…Et av de mest berømte spisestedene i Paris er Tour d'Argent. Innehaveren, Claude Terrail, synes det er for tidlig å la sønnen overta. Han har jo bare passert 83 år. Han er personlig til stede i restauranten hver dag. Hvordan er et måtid her?
…Sult Restaurant feirer 10 år, og inviterer gamle og nye gjester til en spesialkomponert meny fra 1996 – med 10 år gamle priser. Du kan også velge fra en drikkemeny med priser fra 1996.
…Spisekartet intervjuer unge kokker på topprestauranter. I dag Frederic Klev på Fauna Restaurant
…Lunsj er et vanskelig konsept i Norge. Med Lauritz Ruus har Jørn Lie skapt en lunsj som er sosial, norsk og med råvarer fra kvalitetsprodusenter.
…«Le Beaujolais nouveau est arrivé!» har man sagt i over førti år. Og hvordan er den? Det franske brasseriet «A Touch of France» holder seg til en Beaujolais village, som er den beste versjonen av Beaujolais nouveau. I skrivende stund foreligger ingen andre bedømmelser, men les hva vi synes.
…Når solen varmer, frister uteserveringene. Det blir flere for hvert år, men et bord som vipper på fortauskanten i eksos og støy er ikke det samme som noen timer med vakker utsikt og sommerlige lyder. Da er fjorden best.
…Lunsj er et vanskelig konsept i Norge. Med Lauritz Ruus har Jørn Lie skapt en lunsj som er sosial, norsk og med råvarer fra kvalitetsprodusenter.
…To dager i mai kunne gjestene på Restaurant Oscarsgate spise et måltid utenom det vanlige. Hva så? Det gjør hver eneste gjest på Oscarsgate – hver gang.
…Nyttårsaften er den store champagnekvelden, og mange vil dele en flaske champagne denne kvelden. Spisekartet besøker et champagnehus.
…Braastad-familien presenterte en ny serie cognac i Den Norske Opera og Ballett torsdag 3. november. Cognacen er tilegnet det norske operahus, og både operahuset og arkitektkontoret var representert ved presentasjonen.
…"Ny vin fra Beaujolais" kan feire 60-årsjubileum i år. Årets Beaujolais Nouveau er fruktig og balansert. Det er naturligvis ingen gammel vin igjen som kan feire, for vinen er et par måneder når vi tar til å drikke den.
…Fellesferien er nyttig når man vil snakke med en kokk. Som matskribent kan en vanlig arbeidsdag gi snaut med tid når jeg vil finne ut noe mer enn det aller mest opplagte om en restaurant eller en kokk. Det er alltids mulig å sludre med kokken etter service; på den…
…Asker. Disse rettene utgjorde treretters-menyen på Mats og Martin den dagen Spisekartet kom på besøk. På restaurantkjøkkenet har kokken tilgang til utstyr som de færreste har hjemme. Axel forteller deg hvordan du lager alle rettene uten å bruke det kostbare utstyret. Hele menyen kan du selv lage hjemme. FORRETT Laksetartar…
Joachim Tryland trives med kreative arbeidsdager.
Chef de partie Nina Ween
Siri Robertsen kommer alltid til å lage mat.
Grillrestauranten med chambre separée.
Kontrast flytter
Per Thøstesen på ORO Restaurant
THE JOURNEY
Hav, himmel, sol og god smak
Det tredje..
Fra Bray...
Kokken fra Troms
…kåret til verdens beste italienske restaurant utenfor Italia
Kalvekam på menyen
Bedre enn i fjor og bedre enn forrrige år
Åpner 15. september
Bordene fylles