Søk etter Biff ga 19 tilslag

Saken er mer enn biff

Magasinet 23.10.2008

…Det norske kokkelandslaget vant sammenlagt-gullet i OL i dag, 23.oktober 2008. Laget vant gull i varmmat og gull i kaldmat med 499 av 500 poeng. Du kan godt huske dagen, for den er historisk. Det norske kokkelandslaget har tidligere vunnet en rekke medaljer og vært best i flere grener -…

Ved fjorden i ti år

Ved fjorden i ti år

Magasinet 18.09.2013

…Fellesferien er nyttig når man vil snakke med en kokk. Som matskribent kan en vanlig arbeidsdag gi snaut med tid når jeg vil finne ut noe mer enn det aller mest opplagte om en restaurant eller en kokk. Det er alltids mulig å sludre med kokken etter service; på den…

La rovdyret våkne

Magasinet 21.12.2004

…Spisekartets anmeldelse av «Kjøtt – en komplett guide»Pølsemakeren og kjøttspesialisten Strøm-Larsen på Torshov feirer sine hundre år i bransjen med en bok om Kjøtt. Og i en tid der det knapt finnes kjøttbutikker igjen, og få vet hvordan et godt stykke kjøtt skal se ut, er det grunn til å…

Hverdagsmat

Magasinet 29.11.2004

…Jeg må innrømme, at dette er en bok jeg kommer til å bruke mye. Det finnes naturligvis mange kokebøker som tar for seg vår trauste hverdagsmat, men det er ytterst få som makter det kunststykke å både ivareta hverdagsmatens egen aura av tradisjon – hjemmets historie, din barndoms grønne dal,…

12. Umami

…biff, er det gjerne umamismaken du kjenner et sug etter. Og den er en egen smak − studier har vist at det ikke er mulig å få til umamismak ved å blande de andre fire smakene.”

«Gastronomi og kritikk» – seminar fredag 13.mai

Magasinet Bransjenyheter 05.11.2005

…Her er en mulighet til å høre Henry Notaker, forfatter av blant annet «Gastronomi. Til bords med historien». Anne-Lise Middelthon holder foredrag om farmakologisering av mat. Hun er antropolig og har skrevet om moderne matvaner. Henry Notaker snakker om estetisk kritikk gastronomiens historie. Seminaret holdes i vakre Universitetsbiblioteket på Blindern.

På bistrot i Paris: «L’Opportun»

På bistrot i Paris: «L’Opportun»

Magasinet 24.05.2005

…Å lunsje på en typisk tradisjonell pariserbistrot er noe av det mest franske du kan gjøre. Og om man rent tilfeldigvis er innom byen ved Seinens bredder, kan en solid lunsj være en gastronomisk opplevelse

Lunsj og «etter-jobb» – Chocolat!
På bistrot i Paris: «L’Opportun»

På bistrot i Paris: «L’Opportun»

Magasinet 24.05.2005

…Å lunsje på en typisk tradisjonell pariserbistrot er noe av det mest franske du kan gjøre. Og om man rent tilfeldigvis er innom byen ved Seinens bredder, kan en solid lunsj være en gastronomisk opplevelse.

«Gastronomi og kritikk» – seminar fredag 13.mai

«Gastronomi og kritikk» – seminar fredag 13.mai

Magasinet 11.05.2005

…Her er en mulighet til å høre Henry Notaker, forfatter av blant annet «Gastronomi. Til bords med historien». Anne-Lise Middelthon holder foredrag om farmakologisering av mat. Hun er antropolig og har skrevet om moderne matvaner. Henry Notaker snakker om estetisk kritikk gastronomiens historie. Seminaret holdes i vakre Universitetsbiblioteket på Blindern.…

Annonse