…hotellet kan være stolt av. Snart presenterer Spisekartet det nye kjøkkenet. I dag slipper vi til Dahls engasjement for lærlinger.
…hotellrestaurant, er det for å skape synlige endringer. Restauranten 34 på Radisson SAS Plaza Hotell har lenge scoret høyt og er svært godt besøkt
…På kort tid har Linie Award prestert å bli Nordens viktigste kokkekonkurranse. I år vant danske Michael Munk fra Tree-Top Restaurant i Munkebjerg, like ved Vejle.
…Fra mandag 26.november til søndag 2.desember serverer Baltazar en spesiell meny med utvalgte viner. Baltazar Ristorante & Enoteca byr på både klassisk og moderne italiensk gastronomi denne uken.
…Et av de berømte spanske paradores er Parador «San Francisco» de Granada i Alhambra med de gastronomiske spesialitetene gazpacho og tortilla. Paradoren i Carmona er innredet i et maurisk fort, med storslagen utsikt, gedigen spisesal og innendørs åpen maurisk patio med mudéjarfontene.
…Matforsk slår et slag for bygg i kostholdet. Det er sunt, som forskning gjennom mer enn 120 år har vist. Det kan brukes i avanserte matretter og norsk tradisjonskost. Brød kan inneholde opptil 40 prosent bygg, og brødet blir smakfullt og saftig. Bildet: Instituttleder NLH Tove Fjeld.
…Niklas og Julie Hart har møtt Davide Palluda, kjøkkensjef på Ristorante all'Enoteca i Piemonte, av noen kalt den viktigste fornyeren av det italienske kjøkkenet. Han er ung, jobber hardt og har en stjerne I Guide Rouge. Han fikk spørsmålet: – Hvor viktig er egentlig Michelin-stjernen?
…hotell- og restaurantguide brukes av stadig flere nordmenn. En stjerne i boken er en uomtvistelig anerkjennelse for en restaurant.
…Nå er den «gode røde» i bokhandelen. Michelins Red Guide hvor Scandinavia er omtalt, heter «Main Cities of Europe 2005". Man behøver ikke gå etter stjerner for å ha glede av den. Her finner man rimelige og gode overnattingsmuligheter i alle europas hovedsteder og
…Stig Neverdal har ansvaret for den nye restauranten ved Wessels plass. Mellom håndverk og restaurering viser han Spisekartet restauranten under ombygging. Hele kjøkkenet bygges på nytt for å gjøre jobben enklest mulig for kokker og servitører.
…Sist mandag ble det kjent at Oslo mistet en Michelin-stjerne. For mange er andre nyheter minst like viktige. Spisekartet bringer dem så snart vi kan.
…«Kineseren» og Årets lutefiskelsker er Frank Næsheim, opprinnelig fra Stavanger. I snart 20 år har han bodd i Singapore, der han drev restauranten Viking og senere begynte med import av sjømat.
…Vi kan lengte til forrige sommer eller vi kan la fortiden fare og lengte til høsten. Vinhøsten. Spisekartet opplevde vinhøsten i Sør-Italia på nært hold.
…hotellrestauranten. Ingen hvite duker, ingen stive typer blant personalet.
…Når bordet dekkes hos Fru K kan det bli bifangst til lunsj.
…Mikael Svensson åpnet restaurant Kontrast høsten 2013. Spisekartet spurte ham om restauranter han selv liker - fra hverdagsrestaurant til toppnivå.
Joachim Tryland trives med kreative arbeidsdager.
…Storslagen smaksfest til inntekt for burmesisk kokke- og servitørskole
For fem...
Per Thøstesen på ORO Restaurant
Nordens første trestjerners restauranter
Fra Bray...
- for a change
- Dommerne
Skagerrak Gin @ Svanen