…Spisekartet gleder seg over mange nyåpninger i år. Noen hevder at det skjer en overetablering av restauranter i toppsjiktet i Oslo. Er det plass til flere topprestauranter?
…Gaio arrangerer bransjetreff og vinsmakinger. Tirsdag 26.august arrangerte de Winemaker's Dinner med viner fra Casa Girelli, som eksporterer 92 % av produksjonen til Europa, USA, Østen og Australia. Vinene som ble presentert er smaksrike og egenartede.
…Om man på Restaurant Angelin velger «crema catalana», får man antagelig opprinnelsen til franskmennenes crème brûlée. Den er meget god og meget rimelig – selv i euroland.
…Casa alfonso ligger midt i en rundkjøring, mer eller mindre en halv time fra Torrevieja. Denne parador er det verdt å lete etter!
…spanske paradores er Parador «San Francisco» de Granada i Alhambra med de gastronomiske spesialitetene gazpacho og tortilla. Paradoren i Carmona er innredet i et maurisk fort, med storslagen utsikt, gedigen spisesal og innendørs åpen maurisk patio med mudéjarfontene.
…Storartet kjøkken med råvarebehandling i høysetet. Prisene, de er stort sett søte på Al Ceppo. Al Ceppo er et av disse stedene der du fremdeles slipper turiststrømmene, og til lyden av stamgjesters modulerte tale kan du trekke deg tilbake i deg selv og bare innta det ene italienske matinntrykket etter…
…Grønland har rimelig middagsservering, billig øl, kafeer med meny fra Midt-Østen og Østen. Og kanskje først og fremst café con bar. Første mars åpner Vann & Brød, «et sted for deg som liker å sitte inne».
…Av Niklas Hart. Foto: Julie Hart og Niklas Hart. Alle italienere har en bestemor som lager verdens beste pasta. Den er ikke god nok for Davide Palluda. Alt kan nemlig forbedres. Kjøkkenet hans er ikke bare et sted der maten lages. Det er også et laboratorium der smaker balanseres og…
…De fleste gjestene på Restauranteik velger vinpakken, som omhyggelig er plukket ut til ukens femretters meny. I tillegg kan man velge fra et rikholdig vinkart. Eller man kan gå til spesialvinkartet.
…Chat Noir. Ikke den i Vika, nei den kjente kabaret-scenen i Paris. Etter å ha jobbet som konferansier og servitør på parisiske Chat Noir ønsket Pere Romeu å åpne noe lignende i Barcelona. I hvert fall et serveringssted med rimelig mat og pianomusikk.
…Mikael Svensson åpnet restaurant Kontrast høsten 2013. Spisekartet spurte ham om restauranter han selv liker - fra hverdagsrestaurant til toppnivå.
Filip Langhoff og Linda Stenman-Langhoff med *