…Et av de mest berømte spisestedene i Paris er Tour d'Argent. Innehaveren, Claude Terrail, synes det er for tidlig å la sønnen overta. Han har jo bare passert 83 år. Han er personlig til stede i restauranten hver dag. Hvordan er et måtid her?
…tradisjonell pariserbistrot er noe av det mest franske du kan gjøre. Og om man rent tilfeldigvis er innom byen ved Seinens bredder, kan en solid lunsj være en gastronomisk opplevelse
…Når en kokk sluttet på Bagatelle for å bli kjøkkensjef på en hotellrestaurant, er det for å skape synlige endringer. Restauranten 34 på Radisson SAS Plaza Hotell har lenge scoret høyt og er svært godt besøkt
…Fra mandag 26.november til søndag 2.desember serverer Baltazar en spesiell meny med utvalgte viner. Baltazar Ristorante & Enoteca byr på både klassisk og moderne italiensk gastronomi denne uken.
…Den lille fiskerestauranten gir svært god valuta for pengene. Fisken er hentet fra en av byens desidert beste fiskeforretninger, nemlig La poissonnerie du Dôme, altså etablissementets egen.
…Casa alfonso ligger midt i en rundkjøring, mer eller mindre en halv time fra Torrevieja. Denne parador er det verdt å lete etter!
…En oppskrift for et restaurantkjøkken egner seg ikke alltid for et kjøkken hjemme. Eller en rett kan være vanskelig å lage. Her er en avansert treretters meny som lar seg gjøre på kjøkkenet hjemme.
…tradisjonell pariserbistrot er noe av det mest franske du kan gjøre. Og om man rent tilfeldigvis er innom byen ved Seinens bredder, kan en solid lunsj være en gastronomisk opplevelse.
…Ja, den har faktisk kommet allerede. De første fangstene er tatt og levert på Røst og Senja eller i Vesterålen på Andøya. I alle fall det lofotværinger kaller oppsigstorsk, en torskestamme som lever litt nærmere Lofoten enn selve skreien.
…På Ekebergrestauranten serveres litt ulike versjoner av skrei, ettersom det er i restauranten eller i bankettsalen. På Dagens meny er det også en versjon av skrei. Dermed har kan man spise flere retter basert på skrei i løpet av den forholdsvis lange sesongen. Foto: Viktor Jæger.
…To dager i mai kunne gjestene på Restaurant Oscarsgate spise et måltid utenom det vanlige. Hva så? Det gjør hver eneste gjest på Oscarsgate – hver gang.
…Når bordet dekkes hos Fru K kan det bli bifangst til lunsj.
…Tradisjonsmat, alternative julemenyer eller julefritt
Hvorfor armagnac, når det finnes så mye cognac?
Kokken fra Troms
Michelin Guide Nordic Countries 2018
Kalvekam på menyen
Krydret svineribbe
Dome for CAP
Ikke 20° i JULI?
Ikke bare Gilde...