…Bent Stiansen var kjøkkensjef på De fem stuer inntil han vant Bocuse d'Or i 1994. Siden har restauranten ikke vært som under Bent Stiansen. Nå skal kjøkkensjef Jørn Dahl gjøre De fem stuer til et spisested som hotellet kan være stolt av. Snart presenterer Spisekartet det nye kjøkkenet. I dag…
…Sult Restaurant feirer 10 år, og inviterer gamle og nye gjester til en spesialkomponert meny fra 1996 – med 10 år gamle priser. Du kan også velge fra en drikkemeny med priser fra 1996.
…selskapet Total er den første hovedsamarbeidspartner for Europamesterskapet i kokekunst 2008.
…selskapet står Espen M. Gryt, utdannet kokk og medlem av Kokkenes Mesterlaug.
…Om man på Restaurant Angelin velger «crema catalana», får man antagelig opprinnelsen til franskmennenes crème brûlée. Den er meget god og meget rimelig – selv i euroland.
…Hvis du kunne velge et sted å feire julebord som alle ville huske helt frem til sommeren – du ville gjort det? Stratos har fortsatt noen ledige kvelder i desember og januar.
…De har allerede tatt gull, i Singapore 2002 der de fikk 1.plass sammenlagt med gull for varmmat, bronse for kaldmat og gull for varmmat i finalen. I Erfurt er det kokke-OL 18.–21. oktober. Spisekartet viser noen av kokkene i arbeid og glimt av landslagets samlede erfaring og prestasjoner.
…Spisekartets anmeldelse av «Kjøtt – en komplett guide»Pølsemakeren og kjøttspesialisten Strøm-Larsen på Torshov feirer sine hundre år i bransjen med en bok om Kjøtt. Og i en tid der det knapt finnes kjøttbutikker igjen, og få vet hvordan et godt stykke kjøtt skal se ut, er det grunn til å…
…Bjørn Cameron Aleksander vant gull i nordisk mesterskap for kokker 30.april. Det er første gang norge har vunnet dette mesterskapet, som arrangeres av Nordisk Kjøkkensjefs Forening.
…Det kan ikke gå rolig for seg når Ekebergrestauranten åpner. Ombyggingen gikk på imponerende kort tid, og mange mennesker og biter skal på plass. Nå som alle har sett bilder av stedet i avisene, kan vi se nærmere på
…Stig Neverdal har ansvaret for den nye restauranten ved Wessels plass. Mellom håndverk og restaurering viser han Spisekartet restauranten under ombygging. Hele kjøkkenet bygges på nytt for å gjøre jobben enklest mulig for kokker og servitører.
…En dag i høstkjølige Oslo, med kalde gufs langs fortauene, snø i luften og innpakkede, lukkede innfødte. Du sulter ikke, hverken som Hamsun eller Charlie Bucket. I et vindu får du øye på en sjokoladeskulptur – en glinsende, lekker eventyrfigur. Og bak der en fransk konditor i ferd med å…
…Siden i høst har eierne planlagt eierskiftet, som nå er gjennomført. «Vi planlegger små og store endringer fremover,» sier kjøkkensjef Trond Andresen, som selv har en eierandel på 10 prosent
…Når solen varmer, frister uteserveringene. Det blir flere for hvert år, men et bord som vipper på fortauskanten i eksos og støy er ikke det samme som noen timer med vakker utsikt og sommerlige lyder. Da er fjorden best.
…Nyttårsaften er den store champagnekvelden, og mange vil dele en flaske champagne denne kvelden. Spisekartet besøker et champagnehus.
…Vi kan lengte til forrige sommer eller vi kan la fortiden fare og lengte til høsten. Vinhøsten. Spisekartet opplevde vinhøsten i Sør-Italia på nært hold.
…Druene håndplukkes til mange kvalitetsviner. Druene behandles skånsomt og plukkerne kan sortere bort druer som ikke tilfredsstiller de høyeste kvalitetskrav. Det kan ikke en maskinhøster, men den plukker druer effektivt og imponerende skånsomt likevel.
…Det var ikke vanskelig å være enig i juryens valg av Årets ølhund. Tegneserieskaper Frode Øverli er kåret til Årets ølhund. Han hedres for sin uegennyttige innsats for norsk øl.
…Kari Innerå er kjøkkensjef og Haakon Sand er restaurantsjef på den elegante hotellrestauranten. Ingen hvite duker, ingen stive typer blant personalet.
…Mette Kristin Haugvaldstad begynte som lærling hos Björn Svensson.
…Sous-chef Annette Berger ser mot opprinnelsen - råvarer på toppnivå.
Nyere, bedre og større.
…Ønsker du å videreutvikle dine kreative kunnskaper innenfor kokkekunsten? Nå har du muligheten
Kontrast flytter
Per Thøstesen på ORO Restaurant
... fikk nye eiere i januar.
Hvorfor armagnac, når det finnes så mye cognac?
Hav, himmel, sol og god smak
I forbindelse...