…Bent Stiansen var kjøkkensjef på De fem stuer inntil han vant Bocuse d'Or i 1994. Siden har restauranten ikke vært som under Bent Stiansen. Nå skal kjøkkensjef Jørn Dahl gjøre De fem stuer til et spisested som hotellet kan være stolt av. Snart presenterer Spisekartet det nye kjøkkenet. I dag…
…Restauranten ligger midt i Paris' største turistattraksjon, og likevel har restauranten gastronomiske ambisjoner – som den innfrir. Neppe den første restauranten man får med seg i sommerferien, så skynd deg og les! Foto: David Evans.
…Mandag morgen – to tettpakkede arbeidsuker mellom deg og ditt livs hardeste maraton. Kveldene ble sene i helgen, men ingen sene morgener. Trøtt? Ikke i det hele tatt. Du har jo jobbet i hele natt og forbedret det beste du kan skape med all din beste erfaring, prøving, omkalfatring, riv…
…Ja, den har faktisk kommet allerede. De første fangstene er tatt og levert på Røst og Senja eller i Vesterålen på Andøya. I alle fall det lofotværinger kaller oppsigstorsk, en torskestamme som lever litt nærmere Lofoten enn selve skreien.
…Fellesferien er nyttig når man vil snakke med en kokk. Som matskribent kan en vanlig arbeidsdag gi snaut med tid når jeg vil finne ut noe mer enn det aller mest opplagte om en restaurant eller en kokk. Det er alltids mulig å sludre med kokken etter service; på den…
…Laksetartar HOVEDRETT Andebryst DESSERT Marinerte skogsbær
…Christian Andre Pettersen, Oskar Karl Josef Johansson og Halvor Heuch.
i Stockholm!
Den første gangen
Gullmedaljevinneren ved grillokket
En helt ny juleakevitt