Søk etter fransk ga 118 tilslag

En fransk aften i Bangkok

En fransk aften i Bangkok

Magasinet 11.04.2005

Fransk bistro på Frogner

Fransk bistro på Frogner

Magasinet 31.10.2005

Fransk eleganse

Fransk eleganse

Magasinet 14.02.2017

La Tour d’Argent i Paris

La Tour d’Argent i Paris

Magasinet 06.03.2003

…Et av de mest berømte spisestedene i Paris er Tour d'Argent. Innehaveren, Claude Terrail, synes det er for tidlig å la sønnen overta. Han har jo bare passert 83 år. Han er personlig til stede i restauranten hver dag. Hvordan er et måtid her?

Au coin des gourmets i Paris

Au coin des gourmets i Paris

Magasinet 14.05.2003

…Arak er hvit fisk tilberedt i bananblad. Å pakke opp denne fiskeretten ved bordet er en sann glede. Opp mot deg strømmer fine dufter fra asiatiske kryddere, og fisken er perfekt tilberedt.

På bistrot i Paris: «L’Opportun»

På bistrot i Paris: «L’Opportun»

Magasinet 24.05.2005

…franske du kan gjøre. Og om man rent tilfeldigvis er innom byen ved Seinens bredder, kan en solid lunsj være en gastronomisk opplevelse

Riedel vinglass – ren fysikk

Riedel vinglass – ren fysikk

Magasinet Lanseringer, Produsenter & råvarer 19.10.2006

…«Jeg vet ikke hvilke viner som valgt til smakingen, og det spiller ingen rolle. For Riedel vinglass kan du stole 100 prosent på. Hvorfor? Fordi det er fysikk.» De 600 som deltok på smakingen i Gamle Logen, opplevde det mer som magi. Men eksperimentene kan etterprøves...

Cognac – tre bøker i en

Magasinet Bokomtaler 29.11.2006

…«Cognac» er det nye forlaget Tellus Works Publishings andre bok. Undertittelen sier «Historien, guiden og de norske cognaceventyrerne». Og den vakre boken byr på historien om hvordan cognacen nærmest ble ...

Bocuse d’Or Europe 2008

Bocuse d’Or Europe 2008

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 29.08.2007

…franske gass- og oljeselskapet Total er den første hovedsamarbeidspartner for Europamesterskapet i kokekunst 2008.

Michael Munk vant Linie Award

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 03.11.2007

…På kort tid har Linie Award prestert å bli Nordens viktigste kokkekonkurranse. I år vant danske Michael Munk fra Tree-Top Restaurant i Munkebjerg, like ved Vejle.

Geir Skeie vant Europeiske Bocuse d’Or

Magasinet Bransjenyheter, Konkurranser 02.07.2008

…I år deltok tre «norske» kokker i Bocuse d'Or, nemlig Geir Skeie for Norge fra Solvold i Sandefjord, Filipp Langhoff for Finland fra Spisestedet Feinschmecker i Oslo og Jonas Lundgren for Sverige fra Restaurant Bagatelle i Oslo. Og gullet gikk til Norge for fjerde gang! Dermed er Norges rating i…

Intervju med Eyvind Hellstrøm

Bølgen & Moi Briskeby åpnet 9. oktober

Magasinet 30.08.2000

…Spisekartet gleder seg over mange nyåpninger i år. Noen hevder at det skjer en overetablering av restauranter i toppsjiktet i Oslo. Er det plass til flere topprestauranter?

Magma åpner 26. april

Magasinet 01.01.2000

Omtaler i august

Magasinet 08.07.2001

Mares hav og himmel

Mares hav og himmel

Magasinet 22.06.2002

Kunsten å trives - Arcimboldo

Magasinet 29.08.2002

Sans for Frankrike

Sans for Frankrike

Magasinet 04.09.2002

Mer enn et touch av Frankrike

Magasinet 25.09.2002

fogo frister og pirrer

fogo frister og pirrer

Magasinet 15.10.2002

Ze Kitchen Galerie – en restaurant?

Ze Kitchen Galerie – en restaurant?

Magasinet 22.04.2003

…En lunsj du vil huske til 21 euro – i Paris? Ja, Ze Kitchen Galerie har flere morsomme og fordelaktige kombinasjoner. På veggene henger samtidskunst, og bestikket er designet av Philippe Starck. Kjøkkenet byr på minst like store opplevelser.

Vinbar med stor meny

Vinbar med stor meny

Magasinet 22.06.2003

Jules Verne i Paris på høyt nivå

Jules Verne i Paris på høyt nivå

Magasinet 10.08.2003

…Restauranten ligger midt i Paris' største turistattraksjon, og likevel har restauranten gastronomiske ambisjoner – som den innfrir. Neppe den første restauranten man får med seg i sommerferien, så skynd deg og les! Foto: David Evans.

Italiensk regi i Paris

Magasinet 20.09.2003

…Risotto med kamskjell, sjøkrepshale og stor havrekehale i rødvinsmørk risotto,med ganske markant hummerfond. Eller kalveskank med små gulrøtter og andre fint tilskårne grønnsaker, samt et perfekt innslag av syre. Kom til Conti og chef Michel Ranvier.

Stor spise til små priser

Magasinet 12.08.2003

…fransk kjøkken tillages moderne og rimelig av unge, meget kompetente kokker. Hyggelige feminin service, uformelt antrukket og hardt arbeidende, med gutta på kjøkkenet.

Restaurant med egen fiskehandel

Magasinet 07.08.2003

…Den lille fiskerestauranten gir svært god valuta for pengene. Fisken er hentet fra en av byens desidert beste fiskeforretninger, nemlig La poissonnerie du Dôme, altså etablissementets egen.

Restaurant Angelin

Restaurant Angelin

Magasinet 30.09.2003

…franskmennenes crème brûlée. Den er meget god og meget rimelig – selv i euroland.

Casa Alfonso

Casa Alfonso

Magasinet 30.09.2003

…Casa alfonso ligger midt i en rundkjøring, mer eller mindre en halv time fra Torrevieja. Denne parador er det verdt å lete etter!

Konsert på Albin et Nobilie

Konsert på Albin et Nobilie

Magasinet 19.11.2003

Best desserter på Stortorvet

Magasinet 31.10.2004

Paradis for Barolo-fans

Magasinet 15.11.2004

Den tredje torsdag i november

Magasinet 18.11.2004

…franske brasseriet «A Touch of France» holder seg til en Beaujolais village, som er den beste versjonen av Beaujolais nouveau. I skrivende stund foreligger ingen andre bedømmelser, men les hva vi synes.

Skrei

Skrei

Magasinet 20.01.2005

…I Kirkeveien, nesten nede ved Middelthunsgate, har Lofotstua ligget i over 30 år. Interiøret er ikke forandret nevneverdig siden åpningen, og kokken er den samme. En håndfull spisesteder i Oslo serverer god fisk, men i hele Norge er det neppe et sted med en så stor fiskemeny. Men nå er…

Gratulerer, Tom Victor Gausdal!

Gratulerer, Tom Victor Gausdal!

Magasinet 27.01.2005

Spise på Oro for 250 kroner?

Spise på Oro for 250 kroner?

Magasinet 28.01.2005

…Ja, mellom klokken 17 og 19 serverer Oro hovedrett og dessert for 250 kroner. Det kan for eksempel være kalvefilet, som serveres med soppterte og glasert sølvløk, kirsebær-valhronasaus og potet Voisin. Til dessert akkurat nå, ananascarpaccio med fersken-rosmarinsorbet. Tips oss gjerne om gode måltider på redaksjonen@spisekartet.no

Martha Mettlig

Martha Mettlig

Magasinet 12.04.2005

På bistrot i Paris: «L’Opportun»

På bistrot i Paris: «L’Opportun»

Magasinet 24.05.2005

…franske du kan gjøre. Og om man rent tilfeldigvis er innom byen ved Seinens bredder, kan en solid lunsj være en gastronomisk opplevelse.

Kjærlighet til Italia
Et lite stykke Frankrike midt i Oslo
Sjokolade! Men mye mer…

Sjokolade! Men mye mer…

Magasinet Bransjenyheter, Intervjuer, Nye restauranter 11.10.2005

…fransk konditor i ferd med å legge sjokoladetrekk på småkaker.

Lønnsomt vinkart på Restauranteik

Lønnsomt vinkart på Restauranteik

Magasinet Nye restaurantvurderinger 07.11.2005

…De fleste gjestene på Restauranteik velger vinpakken, som omhyggelig er plukket ut til ukens femretters meny. I tillegg kan man velge fra et rikholdig vinkart. Eller man kan gå til spesialvinkartet.

Brasserie Blanche – en STOR opplevelse
Café Christiania – mer enn innfrir navnet
Hvalstrand Bad – en perle i fjorden
Sommerstengte restauranter
To år og allerede en stjerne i København: Rasmus Oubaek

Tre strake seire – Tina Jacobsen

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 07.11.2006

…Det krever mye å hevde seg i en kokkekonkurranse. Det er et stort press på enhver som stiller i en konkurranse. En som driver idrett har flere års erfaring med konkurranser, og har forberedt seg utallige ganger til å yte mest når det gjelder. Kokker har mer enn nok med…

Skrei på Annen Etage

Skrei på Annen Etage

Magasinet Oppskrifter 09.03.2007

…fransk versjon og en nordnorsk versjon. Denne uken serveres bakt skreifilet med persillerotpuré, linseragu, sautert spinat, olje, gressløk, alfaspirer og beurre blanc.

Brasserie Blanche holder høyden

Magasinet 04.10.2007

Ridder av den franske Æreslegionen

Magasinet Nytt om navn 10.10.2007

…Gratulerer med utnevnelsen, Eyvind Hellstrøm! For ikke lenge siden ble Hellstrøm offentlig kritisert for å ha omtalt kokekunst som kultur. Det kunne ikke skjedd i dag, vel? "Idag ser også fransk

Michel Drappier - champagnehistore

Magasinet Produsenter & råvarer, Reise 20.06.2010

…Nyttårsaften er den store champagnekvelden, og mange vil dele en flaske champagne denne kvelden. Spisekartet besøker et champagnehus.

Barcelona: Els Qatre Gats

Barcelona: Els Qatre Gats

Magasinet Reise, Restaurantomtaler 18.01.2011

…Chat Noir. Ikke den i Vika, nei den kjente kabaret-scenen i Paris. Etter å ha jobbet som konferansier og servitør på parisiske Chat Noir ønsket Pere Romeu å åpne noe lignende i Barcelona. I hvert fall et serveringssted med rimelig mat og pianomusikk.

Babettes Gjestebud i Tønsberg

Babettes Gjestebud i Tønsberg

Magasinet 19.03.2013

…Pågangen til gastronomikvelden på Conradis, der kjøkkensjef Trond Andresen gjenskaper menyen i Babettes Gjestebud, har vært stor. Restauranten utvider til to kvelder, og det er plasser igjen.

Ostebutikken

Ostebutikken
Thorvald Meyers gate 27
Goût de France

Goût de France

Magasinet 15.03.2017

Good France

Mikael Svenssons anbefalinger

Mikael Svenssons anbefalinger

Magasinet Intervjuer 20.02.2014

…Mikael Svensson åpnet restaurant Kontrast høsten 2013. Spisekartet spurte ham om restauranter han selv liker - fra hverdagsrestaurant til toppnivå.

Mens vi venter på Guide Michelin

Mens vi venter på Guide Michelin

Magasinet 09.03.2014

…La Closerie des Lilas - brasseriet ikke raseriet verd.

Ask med Michelin-stjerne

Ask med Michelin-stjerne

Magasinet 15.03.2014

Filip Langhoff og Linda Stenman-Langhoff med *

Smaksrike minner fra Persia

Smaksrike minner fra Persia

Magasinet 21.10.2014

Smaker og dufter fra Tusen og en natt

Bocuse d’Or 2015

Bocuse d’Or 2015

Magasinet Bransjenyheter, Konkurranser 04.01.2015

Mindre enn...

Gjestespiller

Gjestespiller

Magasinet Gjestespill, Intervjuer 12.03.2015

Per Thøstesen på ORO Restaurant

Annonse