Søk etter Japansk ga 40 tilslag

Kontrast i tre år

Kontrast i tre år

Magasinet 08.11.2016

I forbindelse...

Smaksrike minner fra Persia

Smaksrike minner fra Persia

Magasinet 21.10.2014

Smaker og dufter fra Tusen og en natt

Farlig godt

Magasinet 06.10.2004

…På en restaurant i Alsace spiste de så godt at de ble sittende i timer og snakke om «det beste jeg vet». Jan Omdahl og Torgrim Eggen fant ut at de hadde stoff ikke til en bok, men et formidabelt verk. Det aller beste finner du i «Farlig godt».

36. Umami

…japansk begrep som betegner en femte grunnsmak i tillegg til surt, søtt, salt og bittert. Umami er en smaksforsterker og ble påvist av den japanske forskeren Kikunae Ikeda i 1908. Han fant også ut at mononatriumglutamat smaker umami. Stoffet mononatriumglutamat er et salt av aminosyren glutaminsyre, en av de 20…

Au coin des gourmets i Paris

Au coin des gourmets i Paris

Magasinet 14.05.2003

…Arak er hvit fisk tilberedt i bananblad. Å pakke opp denne fiskeretten ved bordet er en sann glede. Opp mot deg strømmer fine dufter fra asiatiske kryddere, og fisken er perfekt tilberedt.

Annonse