Søk etter Nord ga 133 tilslag

Italia fra nord til sør på Gaio

Magasinet 28.08.2003

…Gaio arrangerer bransjetreff og vinsmakinger. Tirsdag 26.august arrangerte de Winemaker's Dinner med viner fra Casa Girelli, som eksporterer 92 % av produksjonen til Europa, USA, Østen og Australia. Vinene som ble presentert er smaksrike og egenartede.

El Medina – Nord-Afrika en vinterdag

«Gastronomi og kritikk» – seminar fredag 13.mai

Magasinet Bransjenyheter 05.11.2005

…Her er en mulighet til å høre Henry Notaker, forfatter av blant annet «Gastronomi. Til bords med historien». Anne-Lise Middelthon holder foredrag om farmakologisering av mat. Hun er antropolig og har skrevet om moderne matvaner. Henry Notaker snakker om estetisk kritikk gastronomiens historie. Seminaret holdes i vakre Universitetsbiblioteket på Blindern.

Britt Eva Møllseter Årets Lutefiskelsker

Britt Eva Møllseter Årets Lutefiskelsker

Magasinet Lanseringer, Nytt om navn 13.10.2006

…Restaurant Det Gamle Raadhus var overfylt av lutefiskelskere i går, der årets første lutefisk behørig ble smakt og vurdert av presse og profesjonelle.

Riedel vinglass – ren fysikk

Riedel vinglass – ren fysikk

Magasinet Lanseringer, Produsenter & råvarer 19.10.2006

…«Jeg vet ikke hvilke viner som valgt til smakingen, og det spiller ingen rolle. For Riedel vinglass kan du stole 100 prosent på. Hvorfor? Fordi det er fysikk.» De 600 som deltok på smakingen i Gamle Logen, opplevde det mer som magi. Men eksperimentene kan etterprøves...

Cognac – tre bøker i en

Magasinet Bokomtaler 29.11.2006

…«Cognac» er det nye forlaget Tellus Works Publishings andre bok. Undertittelen sier «Historien, guiden og de norske cognaceventyrerne». Og den vakre boken byr på historien om hvordan cognacen nærmest ble ...

Sult – fra forrige århundre

Sult – fra forrige århundre

Magasinet Nytt om navn 30.11.2006

…Sult Restaurant feirer 10 år, og inviterer gamle og nye gjester til en spesialkomponert meny fra 1996 – med 10 år gamle priser. Du kan også velge fra en drikkemeny med priser fra 1996.

Michael Munk vant Linie Award

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 03.11.2007

…Nordens viktigste kokkekonkurranse. I år vant danske Michael Munk fra Tree-Top Restaurant i Munkebjerg, like ved Vejle.

Baltazar 10 år – italiensk uke

Magasinet Bransjenyheter, Lanseringer 25.11.2007

…Fra mandag 26.november til søndag 2.desember serverer Baltazar en spesiell meny med utvalgte viner. Baltazar Ristorante & Enoteca byr på både klassisk og moderne italiensk gastronomi denne uken.

Nordiske Mestere

Magasinet 06.06.2000

…Nordisk Mesterskap. Det første Berget sier er at han tror han ikke vant mesterskapet.

Nykommere og unge markerer seg

Magasinet 06.06.2000

Intervju med Eyvind Hellstrøm

Gull til Java

Magasinet 01.01.2000

Gaio går nye veier

Gaio går nye veier

Magasinet 16.01.2003

Italiensk regi i Paris

Magasinet 20.09.2003

…Risotto med kamskjell, sjøkrepshale og stor havrekehale i rødvinsmørk risotto,med ganske markant hummerfond. Eller kalveskank med små gulrøtter og andre fint tilskårne grønnsaker, samt et perfekt innslag av syre. Kom til Conti og chef Michel Ranvier.

Spanske paradores

Spanske paradores

Magasinet 30.09.2003

…Et av de berømte spanske paradores er Parador «San Francisco» de Granada i Alhambra med de gastronomiske spesialitetene gazpacho og tortilla. Paradoren i Carmona er innredet i et maurisk fort, med storslagen utsikt, gedigen spisesal og innendørs åpen maurisk patio med mudéjarfontene.

ITALIA er en kulturreise, en kulinarisk reise.

ITALIA er en kulturreise, en kulinarisk reise.

Magasinet 08.10.2003

…Med omtrent disse ordene presenterte Knut Ulvestad ITALIA på Baltazar i september. Spisekartet kommer med anmeldelse av boken neste uke.

Kokkelandslaget 2001–2004

Kokkelandslaget 2001–2004

Magasinet 11.10.2004

…De har allerede tatt gull, i Singapore 2002 der de fikk 1.plass sammenlagt med gull for varmmat, bronse for kaldmat og gull for varmmat i finalen. I Erfurt er det kokke-OL 18.–21. oktober. Spisekartet viser noen av kokkene i arbeid og glimt av landslagets samlede erfaring og prestasjoner.

Tradisjon og kultur i mange hundreår

Tradisjon og kultur i mange hundreår

Magasinet 13.10.2004

…Den andre mandagen i oktober markerer Det Gamle Raadhus lutefisken. På denne tiden begynner sesongen for veteranene. Først når vannet i bekkene er kaldt nok til å hindre bakterievekst i fisken under utvanningen, kan man lute tørrfisken. Renslighet i alle ledd er like viktig som kvaliteten på fisken.

Skrei

Skrei

Magasinet 20.01.2005

…I Kirkeveien, nesten nede ved Middelthunsgate, har Lofotstua ligget i over 30 år. Interiøret er ikke forandret nevneverdig siden åpningen, og kokken er den samme. En håndfull spisesteder i Oslo serverer god fisk, men i hele Norge er det neppe et sted med en så stor fiskemeny. Men nå er…

Yatzi – fullt hus med lunsj, middag og bar
Michelins rangering av Oslo-restauranter

Michelins rangering av Oslo-restauranter

Magasinet 15.03.2005

…nordmenn. En stjerne i boken er en uomtvistelig anerkjennelse for en restaurant.

Norsk gull i nordisk

Norsk gull i nordisk

Magasinet 03.05.2005

…nordisk mesterskap for kokker 30.april. Det er første gang norge har vunnet dette mesterskapet, som arrangeres av Nordisk Kjøkkensjefs Forening.

Høyt men nært

Høyt men nært

Magasinet 11.05.2005

…Det kan ikke gå rolig for seg når Ekebergrestauranten åpner. Ombyggingen gikk på imponerende kort tid, og mange mennesker og biter skal på plass. Nå som alle har sett bilder av stedet i avisene, kan vi se nærmere på

«Gastronomi og kritikk» – seminar fredag 13.mai

«Gastronomi og kritikk» – seminar fredag 13.mai

Magasinet 11.05.2005

…Her er en mulighet til å høre Henry Notaker, forfatter av blant annet «Gastronomi. Til bords med historien». Anne-Lise Middelthon holder foredrag om farmakologisering av mat. Hun er antropolig og har skrevet om moderne matvaner. Henry Notaker snakker om estetisk kritikk gastronomiens historie. Seminaret holdes i vakre Universitetsbiblioteket på Blindern.…

Til sommerferien

Til sommerferien

Magasinet 19.05.2005

…Nå er den «gode røde» i bokhandelen. Michelins Red Guide hvor Scandinavia er omtalt, heter «Main Cities of Europe 2005". Man behøver ikke gå etter stjerner for å ha glede av den. Her finner man rimelige og gode overnattingsmuligheter i alle europas hovedsteder og

Noma, en polar stjerne

Noma, en polar stjerne

Magasinet 22.06.2005

Sjokolade! Men mye mer…

Sjokolade! Men mye mer…

Magasinet Bransjenyheter, Intervjuer, Nye restauranter 11.10.2005

…En dag i høstkjølige Oslo, med kalde gufs langs fortauene, snø i luften og innpakkede, lukkede innfødte. Du sulter ikke, hverken som Hamsun eller Charlie Bucket. I et vindu får du øye på en sjokoladeskulptur – en glinsende, lekker eventyrfigur. Og bak der en fransk konditor i ferd med å…

Lofotstua – en reise i tid
Antti Nurkka vant Linie Award 2006

Antti Nurkka vant Linie Award 2006

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 02.11.2006

…nordiske land. Finske Antti Nurkka vant. I juryen satt kokker, matskribenter og matjournalister fra hele norden med Eyvind Hellstrøm som juryleder.

Tre strake seire – Tina Jacobsen

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 07.11.2006

…Det krever mye å hevde seg i en kokkekonkurranse. Det er et stort press på enhver som stiller i en konkurranse. En som driver idrett har flere års erfaring med konkurranser, og har forberedt seg utallige ganger til å yte mest når det gjelder. Kokker har mer enn nok med…

Skrei på Annen Etage

Skrei på Annen Etage

Magasinet Oppskrifter 09.03.2007

…nordnorsk versjon. Denne uken serveres bakt skreifilet med persillerotpuré, linseragu, sautert spinat, olje, gressløk, alfaspirer og beurre blanc.

Ridder av den franske Æreslegionen

Magasinet Nytt om navn 10.10.2007

…Gratulerer med utnevnelsen, Eyvind Hellstrøm! For ikke lenge siden ble Hellstrøm offentlig kritisert for å ha omtalt kokekunst som kultur. Det kunne ikke skjedd i dag, vel? "Idag ser også franske kokker til Norge," sier Paul Bocuse.

Kokt kjøtt - Bollito Misto

Magasinet Lanseringer 25.11.2008

…Hvert år arrangerer vi Bollito Misto på Baltazar Ristorante & Enoteca. Dette har blitt en tradisjon på Baltazar første helgen i desember. Vi har i flere år hatt stor pågang på dette og har de siste årene utvidet konseptet også til søndag, spesielt for venner, bekjente og kollegaer.

Era Ora – nordisk Italia-topp

Magasinet 09.11.2009

Lengter du til høsten?

Lengter du til høsten?

Magasinet Produsenter & råvarer, Reise 20.03.2011

…Vi kan lengte til forrige sommer eller vi kan la fortiden fare og lengte til høsten. Vinhøsten. Spisekartet opplevde vinhøsten i Sør-Italia på nært hold.

Gjør mineralvann til vin

Gjør mineralvann til vin

Magasinet Produsenter & råvarer, Reise 20.03.2011

…I Puglia er vann kostbart, så vinbonden vanner så lite som mulig. Men må man, så pumper man vann.

Patrick Hassel fra Thornströms Kök vant Linie Award

Patrick Hassel fra Thornströms Kök vant Linie Award

Magasinet Konkurranser 12.06.2011

…Den sjuende Linie Award er nok det mest vellykkede, og i år ble det også kåret en bartender. Den vant Halvor Digernes fra Fuglen. Konkurransen går ut på å lage den beste drinken basert på Linie Aquavit, mens kokkene konkurrerer om den beste hovedretten basert på nord

Møkkavær til tross - Beaujolais Nouveau i år også

Møkkavær til tross - Beaujolais Nouveau i år også

Magasinet Lanseringer 25.11.2012

…Nord-Europa delte regn og lave temperaturer i sommer, og så kom den den varme ettersommeren. - En vin som folket vil like, mente erfarne Beaujolais-kjennere om Beaujolais Nouveau 2012.

Fru K - ny restaurant på Tjuvholmen

Fru K - ny restaurant på Tjuvholmen

Magasinet 19.03.2013

…Kari Innerå er kjøkkensjef og Haakon Sand er restaurantsjef på den elegante hotellrestauranten. Ingen hvite duker, ingen stive typer blant personalet.

Ved fjorden i ti år

Ved fjorden i ti år

Magasinet 18.09.2013

…Fellesferien er nyttig når man vil snakke med en kokk. Som matskribent kan en vanlig arbeidsdag gi snaut med tid når jeg vil finne ut noe mer enn det aller mest opplagte om en restaurant eller en kokk. Det er alltids mulig å sludre med kokken etter service; på den…

Axel Nordahls treretter

Axel Nordahls treretter

Magasinet 13.09.2013

…Spisekartet besøkte den unge kjøkkensjefen på restauranten Mats og Martin i Asker. Disse rettene utgjorde treretters-menyen på Mats og Martin den dagen Spisekartet kom på besøk. På restaurantkjøkkenet har kokken tilgang til utstyr som de færreste har hjemme. Axel forteller deg hvordan du lager alle rettene uten å bruke det…

Pils ikke opprinnelig fra Pilsen

Pils ikke opprinnelig fra Pilsen

Magasinet 27.09.2013

…Joda, pilsnerølet ble utviklet i den tsjekkiske byen. Men opprinnelsen er bayersk. Gabriel Sedlmayr eide Spatenbryggeriet i München og kombinærte kald gjæring med det ypperste av avansert teknologi ved engelske bryggerier.

Tyvens gaver

Tyvens gaver

Magasinet 12.11.2013

…Når bordet dekkes hos Fru K kan det bli bifangst til lunsj.

Mikael Svenssons anbefalinger

Mikael Svenssons anbefalinger

Magasinet Intervjuer 20.02.2014

…Mikael Svensson åpnet restaurant Kontrast høsten 2013. Spisekartet spurte ham om restauranter han selv liker - fra hverdagsrestaurant til toppnivå.

Akkurat nå i stjernevrimmelen

Akkurat nå i stjernevrimmelen

Magasinet 21.03.2014

Era Ora med Michelin stjerne 18 år på rad

Michelin 2014

Michelin 2014

Magasinet 12.03.2014

Michelin offentliggjorde nye tildelinger i dag

Ask med Michelin-stjerne

Ask med Michelin-stjerne

Magasinet 15.03.2014

Filip Langhoff og Linda Stenman-Langhoff med *

Fra stjernerestauranter til

Fra stjernerestauranter til"egget” på stjernerestauranten Fauna

Magasinet Intervjuer 04.04.2014

Møt Daniel Hasvold Jung på Fauna Restaurant.

Det må være oss

Det må være oss

Magasinet Intervjuer 07.04.2014

…Mette Kristin Haugvaldstad begynte som lærling hos Björn Svensson.

Alle trår til når det trengs

Alle trår til når det trengs

Magasinet Intervjuer 21.04.2014

Chef de partie Nina Ween

Linie Award – tre vinnere

Linie Award – tre vinnere

Magasinet Konkurranser 07.06.2014

…Christian Andre Pettersen, Oskar Karl Josef Johansson og Halvor Heuch.

Bue i Sancerre

Bue i Sancerre

Magasinet Produsenter & råvarer, Reise 22.08.2014

…I mange år har vi visst at romerne var store strateger

Smaksrike minner fra Persia

Smaksrike minner fra Persia

Magasinet 21.10.2014

Smaker og dufter fra Tusen og en natt

Fire gull - ingen seier

Fire gull - ingen seier

Magasinet 29.11.2014

Gullmysteriet i Luxembourg

Bocuse d’Or 2015

Bocuse d’Or 2015

Magasinet Bransjenyheter, Konkurranser 04.01.2015

Mindre enn...

GULL!

GULL!

Magasinet 28.01.2015

Ørjan Johannessen vant gull i Bocuse d'Or

Gjestespill på Oro 3. mars

Gjestespill på Oro 3. mars

Magasinet 02.03.2015

Kjøkkensjef Per...

Michelin har dekket dårlig

Michelin har dekket dårlig

Magasinet 26.02.2015

Sett fra Europa…

Gjestespiller

Gjestespiller

Magasinet Gjestespill, Intervjuer 12.03.2015

Per Thøstesen på ORO Restaurant

Linie Awards 2015

Linie Awards 2015

Magasinet 03.05.2015

i Stockholm!

Linie Awards 2015

Linie Awards 2015

Magasinet Bransjenyheter, Konkurranser 11.06.2015

Gratulerer Finland, gratulerer Sverige!

Howard concept store

Howard concept store

Magasinet Lanseringer 16.09.2015

Lære eller handle? Begge deler!

Tavernan

Youngstorget 1
Norsk Youngstorget Oslo
JOR åpner

JOR åpner

Magasinet Bransjenyheter, Nye restauranter 06.10.2015

JOR innfrir assossiasjonene

Annonse