighet til å høre Henry Notaker, forfatter av blant annet «Gastronomi. Til bords med historien». Anne-Lise Middelthon holder foredrag om farmakologisering av mat. Hun er antropolig og har skrevet om moderne matvaner. Henry Notaker snakker om estetisk kritikk gastronomiens historie. Seminaret holdes i vakre Universitetsbiblioteket på Blindern.

Peter Nagy – årets lutefiskelsker

Peter Nagy – årets lutefiskelsker

Magasinet Bransjenyheter, Lanseringer 13.10.2005

…I en lang tradisjon innledet Det Gamle Rådhus lutefisksesongen. Med spesialtappet juleøl, jubileumsakevitt og Ringerikspoteter inntok en fornem forsamling årets første lutefiskmåltid. Arne Sunde – lutefiskelsker av 2003 – la opp stykker av Vestre Piccola.

Real Food

Magasinet Lanseringer, Nytt om navn 25.10.2006

…Rune Pal er en kokk som liker seg når han lager mat. Han står gjerne over gassblussene, enten det er på egne kjøkken eller hos kolleger han trives med. Kontorkokk blir han aldri. Fredag 27.oktober åpnet Real Fast Food kafé i Karenslyst allé.

Cognac – tre bøker i en

Magasinet Bokomtaler 29.11.2006

…norske cognaceventyrerne». Og den vakre boken byr på historien om hvordan cognacen nærmest ble ...

Kokkelandslaget til American Culinary classics

Kokkelandslaget til American Culinary classics

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 14.05.2007

…Konkurransen i Chicago er den tredje største av landskampene, og også en World-Cup-konkurranse. Den foregår fra 19. til 22.mai, og Norges Kokkelandslag skal konkurrere 20 og 22.mai. Foto: Sebastian Kalvik.

Kokkelandslaget til topp

Kokkelandslaget til topp

Magasinet Konkurranser 23.05.2007

…norske Kokkelandslaget gjennomførte en solid konkurranse i American Culinary Classics i Chicago i går. Etter gull i grenen varm mat, og en solid tredjeplass for kald mat ble det en klar førsteplass sammenlagt. – En tøff og fin konkurranse, og vi er godt fornøyd, sier lagleder Sven Erik Renaa.

Michael Munk vant Linie Award

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 03.11.2007

…På kort tid har Linie Award prestert å bli Nordens viktigste kokkekonkurranse. I år vant danske Michael Munk fra Tree-Top Restaurant i Munkebjerg, like ved Vejle.

Geir Skeie vant Europeiske Bocuse d’Or

Magasinet Bransjenyheter, Konkurranser 02.07.2008

…norske» kokker i Bocuse d'Or, nemlig Geir Skeie for Norge fra Solvold i Sandefjord, Filipp Langhoff for Finland fra Spisestedet Feinschmecker i Oslo og Jonas Lundgren for Sverige fra Restaurant Bagatelle i Oslo. Og gullet gikk til Norge for fjerde gang! Dermed er Norges rating i Bocuse d'Or på nivå…

Lauritz Ruus Bar

Magasinet Lanseringer, Nye restauranter 14.09.2008

…Lunsj er et vanskelig konsept i Norge. Med Lauritz Ruus har Jørn Lie skapt en lunsj som er sosial, norsk

Saken er mer enn biff

Magasinet 23.10.2008

…norske kokkelandslaget vant sammenlagt-gullet i OL i dag, 23.oktober 2008. Laget vant gull i varmmat og gull i kaldmat med 499 av 500 poeng. Du kan godt huske dagen, for den er historisk. Det norske kokkelandslaget har tidligere vunnet en rekke medaljer og vært best i flere grener - denne…

Intervju med Eyvind Hellstrøm

Kokkelandslaget

Magasinet 01.01.2000

Gjennomført kvalitet på Restaurant Eik

Italiensk regi i Paris

Magasinet 20.09.2003

…Risotto med kamskjell, sjøkrepshale og stor havrekehale i rødvinsmørk risotto,med ganske markant hummerfond. Eller kalveskank med små gulrøtter og andre fint tilskårne grønnsaker, samt et perfekt innslag av syre. Kom til Conti og chef Michel Ranvier.

ITALIA

ITALIA

Magasinet 18.09.2003

ITALIA er en kulturreise, en kulinarisk reise.

ITALIA er en kulturreise, en kulinarisk reise.

Magasinet 08.10.2003

…Med omtrent disse ordene presenterte Knut Ulvestad ITALIA på Baltazar i september. Spisekartet kommer med anmeldelse av boken neste uke.

Bokanmeldelse ITALIA

Magasinet 18.10.2003

…Spisekartet har fått en kjenner til å anmelde ITALIA. Han skriver blant annet «De informative tekstinnslagene i matboken ITALIA fungerer godt, fordi de verken er overdrevent stereotype eller for lettvinte. Her undervurderes ikke leserne.»

Terjes kjøkken

Terjes kjøkken

Magasinet 30.10.2003

…Når Terje Ness lanserer sin kokebok, kommer folk fra flere kanter – kokkekolleger fra øverste sjikt, stamgjester på Oro, kunstnervenner, journalister og fotografer.

Julebord på byens tak?

Julebord på byens tak?

Magasinet 20.11.2003

…Hvis du kunne velge et sted å feire julebord som alle ville huske helt frem til sommeren – du ville gjort det? Stratos har fortsatt noen ledige kvelder i desember og januar.

Oslo Spiseforretning

Magasinet 29.01.2004

Bydelsgourmet Restaurant Victor

Magasinet 25.03.2004

Bygg på menyen

Magasinet 09.09.2004

…norsk tradisjonskost. Brød kan inneholde opptil 40 prosent bygg, og brødet blir smakfullt og saftig. Bildet: Instituttleder NLH Tove Fjeld.

Farlig godt

Magasinet 06.10.2004

…På en restaurant i Alsace spiste de så godt at de ble sittende i timer og snakke om «det beste jeg vet». Jan Omdahl og Torgrim Eggen fant ut at de hadde stoff ikke til en bok, men et formidabelt verk. Det aller beste finner du i «Farlig godt».

Kjøkken på Økern

Magasinet 11.10.2004

…Mandag morgen – to tettpakkede arbeidsuker mellom deg og ditt livs hardeste maraton. Kveldene ble sene i helgen, men ingen sene morgener. Trøtt? Ikke i det hele tatt. Du har jo jobbet i hele natt og forbedret det beste du kan skape med all din beste erfaring, prøving, omkalfatring, riv…

Kokkelandslaget 2001–2004

Magasinet 11.10.2004

…De har allerede tatt gull, i Singapore 2002 der de fikk 1.plass sammenlagt med gull for varmmat, bronse for kaldmat og gull for varmmat i finalen. I Erfurt er det kokke-OL 18.–21. oktober. Spisekartet viser noen av kokkene i arbeid og glimt av landslagets samlede erfaring og prestasjoner.

Tradisjon og kultur i mange hundreår

Magasinet 13.10.2004

…Den andre mandagen i oktober markerer Det Gamle Raadhus lutefisken. På denne tiden begynner sesongen for veteranene. Først når vannet i bekkene er kaldt nok til å hindre bakterievekst i fisken under utvanningen, kan man lute tørrfisken. Renslighet i alle ledd er like viktig som kvaliteten på fisken.

Hverdagsmat

Magasinet 29.11.2004

…Jeg må innrømme, at dette er en bok jeg kommer til å bruke mye. Det finnes naturligvis mange kokebøker som tar for seg vår trauste hverdagsmat, men det er ytterst få som makter det kunststykke å både ivareta hverdagsmatens egen aura av tradisjon – hjemmets historie, din barndoms grønne dal,…

Kokkelandslaget – hvorfor?

Magasinet 16.12.2004

…Kokkelandslaget avslutter i år sin fireårige periode. I løpet av disse fire årene oppnådde laget å vinne Løvetrofeet – VM-gull – i Singapore. Landslaget ledes av Charles Tjessem, som imponerte de norsk

La rovdyret våkne

Magasinet 21.12.2004

…Spisekartets anmeldelse av «Kjøtt – en komplett guide»Pølsemakeren og kjøttspesialisten Strøm-Larsen på Torshov feirer sine hundre år i bransjen med en bok om Kjøtt. Og i en tid der det knapt finnes kjøttbutikker igjen, og få vet hvordan et godt stykke kjøtt skal se ut, er det grunn til å…

Trøffelhelten i Piemonte - I

Trøffelhelten i Piemonte - I

Magasinet 28.02.2005

…Av Niklas Hart. Foto: Julie Hart og Niklas Hart. Alle italienere har en bestemor som lager verdens beste pasta. Den er ikke god nok for Davide Palluda. Alt kan nemlig forbedres. Kjøkkenet hans er ikke bare et sted der maten lages. Det er også et laboratorium der smaker balanseres og…

Kristoffer Hovland er Årets Kjøkkensjef 2004
Den rustikke på Majorstuen

Den rustikke på Majorstuen

Magasinet 22.04.2005

Byens beste utsikt?

Magasinet 29.04.2005

«Gastronomi og kritikk» – seminar fredag 13.mai

«Gastronomi og kritikk» – seminar fredag 13.mai

Magasinet 11.05.2005

…Her er en mulighet til å høre Henry Notaker, forfatter av blant annet «Gastronomi. Til bords med historien». Anne-Lise Middelthon holder foredrag om farmakologisering av mat. Hun er antropolig og har skrevet om moderne matvaner. Henry Notaker snakker om estetisk kritikk gastronomiens historie. Seminaret holdes i vakre Universitetsbiblioteket på Blindern.…

Til sommerferien

Til sommerferien

Magasinet 19.05.2005

…Nå er den «gode røde» i bokhandelen. Michelins Red Guide hvor Scandinavia er omtalt, heter «Main Cities of Europe 2005". Man behøver ikke gå etter stjerner for å ha glede av den. Her finner man rimelige og gode overnattingsmuligheter i alle europas hovedsteder og

Yatzi – leken og oppfinnsom

Yatzi – leken og oppfinnsom

Magasinet 29.08.2005

Samling i Punjab
Hva gjør en restaurant til Bib Gourmand?

Hva gjør en restaurant til Bib Gourmand?

Magasinet Bransjenyheter, Restaurantomtaler 02.01.2006

…norsk restaurant betegnelsen Bib Gourmand i Michelins Red Guide. Den gis til restauranter som tilbyr «god mat til moderate priser». Stockholm har fem restauranter med Bib Gourmand, Gøteborg to og København fire.

Café Christiania – mer enn innfrir navnet
Skalldyruke på Elvebredden

Skalldyruke på Elvebredden

Magasinet Gjestespill, Spesiell meny 21.03.2006

…Norsk Design & Arkitektursenter serveres viner fra Moestue Grape Selections til en skalldyrmeny.

Piemonte-meny på Le Canard

Piemonte-meny på Le Canard

Magasinet Gjestespill, Nytt om navn 06.04.2006

…Le Canard har valgt ut Piemonte-viner til en helaften. Vinene er gode representanter for den høyt skattede regionen Piemonte. Kjøkkensjef Trond Andresen har komponert en seks-rettersmeny til disse vinene og brukt de beste råvarene fra det italienske og norsk

Fokusert og hyggelige Lofoten
Lofotstua – en reise i tid

Fjorden

Magasinet Reise, Restaurantomtaler 31.05.2006

…Når solen varmer, frister uteserveringene. Det blir flere for hvert år, men et bord som vipper på fortauskanten i eksos og støy er ikke det samme som noen timer med vakker utsikt og sommerlige lyder. Da er fjorden best.

Madserud Gård
Utvikling av sansene

Utvikling av sansene

Magasinet Bransjenyheter 08.08.2006

One-O-One med kamchatka – igjen
Antti Nurkka vant Linie Award 2006

Antti Nurkka vant Linie Award 2006

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 02.11.2006

…For tredje år på rad ble Linie Award arrangert, og i år var konkurransen ytterligere utvidet til alle nordiske land. Finske Antti Nurkka vant. I juryen satt kokker, matskribenter og matjournalister fra hele norden med Eyvind Hellstrøm som juryleder.

Kokkelandslaget: Gull i kaldmat

Kokkelandslaget: Gull i kaldmat

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 21.11.2006

…Norske Kokkelandslaget gull i kaldmat. Laget leverte til gull i alle tre kategorier!

Skrei på Annen Etage

Skrei på Annen Etage

Magasinet Oppskrifter 09.03.2007

…norsk versjon. Denne uken serveres bakt skreifilet med persillerotpuré, linseragu, sautert spinat, olje, gressløk, alfaspirer og beurre blanc.

Ridder av den franske Æreslegionen

Magasinet Nytt om navn 10.10.2007

…Gratulerer med utnevnelsen, Eyvind Hellstrøm! For ikke lenge siden ble Hellstrøm offentlig kritisert for å ha omtalt kokekunst som kultur. Det kunne ikke skjedd i dag, vel? "Idag ser også franske kokker til Norge," sier Paul Bocuse.

Årets lutefiskelsker – en «kineser»

Årets lutefiskelsker – en «kineser»

Magasinet Bransjenyheter, Nytt om navn 16.10.2007

…«Kineseren» og Årets lutefiskelsker er Frank Næsheim, opprinnelig fra Stavanger. I snart 20 år har han bodd i Singapore, der han drev restauranten Viking og senere begynte med import av sjømat.

Lauritz Ruus Bar

Magasinet Nye restauranter 14.09.2008

…Lunsj er et vanskelig konsept i Norge. Med Lauritz Ruus har Jørn Lie skapt en lunsj som er sosial, norsk

Gull igjen

Gull igjen

Magasinet Lanseringer, Nytt om navn 16.05.2009

…norske restaurantkokkene, skal ha ansvar for Oro bar med lunsj og middag på menyen. Oro restaurant tilbyr femretter med vinmeny - velg én eller flere retter. Johan Svedlund er den tredje eieren, kjent fra internasjonalt anerkjente baren på Nobilis.

Tommy Friis vant Line Award 2010

Tommy Friis vant Line Award 2010

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 01.06.2010

…norske råvarer og matche Linie Aquavit, og Friis' dybde i smakene og komposisjon av flere teksturer gjorde ham til en klar vinner. Gratulerer!

Patrick Hassel fra Thornströms Kök vant Linie Award

Patrick Hassel fra Thornströms Kök vant Linie Award

Magasinet Konkurranser 12.06.2011

…Den sjuende Linie Award er nok det mest vellykkede, og i år ble det også kåret en bartender. Den vant Halvor Digernes fra Fuglen. Konkurransen går ut på å lage den beste drinken basert på Linie Aquavit, mens kokkene konkurrerer om den beste hovedretten basert på nordiske ingredienser tilpasset Linie…

Braastad XO Dedicated

Braastad XO Dedicated

Magasinet Lanseringer 04.11.2011

…Norske Opera og Ballett torsdag 3. november. Cognacen er tilegnet det norske operahus, og både operahuset og arkitektkontoret var representert ved presentasjonen.

Årets kokk 2017

Årets kokk 2017

Magasinet 20.03.2017

Fem kokker

Annonse