Søk etter Ø ga 607 tilslag

SüdØst Asian Crossover

Trondheimsveien 5
DAG SOLSTADS KJØKKEN

DAG SOLSTADS KJØKKEN

Magasinet 27.11.2013

…ØKKEN» Det litterære måltid i Litteraturhuset Fredrikstad torsdag 5. desember klokken 18

3. Enoteca

…Den direkte oversettelsen er vindepot eller vinsamling. I virkeligheten er enoteca et utsalgssted for vin der kundene mot rimelig betaling kan smake viner og kjøpe vin. Meningen med vinsamlingen er å tilby et større sortiment av distriktets viner og førstehånds informasjon om vinene. Derfor har enotecaet gjerne små kvanta av…

4. Confit

…Kjøtt (som oftest and) sakte kokt i sitt eget fett.

5. Brut natural

Tørreste variant. Under 3gr sukker per liter.

6. Velouté

…Type hvit saus med lik bestandel av smør og suppebase oftest bestående av fisk eller fjærkre.

Musikk og middag i desemberkulden

Musikk og middag i desemberkulden

Magasinet 11.12.2002

…Frelsesarmeen og Maneo inviterte til en helt spesiell aften med god mat og Steinar Albrigtsen med band denne uken.

La Tour d’Argent i Paris

La Tour d’Argent i Paris

Magasinet 06.03.2003

…Et av de mest berømte spisestedene i Paris er Tour d'Argent. Innehaveren, Claude Terrail, synes det er for tidlig å la sønnen overta. Han har jo bare passert 83 år. Han er personlig til stede i restauranten hver dag. Hvordan er et måtid her?

Klippfisk- og potetsalat med oliven

Klippfisk- og potetsalat med oliven

Magasinet 27.03.2003

…Kokeboken Fisk og Vin fra Gastranomisk Institutt gjør noe helt spesielt for en hobbykokk Du har spist god mat og drukket god vin, javel. Neste gang kombinerer du mat og vin slik at både maten og vinen berikes.

De fem stuer satser stort igjen

De fem stuer satser stort igjen

Magasinet 09.04.2003

…Bent Stiansen var kjøkkensjef på De fem stuer inntil han vant Bocuse d'Or i 1994. Siden har restauranten ikke vært som under Bent Stiansen. Nå skal kjøkkensjef Jørn Dahl gjøre De fem stuer til et spisested som hotellet kan være stolt av. Snart presenterer Spisekartet det nye kjøkkenet. I dag…

Kjøkken i høyden

Kjøkken i høyden

Magasinet 25.04.2003

…På De Fem Stuer er miljøet og utsikten verdt mer enn reisen opp til Holmenkollen. I lengre perioder var kjøkkenet ikke på høyden med resten. Men nå...

Au coin des gourmets i Paris

Au coin des gourmets i Paris

Magasinet 14.05.2003

…Arak er hvit fisk tilberedt i bananblad. Å pakke opp denne fiskeretten ved bordet er en sann glede. Opp mot deg strømmer fine dufter fra asiatiske kryddere, og fisken er perfekt tilberedt.

Torsk med byggryn, svineknoker, sopp og chili-sitronsmør

Torsk med byggryn, svineknoker, sopp og chili-sitronsmør

Magasinet 09.09.2004

…I boken FISK OG VIN får du gode råd og oppskrifter om hvordan du kombinerer mat og vin til en større opplevelse. I forbindelse med Matforsks seminar om bygg, presenterer vi en oppskrift med torsk og bygg. Gled deg til å prøve!

«Gastronomi og kritikk» – seminar fredag 13.mai

Magasinet Bransjenyheter 05.11.2005

…Her er en mulighet til å høre Henry Notaker, forfatter av blant annet «Gastronomi. Til bords med historien». Anne-Lise Middelthon holder foredrag om farmakologisering av mat. Hun er antropolig og har skrevet om moderne matvaner. Henry Notaker snakker om estetisk kritikk gastronomiens historie. Seminaret holdes i vakre Universitetsbiblioteket på Blindern.

15. Amuse-Bouche

En liten appetittvekker før måltidet.

16. Guide Rouge

Først utgitt i 1900…

På bistrot i Paris: «L’Opportun»

På bistrot i Paris: «L’Opportun»

Magasinet 24.05.2005

…Å lunsje på en typisk tradisjonell pariserbistrot er noe av det mest franske du kan gjøre. Og om man rent tilfeldigvis er innom byen ved Seinens bredder, kan en solid lunsj være en gastronomisk opplevelse

I Front

I Front

Magasinet 02.06.2005

…Trond Svendgaard har vært i teten selv før han var commis med Charles Tjessem i Bocuse D'Or. Han åpnet restaurant for fjerde gang i går – på Aker Brygge. Svendgaard er 24 år... Høy kvalitet på mat, vin og service fra et lag Svendgaard har valgt. Lav terskel og hovedretter…

Peter Nagy – årets lutefiskelsker

Peter Nagy – årets lutefiskelsker

Magasinet Bransjenyheter, Lanseringer 13.10.2005

…I en lang tradisjon innledet Det Gamle Rådhus lutefisksesongen. Med spesialtappet juleøl, jubileumsakevitt og Ringerikspoteter inntok en fornem forsamling årets første lutefiskmåltid. Arne Sunde – lutefiskelsker av 2003 – la opp stykker av Vestre Piccola.

Champagneria med tapas og småretter

Champagneria med tapas og småretter

Magasinet Bransjenyheter, Intervjuer, Restaurantomtaler 18.10.2005

…Det kan se ut som Oslo får en ny tapabar nesten hver uke for tiden. Det finnes allerede gode tapasbarer, utsøkte, rimelige og spesielle. Frogner har nettopp fått en tapasbar med vekt på champagne og musserende vin.

Britt Eva Møllseter Årets Lutefiskelsker

Britt Eva Møllseter Årets Lutefiskelsker

Magasinet Lanseringer, Nytt om navn 13.10.2006

…Restaurant Det Gamle Raadhus var overfylt av lutefiskelskere i går, der årets første lutefisk behørig ble smakt og vurdert av presse og profesjonelle.

Riedel vinglass – ren fysikk

Riedel vinglass – ren fysikk

Magasinet Lanseringer, Produsenter & råvarer 19.10.2006

…«Jeg vet ikke hvilke viner som valgt til smakingen, og det spiller ingen rolle. For Riedel vinglass kan du stole 100 prosent på. Hvorfor? Fordi det er fysikk.» De 600 som deltok på smakingen i Gamle Logen, opplevde det mer som magi. Men eksperimentene kan etterprøves...

Real Food

Magasinet Lanseringer, Nytt om navn 25.10.2006

…Rune Pal er en kokk som liker seg når han lager mat. Han står gjerne over gassblussene, enten det er på egne kjøkken eller hos kolleger han trives med. Kontorkokk blir han aldri. Fredag 27.oktober åpnet Real Fast Food kafé i Karenslyst allé.

Cognac – tre bøker i en

Magasinet Bokomtaler 29.11.2006

…«Cognac» er det nye forlaget Tellus Works Publishings andre bok. Undertittelen sier «Historien, guiden og de norske cognaceventyrerne». Og den vakre boken byr på historien om hvordan cognacen nærmest ble ...

Restaurant til nye høyder

Restaurant til nye høyder

Magasinet Lanseringer, Restaurantomtaler 16.04.2007

…Når en kokk sluttet på Bagatelle for å bli kjøkkensjef på en hotellrestaurant, er det for å skape synlige endringer. Restauranten 34 på Radisson SAS Plaza Hotell har lenge scoret høyt og er svært godt besøkt

Kjøkkensjef og kjøkkensjef på Mink

Kjøkkensjef og kjøkkensjef på Mink

Magasinet Intervjuer, Nytt om navn 21.04.2007

…Etter en svak periode har Mink en stund kommet tilbake til det høye og stabile nivået restauranten hadde. Det kreves innsats og høy motivasjon for å holde stabil, høy kvalitet på en restaurant. Servitører og kokker på Mink trives med det.

Weinbach på Brasserie Blanche

Weinbach på Brasserie Blanche

Magasinet 24.04.2007

…Kjøkkensjef Ove Jakobsen er godt kjent med Alsace, der han har jobbet på blant andre Auberge de l`Ill og Le Cerf. Han har laget en femretters meny til viner fra en av de mest anerkjente produsentene i Alsace, Domaine Winbach.

Kokkelandslaget til American Culinary classics

Kokkelandslaget til American Culinary classics

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 14.05.2007

…Konkurransen i Chicago er den tredje største av landskampene, og også en World-Cup-konkurranse. Den foregår fra 19. til 22.mai, og Norges Kokkelandslag skal konkurrere 20 og 22.mai. Foto: Sebastian Kalvik.

Kokkelandslaget til topp

Kokkelandslaget til topp

Magasinet Konkurranser 23.05.2007

…Det norske Kokkelandslaget gjennomførte en solid konkurranse i American Culinary Classics i Chicago i går. Etter gull i grenen varm mat, og en solid tredjeplass for kald mat ble det en klar førsteplass sammenlagt. – En tøff og fin konkurranse, og vi er godt fornøyd, sier lagleder Sven Erik Renaa.

Tim Wendelboe i Grünersgate 1

Tim Wendelboe i Grünersgate 1

Magasinet Intervjuer, Nytt om navn 04.07.2007

…Lørdag 30.jun åpnet Tim Wendelboe kaffebrenneri, skole og espressobar. I sommer blir åpninstidene 8–18 og 11-18 lørdag og søndag.

Bocuse d’Or Europe 2008

Bocuse d’Or Europe 2008

Magasinet Konkurranser, Nytt om navn 29.08.2007

…Det franske gass- og oljeselskapet Total er den første hovedsamarbeidspartner for Europamesterskapet i kokekunst 2008.

32. Umami

…Opprinnelig japansk begrep som betegner en femte grunnsmak i tillegg til surt, søtt, salt og bittert. Umami er en smaksforsterker og ble påvist av den japanske forskeren Kikunae Ikeda i 1908. Han fant også ut at mononatriumglutamat smaker umami. Stoffet mononatriumglutamat er et salt av aminosyren glutaminsyre, en av de…

Prøver å spre godt humør

Prøver å spre godt humør

Magasinet Intervjuer 31.03.2014

…Spisekartet intervjuer unge kokker på topprestauranter. I dag Frederic Klev på Fauna Restaurant

Fra løvskogen i Alba til Le Canard

Fra løvskogen i Alba til Le Canard

Magasinet Gjestespill, Produsenter & råvarer 09.11.2007

…Kjøkkensjefen på Le Canard Trond Andresen, var denne uken i Alba for å plukke hvite trøfler. Han kjøpte også med seg noen trøfler som han serverer for gjestene resten av uken. Her forteller han selv om turen.

Baltazar 10 år – italiensk uke

Magasinet Bransjenyheter, Lanseringer 25.11.2007

…Fra mandag 26.november til søndag 2.desember serverer Baltazar en spesiell meny med utvalgte viner. Baltazar Ristorante & Enoteca byr på både klassisk og moderne italiensk gastronomi denne uken.

Sulten og tørst? Anbefales!

Magasinet 30.04.2008

…Akkurat passende stor meny. Mange nyskapende, fristende og spennende retter, men ikke alle er så gjennomført som de fremstår i menyen. Godt vinkart og mange viner på glass. Ujålete servitører.

Lauritz Ruus Bar

Magasinet Lanseringer, Nye restauranter 14.09.2008

…Lunsj er et vanskelig konsept i Norge. Med Lauritz Ruus har Jørn Lie skapt en lunsj som er sosial, norsk og med råvarer fra kvalitetsprodusenter.

Nordiske Mestere

Magasinet 06.06.2000

…I år var det mange dyktige deltakere i Norgesmesterskapet for kokkelærlinger. Men Per Ivar Berget og Rannveig Bergheim vant og vant. Først NM og så Nordisk Mesterskap. Det første Berget sier er at han tror han ikke vant mesterskapet.

Nykommere og unge markerer seg

Magasinet 06.06.2000

Magma Bar & Restaurant

Magasinet Intervjuer 22.03.2000

…Når Sonja Lee og Laurent Surville åpner Magma Bar & Restaurant i april, er bransjens oppmerksomhet rettet mot Bygdøy allé 53. Den store massen gløder allerede av forventning.

Intervju med Eyvind Hellstrøm

Bølgen & Moi Briskeby åpnet 9. oktober

Magasinet 30.08.2000

…Spisekartet gleder seg over mange nyåpninger i år. Noen hevder at det skjer en overetablering av restauranter i toppsjiktet i Oslo. Er det plass til flere topprestauranter?

Mares Brasserie - årets beste

Magasinet 01.01.2000

Magma åpner 26. april

Magasinet 01.01.2000

Tips oss

Magasinet 01.01.2000

Vinn gratis måltid

Magasinet 04.04.2000

Gull og bronse til Java Espressobar
Kokk 2000

Kokk 2000

Magasinet 01.01.2000

Bølgen & Moi Briskeby

Magasinet 01.01.2000

Gull til Java

Magasinet 01.01.2000

Kokkelandslaget

Magasinet 01.01.2000

Mares i den røde fra Michelin

Mares i den røde fra Michelin

Magasinet 03.06.2003

Oro åpnet 30 august

Oro åpnet 30 august

Magasinet 01.01.2000

Ny versjon

Magasinet 06.01.2001

Omtaler i august

Magasinet 08.07.2001

Gastronomisk tempel i København Era Ora
Bølgen & Moi i Trondheim

Bølgen & Moi i Trondheim

Magasinet 12.06.2002

Fristelser i Lysthuset - Bodø

Magasinet 03.09.2002

Craigs kjøkken og bar i Stavanger

Magasinet 10.10.2002

Mer Brød & mindre Vin

Mer Brød & mindre Vin

Magasinet 21.11.2002

Lyst på Tøyen

Magasinet 03.12.2002

Folkelige Kastanjen med solid og godt kjøkken
Pizza i det grønne

Pizza i det grønne

Magasinet 27.03.2003

Skreimester fra Lysthuset i Bodø

Skreimester fra Lysthuset i Bodø

Magasinet 01.04.2003

Ze Kitchen Galerie – en restaurant?

Ze Kitchen Galerie – en restaurant?

Magasinet 22.04.2003

…En lunsj du vil huske til 21 euro – i Paris? Ja, Ze Kitchen Galerie har flere morsomme og fordelaktige kombinasjoner. På veggene henger samtidskunst, og bestikket er designet av Philippe Starck. Kjøkkenet byr på minst like store opplevelser.

Bølgen & Moi Bergen

Bølgen & Moi Bergen

Magasinet 27.05.2003

Fortjent berømmelse

Fortjent berømmelse

Magasinet 25.06.2003

Elvebredden Catering – en del av Riverside

Elvebredden Catering – en del av Riverside

Magasinet 05.08.2003

…Riverside-prosjektet, som driver selvstendiggjøring av ungdom og kompetansegivende aktiviteter, har fått et tilskudd: Elvebredden Catering. Bak selskapet står Espen M. Gryt, utdannet kokk og medlem av Kokkenes Mesterlaug.

Far lukter svidd

Far lukter svidd

Magasinet 06.08.2003

…Østlandet; de fleste har mye å lære om grilling av Whitson. Har du ikke smakt sjømat eller italienske retter fra Whitson i Stavanger, kan du i alle fall lære av mannen selv.

Gjennomført kvalitet på Restaurant Eik
Jules Verne i Paris på høyt nivå

Jules Verne i Paris på høyt nivå

Magasinet 10.08.2003

…Restauranten ligger midt i Paris' største turistattraksjon, og likevel har restauranten gastronomiske ambisjoner – som den innfrir. Neppe den første restauranten man får med seg i sommerferien, så skynd deg og les! Foto: David Evans.

Italiensk regi i Paris

Magasinet 20.09.2003

…Risotto med kamskjell, sjøkrepshale og stor havrekehale i rødvinsmørk risotto,med ganske markant hummerfond. Eller kalveskank med små gulrøtter og andre fint tilskårne grønnsaker, samt et perfekt innslag av syre. Kom til Conti og chef Michel Ranvier.

Kino eller middag i Paris? Begge deler!

Magasinet 07.08.2003

…For 18 euro kan du få en ypperlig forrett med seks forskjellige dim sunh. En fin, tynn deig omslutter nydelig farse av ulik art, som eksempelvis av rekekjøtt, fisk, kamskjell, grønnsaker, and. Til dette en utsøkt sursøt saus, som også skiller seg betraktelig fra gjennomsnittet.

Stor spise til små priser

Magasinet 12.08.2003

…Denne restauranten inngår i en slags «trend», hvor klassisk fransk kjøkken tillages moderne og rimelig av unge, meget kompetente kokker. Hyggelige feminin service, uformelt antrukket og hardt arbeidende, med gutta på kjøkkenet.

Bondens Marked - med store forbokstaver

Bondens Marked - med store forbokstaver

Magasinet 09.08.2003

…Bønder i byen. Det er ikke første gang. Men det er første gang med eget varemerke. En fin start dette her, med økologisk kjøtt, kaldpresset rapsolje og kaldpresset solbær. Men bøndene har mye mer å by på. Kommer flere neste gang?

Fabelaktige Era Ora i København

Fabelaktige Era Ora i København

Magasinet 19.08.2003

Lite og storartet Ensemble i København

Italia fra nord til sør på Gaio

Magasinet 28.08.2003

…Østen og Australia. Vinene som ble presentert er smaksrike og egenartede.

Casa Alfonso

Casa Alfonso

Magasinet 30.09.2003

…Casa alfonso ligger midt i en rundkjøring, mer eller mindre en halv time fra Torrevieja. Denne parador er det verdt å lete etter!

Spanske paradores

Spanske paradores

Magasinet 30.09.2003

…Et av de berømte spanske paradores er Parador «San Francisco» de Granada i Alhambra med de gastronomiske spesialitetene gazpacho og tortilla. Paradoren i Carmona er innredet i et maurisk fort, med storslagen utsikt, gedigen spisesal og innendørs åpen maurisk patio med mudéjarfontene.

Terjes kjøkken

Terjes kjøkken

Magasinet 30.10.2003

…Når Terje Ness lanserer sin kokebok, kommer folk fra flere kanter – kokkekolleger fra øverste sjikt, stamgjester på Oro, kunstnervenner, journalister og fotografer.

Fisk og sjømat i Stockholm

Fisk og sjømat i Stockholm

Magasinet 27.01.2004

De fem stuer tilbake på høyden

De fem stuer tilbake på høyden

Magasinet 05.03.2004

Friuli på Baltazar, Kampen Bistro og Enoteca

Magasinet 09.03.2004

…Baltazar Ristorante & Enoteca holder winemaker's dinner tirsdag 16. mars i samarbeid med vinimportøren VINDIGENO og produsenten RONCHI DI CIALLA fra Friuli. Tirsdag og onsdag er det Friuli på Kamben Bistro og Enoteca i Bygdøy allé også.

Le Canard – snadder på høyt nivå
Alle kan føle seg hjemme på Nobilis
Egen øy et kvarter fra Oslo sentrum
Åh, endelig varme!

Åh, endelig varme!

Magasinet 17.05.2004

…Endelig kom varmen tilbake. Oslo har noen utendørsperler du kanskje ikke visste om. En av dem ligger ved Christiania Torv, nemlig Det Gamle Rådhus. I uteserveringen på det Gamle Rådhus får man velkomponert mat laget fra bunnen av, uten støv og støy – en oase i Oslo sentrum. Le Canard…

En veteran på Løkka

En veteran på Løkka

Magasinet 23.05.2004

Credo – for trofaste trøndere og helfrelste pilegrimer
Al Ceppo i Roma

Al Ceppo i Roma

Magasinet 04.09.2004

…Storartet kjøkken med råvarebehandling i høysetet. Prisene, de er stort sett søte på Al Ceppo. Al Ceppo er et av disse stedene der du fremdeles slipper turiststrømmene, og til lyden av stamgjesters modulerte tale kan du trekke deg tilbake i deg selv og bare innta det ene italienske matinntrykket etter…

Bygg på menyen

Bygg på menyen

Magasinet 09.09.2004

…Matforsk slår et slag for bygg i kostholdet. Det er sunt, som forskning gjennom mer enn 120 år har vist. Det kan brukes i avanserte matretter og norsk tradisjonskost. Brød kan inneholde opptil 40 prosent bygg, og brødet blir smakfullt og saftig. Bildet: Instituttleder NLH Tove Fjeld.

Annonse