…I boken FISK OG VIN får du gode råd og oppskrifter om hvordan du kombinerer mat og vin til en større opplevelse. I forbindelse med Matforsks seminar om bygg, presenterer vi en oppskrift med torsk og bygg. Gled deg til å prøve!
…Risotto med kamskjell, sjøkrepshale og stor havrekehale i rødvinsmørk risotto,med ganske markant hummerfond. Eller kalveskank med små gulrøtter og andre fint tilskårne grønnsaker, samt et perfekt innslag av syre. Kom til Conti og chef Michel Ranvier.
…Gaio arrangerer bransjetreff og vinsmakinger. Tirsdag 26.august arrangerte de Winemaker's Dinner med viner fra Casa Girelli, som eksporterer 92 % av produksjonen til Europa, USA, Østen og Australia. Vinene som ble presentert er smaksrike og egenartede.
…Om man på Restaurant Angelin velger «crema catalana», får man antagelig opprinnelsen til franskmennenes crème brûlée. Den er meget god og meget rimelig – selv i euroland.
…Matforsk slår et slag for bygg i kostholdet. Det er sunt, som forskning gjennom mer enn 120 år har vist. Det kan brukes i avanserte matretter og norsk tradisjonskost. Brød kan inneholde opptil 40 prosent bygg, og brødet blir smakfullt og saftig. Bildet: Instituttleder NLH Tove Fjeld.
…Le Canard har valgt ut Piemonte-viner til en helaften. Vinene er gode representanter for den høyt skattede regionen Piemonte. Kjøkkensjef Trond Andresen har komponert en seks-rettersmeny til disse vinene og brukt de beste råvarene fra det italienske og norske kjøkken.Menyen serveres i hele april.
En restaurantanmelder...
... fikk nye eiere i januar.