…Fellesferien er nyttig når man vil snakke med en kokk. Som matskribent kan en vanlig arbeidsdag gi snaut med tid når jeg vil finne ut noe mer enn det aller mest opplagte om en restaurant eller en kokk. Det er alltids mulig å sludre med kokken etter service; på den…
…Når bordet dekkes hos Fru K kan det bli bifangst til lunsj.
…Pågangen til gastronomikvelden på Conradis, der kjøkkensjef Trond Andresen gjenskaper menyen i Babettes Gjestebud, har vært stor. Restauranten utvider til to kvelder, og det er plasser igjen.
Nyere, bedre og større.
…Casa alfonso ligger midt i en rundkjøring, mer eller mindre en halv time fra Torrevieja. Denne parador er det verdt å lete etter!
…Denne restauranten inngår i en slags «trend», hvor klassisk fransk kjøkken tillages moderne og rimelig av unge, meget kompetente kokker. Hyggelige feminin service, uformelt antrukket og hardt arbeidende, med gutta på kjøkkenet.
…En oppskrift for et restaurantkjøkken egner seg ikke alltid for et kjøkken hjemme. Eller en rett kan være vanskelig å lage. Her er en avansert treretters meny som lar seg gjøre på kjøkkenet hjemme.
…Kjøkkensjef Ove Jakobsen er godt kjent med Alsace, der han har jobbet på blant andre Auberge de l`Ill og Le Cerf. Han har laget en femretters meny til viner fra en av de mest anerkjente produsentene i Alsace, Domaine Winbach.