…I boken FISK OG VIN får du gode råd og oppskrifter om hvordan du kombinerer mat og vin til en større opplevelse. I forbindelse med Matforsks seminar om bygg, presenterer vi en oppskrift med torsk og bygg. Gled deg til å prøve!
…«Jeg vet ikke hvilke viner som valgt til smakingen, og det spiller ingen rolle. For Riedel vinglass kan du stole 100 prosent på. Hvorfor? Fordi det er fysikk.» De 600 som deltok på smakingen i Gamle Logen, opplevde det mer som magi. Men eksperimentene kan etterprøves...
…Rune Pal er en kokk som liker seg når han lager mat. Han står gjerne over gassblussene, enten det er på egne kjøkken eller hos kolleger han trives med. Kontorkokk blir han aldri. Fredag 27.oktober åpnet Real Fast Food kafé i Karenslyst allé.
…Konkurransen i Chicago er den tredje største av landskampene, og også en World-Cup-konkurranse. Den foregår fra 19. til 22.mai, og Norges Kokkelandslag skal konkurrere 20 og 22.mai. Foto: Sebastian Kalvik.
…USA, Østen og Australia. Vinene som ble presentert er smaksrike og egenartede.
…«Le Beaujolais nouveau est arrivé!» har man sagt i over førti år. Og hvordan er den? Det franske brasseriet «A Touch of France» holder seg til en Beaujolais village, som er den beste versjonen av Beaujolais nouveau. I skrivende stund foreligger ingen andre bedømmelser, men les hva vi synes.
…Kokkelandslaget avslutter i år sin fireårige periode. I løpet av disse fire årene oppnådde laget å vinne Løvetrofeet – VM-gull – i Singapore. Landslaget ledes av Charles Tjessem, som imponerte de norske dommerne under uttagningen til Bocouse D'Or.
…Det Norske Kokkelandslaget vant gull i kaldmat og gull i varmmat. i Culinary World Cup. Sammenlagt fikk laget 499 av 520 poeng. Sverige vant sølv og Singapore bronse.
…Annen Etage har hatt skrei på menyen i fire uker, og har servert en portugisisk versjon, en fransk versjon og en nordnorsk versjon. Denne uken serveres bakt skreifilet med persillerotpuré, linseragu, sautert spinat, olje, gressløk, alfaspirer og beurre blanc.
…Druene håndplukkes til mange kvalitetsviner. Druene behandles skånsomt og plukkerne kan sortere bort druer som ikke tilfredsstiller de høyeste kvalitetskrav. Det kan ikke en maskinhøster, men den plukker druer effektivt og imponerende skånsomt likevel.
…I Puglia er vann kostbart, så vinbonden vanner så lite som mulig. Men må man, så pumper man vann.
Halvor Digernes lager drinker på Armagnac
…La Closerie des Lilas - brasseriet ikke raseriet verd.
For fem...
Gullmysteriet i Luxembourg
Kokkelandslaget og Ruth Hege Holst
Ørjan Johannessen vant gull i Bocuse d'Or
heter Christopher William Davidsen! Gratulerer
Ryggløs - ikke ryggesløs
...Try just a little bit harder!
Du vant sølv!
21. Mars nærmer seg
Åpner 15. september